HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.12.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi konečně vyhráli. Orlovou porazili 3:0

První třetina na promrzlém zimním stadionu diváky příliš nezahřála. Oba celky se zaměřily na bojovnost a obranu na úkor útočným akcím. I proto v úvodní dvacetiminutovce žádný gól nepadl. Brankové skóre otevřel až v prostřední části Petr Votápek, jenž překonal Svobodu z úniku, při kterém orlovský brankář přestal chytat. Do druhé sirény se následně trefil i Kohút. Třetí třetina pak nabídla až gól do prázdné brány, který vstřelil Kosnar. Medvědi tak prolomili osmizápasovou šňůru proher.

Pelhřimov

01.12.2018
18:00
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Orlová

Branky a nahrávky: 35. Votápek, 38. Kohút (Svoboda), 60. Kosnar (Votápek). Rozhodčí: Pokorný – Křivohlavý, Klouda



PEL: Holík – Kříž, Jonáš, Kohút, Krtek, Klus, D. Kasalý – Kaminski, Votápek, Svoboda, Piš, F. Kasalý, Sigmund, Vrátný, Adam, Kosnar

ORL: Svoboda – Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Kučera, Sturcz, Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kovařík, Klíma, Flok, Brodek, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.

První třetina nabídla příliš pohledný hokej, oba brankáři ovšem museli předvést skvělé zákroky. V 11. minutě unikl domácí obraně Flok, Holík ale zachoval chladnou hlavu a poradil si s bekhendovou kličkou. Ve 14. minutě mohli otevřít skóre domácí, lehká teč Filipa Kasalého trefila pouze tyč Svobodovy branky. Také v 17. minutě se dostali domácí do velkých šancí, jenže Svoboda dokázal všechny střely z bezprostřední blízkosti pokrýt. Poměrně nezajímavá prví třetina tedy skončila bez branek.

Ve druhé třetině musel gólman Holík předvést ty nejlepší zákroky ze svého repertoáru. Nejprve hned v úvodu perfektně vychytal lapačkou Smrčku, se štěstím dokázal vytěsnit i prudkou střelu Blaška. V 31. minutě vyslal svižnou střelu Flok ihned po vhazování a Holíka před inkasováním zachránila horní tyč. Úvodní branka padla až pět minut před koncem třetiny po velice kuriózním momentu. Hostující gólman Svoboda reagoval na písknutí z publika a přestal chytat, toho využil Petr Votápek a zcela bez problémů překonal stojícího Svobodu. Hosté ještě celou situaci reklamovali, hlavní rozhodčí Pokorný ale gól uznal a Medvědi šli do vedení. Rozladěná Orlová v 38. minutě inkasovala podruhé. Tomáš Kohút chtěl pouze nahodit puk před bránu, ježe brankář Svoboda si vybral další slabý moment a k překvapení všech na ledě i mimo něj skončil v brance. Medvědi po dvou neobvyklých brankách šli do kabin s dvoubrankouvým vedením. 

Hned v úvodu třetí třetiny předvedl brankář Holík brilantní zákrok. V úniku dva na nikoho skvěle vyčetl záměr útočníků ze Slezska, stihl se velice rychle přesunout k levé tyči a betonem výtečně zlikvidoval přízemní střelu. Dále nezáživnou třetí třetinu občas oživily malé potyčky, které však pouze v jediném případě potrestal rozhodčí vyšším než dvouminutovým trestem. V úplném závěru, konkrétně 12 sekund před koncem, se trefil do prázdné Kosnar a utvrdil tak první domácí tříbodové vítězství Medvědů v sezóně, které navíc Holík korunoval zcela zasloženým čistým kontem.

Ohlasy po utkání

Libor Bezděk (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Tohle vítězství celý tým potřeboval, všichni do jednoho. Noví kluci dneska podali super výkon. Ale hlavně si to zasloužili ti lidi, kteří se o to chtějí dále rvát. Celý zápas jsme měli navrch, ale hlavně to bylo odmakané. Nevymýšleli jsme složité věci, hráli jsme jednoduše a všichni makali na 200 procent. Obrovské dík pak patří brankáři Holíkovi, který dnes odchytal skvělé utkání.  

Daniel Lhotský