HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.09.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědi v úvodním kole nestačili na Žďár nad Sázavou

Hned v prvním kole nového ročníku 2. ligy čekal medvědy zápas na ledě silného Žďáru nad Sázavou. V první polovině utkání drželi s plameny krok, ve 28. minutě dokonce po trefě Mejzlíka vedli. Druhá polovina zápasu se ale svěřencům trenérů Melenovského a Benáka nevydařila, plameny pětkrát udeřili a po výhře 6:2 si připsaly první tři body do tabulky.

Žďár nad Sázavou

12.09.2018
18:00
6:2
(1:1, 3:1, 2:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 13. Franek (Kunstmüller, Hasoň), 29. Lojek (Peslar, Stehlík), 36. Prokš (Kališ), 40. Tlačil (Bureš), 55. Bureš (Jícha), 57. Peslar – 19. Heinrich (Plachý), 28. Mejzlík (Pospíchal, Port)



ZNS: Sláma (Kulich) – Poizl, Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Peslar, Kališ – Tlačil, Gregar, Kovářů, Konečný, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Krupka, Jícha, Hasoň, Franek, Stehlík

PEL: Holík (Holata) – Hráček, Trávník, Kohút, Krtek, Port, Pospíchal, Kasalý D. – Brož, Hadrava, Kaminski, Votápek, Mejzlík, Heinrich, Kasalý F., Kadlec, Plachý

První dějství letošní sezony začalo opatrně z obou stran. Úvodní minuty ale patřily pelhřimovským hokejistům, kteří více zaměstnávali Slámu. Převahu hostů ukončily dvě vyloučení, přesilovou hru ale Plameny nevyužily a nedokázaly si v ní vytvořit žádnou větší šanci. Přes rozpačitý začátek se žďárští hokejisté dostali do vedení, poté co si Tomáš Franek poradil s přihrávkou před brankoviště od Kunstmüllera a uklidil puk do poloprázdné branky – 1:0. Přesilovou hru si vyzkoušely i Lední medvědi, v níž se ale do nebezpečné situace dostal Peslar s Tlačilem, ovšem domácí útočník nedokázal zakončit. Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu, protože minutu a půl před první sirénou dorazil střelu Plachého za bezmocného Slámu Aleš Heindrich - 1:1.

Druhou třetinu začali daleko lépe hosté, kteří pokračovali v nebezpečné a aktivní hře, zatímco domácí se stále hledali. A výsledkem tomu bylo vedení Pelhřimova. Hosté znovu udeřili po dorážce, tentokrát si volný puk našel Tomáš Mejzlík - 1:2. Po této sprše se na koně dostaly Plameny a i díky přesilové hře se vrátily zpět do zápasu. Tečovanou střelu totiž krásně pod horní tyčku tečoval Martin Lojek - 2:2. Početní výhoda přinesla domácím hokejistům i vedení. Mezi kruhy perfektně přečetl hru Martin Prokš a poslal kotouč z otočky přesně tam kam měl – 3:2. Od té doby už byly Plameny jednoznačně lepším týmem, převahu pak zúročil parádní trefou Jan Tlačil, jenž krásnou střelou z levého kruhu prostřelil nad beton Holíka – 4:2.

Poslední dějství si žďárští hokejisté s přehledem pohlídali a neumožnili Pelhřimovu se dostat k vážnějším šancím. Naopak krásnou individuální akcí se prezentoval Martin Gregar, jenž se proháčkoval přes celé hřiště až před hostujícího brankáře, ale branku minul. Plameny ale nakonec své vedení navýšily. Lukáš Jícha našel před brankou Lukáše Bureše a ten prostřelil Holíka nekompromisně - 5:2. Drama nepřišlo ani po přesilové hře Pelhřimova. V oslabení naopak využil volného prostoru Jakub Peslar, který střelou z pravého kruhu trefil přesně nad beton hostujícího brankáře - 6:2.

Zdroj: hokejzr.cz

Ondřej Krásný