HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2017 | Tomáš Bečka, Daniel Lhotský | A-tým

Rezerva sahala po prvních bodech. Nakonec s Milevskem padla

Pelhřimovský B-tým se ve čtvrtém kole utkal s bývalým druholigovým celkem z Milevska a jihočeský celek hned od začátku odskočil do tří brankového vedení. Do deváté minuty se postupně trefili Suchan, Fořt a znovu Suchan, který pak ve druhé třetině završil hattrick. Medvědi ale do poloviny utkání zdramatizovali stav. Nejprve rozjásal domácí Jan Šípek, na něhož navázal o tři minuty Kaminsky. Jenže za jihočeský celek se ještě do konce prostřední periody prosadil Fencl. Ve třetí třetině vykřesal novou jiskru naděje Jan Štěrba, ovšem to bylo od domácího celku vše. A protože se už neprosadili ani Milevští, padli Medvědi po tuhém boji 3:5.

Pelhřimov B

08.10.2017
17:00
3:5
(0:3, 2:2, 1:0)
Milevsko

Branky a nahrávky:26. Šípek (Knězů), 29. Kaminsky, 48. Štěrba (Vrátný) – 1. Suchan (Radosta, Fořt), 4. Fencl (Novotný), 9. Suchan (Radosta), 21. Suchan (Štych), 39. Fencl (Havran), Rozhodčí:Pexa – Machaček, Šesta



LMB: Stibal (13. Urban) – Hráček, Cerhán, Buchta, Kroupa, Doubek, Kalenda, Benýšek, Štěrba, Nikodým, Vrátný, Benýšek, Klaga, Šípek, Zadražil, Henrych, Kaminsky, Šulák, Knězů, Vrátný

MIL: Panec (Kolář)- Štych, Havran, Čunát, Hošek, Hájek, Sláma, Fencl, Bartůněk, Radosta, Suchan, Pouch, Hamerle, Kořánek, Novotný, Fořt, Buriánek

Milevsko od začátku hrálo velmi aktivně a první góly přišly velmi brzo. Jednatřicet sekund po úvodní siréně vyslal Ivan Radosta přihrávku na Jakuba Suchana, který vypálil přesně z prostoru mezi kruhy, a obstaral tak první branku Milevska. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po zakázaném uvolnění domácích dostal osamocený Tomáš Fencl přesnou přihrávku od Tomáše Novotného a zavěsil přímo pod horní tyč. Pelhřimov si časem začal vypracovávat šance, které ovšem neproměnil, a tak soupeř opět trestal. K puku se dostal Ivan Radosta, ten vyslal krátkou přihrávku na Jakuba Suchana, jenž poměrně nevýraznou střelou mezi betony Stibala přidal svou druhou branku. Pelhřimovští se rozhodli po nepovedeném úvodu pro změnu v brankovišti, kde zkušeného Stibala nahradil mladý Urban.

Druhá třetina byla podstatně vyrovnanější, i když začátek se zase povedl více Milevsku. Hned na úvod druhé třetiny, konkrétně dvacet pět sekund po začátku prostřední dvacetiminutovky, se ve vlastním oslabení prosadil Jakub Suchan, když krátce po buly vyslal na Urbana velmi pomalou střelu, která nakonec doklouzala až za záda domácího gólmana. Několik minut později však Milevsko zachybovalo, a tak trestal Pelhřimov. Hostující tým v 26. minutě přišel při rozehrávce o puk. Toho se zhostil Václav Knězů a přihrál na Jana Šípka, pro kterého nebyl žádný problém zakončit do odkryté brány.

Milevsko minutu poté šlo do oslabení a Pelhřimovu se podařilo vstřelit kontaktní gól. Na konci 29. minuty přihrával hráč Milevska na spoluhráče, který ale v tu dobu střídal. K opuštěnému kotouči se dostal Stanislav Kaminsky a zcela osamocen prostřelil hostujícího brankáře. Trenéra Milevska tento gól přinutil k oddechovému času. Na konci 30. minuty se do obrovské šance dostal Jan Šípek, avšak trefil pouze horní tyč. Pelhřimov se ještě několikrát dostal do nátlaku, další gól už ale nepřidal. Na konci druhé třetiny se ještě jednou prosadili hosté, kdy střílel na Urbana Havran. Jeho střelu dokázal brankář Ledních Medvědů vyrazit, na dorážku Tomáše Fencla už nedosáhl.

Třetí třetina nenabídla tolik pohledných akcí, spíše velké množství trestů. Poslední branka zápasu padla sedm minut po začátku hry. Vrátný přihrál na Jana Štěrbu, ten se probil s pukem až před hostujícího brankáře a krásnou akci zakončil střelou do horního rohu Pancovy branky. Hra ke konci nabrala na tempu. Spoustu šancí bylo k vidění na obou stranách, žádná z nich už skóre nezměnila.

Pelhřimovu tedy utekly těsně body a po výsledku 5:3 míří všechny body do jižních Čech na konto Milevska. Na povedený výkon se Šádovi svěřenci pokusí navázat a získat první body v sobotu 14. října na ledě Telče.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov B): Dnes jsme především zaspali začátek. Celou sezonu se nám nedaří začátky a dnešek nebyl výjimkou. Soupeř vstřelil tři branky a to bylo už příliš. Od druhé třetiny jsme ale byli minimálně vyrovnaným soupeřem a je škoda, že se nám nepodařilo proměnit šance a dát góly. Konečně jsme do tohoto zápasu šli jako tým, kluci dodržovali to, na čem jsme se domluvili. Dokázali se vyhecovat a to týmu jen prospěje. Tahle soutěž je totiž hodně kvalitní. Určitě jsme nechtěli soupeře podcenit, ale nečekali jsme až tak kvalitní týmy. Do dalších bojů bude hlavně důležitý přístup hráčů. Počínaje tréninky, přes rozbruslení až po samotné nasazení v zápase. Když tohle některý z hráčů podcení, tak se to odráží na celý tým a v zápasech je to hrozně vidět. Pokud budou hráči přistupovat i k ostatním zápasům jako k dnešnímu, tak věřím, že body brzy přijdou.

Daniel Lhotský