HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.09.2017 | Jiří Rada | A-tým

Vítězná generálka proti Letňanům

Poslední přípravný zápas mají za sebou pelhřimovští Lední Medvědi, kteří přivítali na svém ledě v odvetě nováčka druhé ligy - Letňany. Domácí měli svému soupeři co vracet a přizpůsobili tak tomu i svoji hru. Ve skvělém formě se ukázal Martin Hadrava a Miroslav Kopic, kteří vstřelili po dvou brankách. Mezi další střelce se zapsal Plachý a premiérově i David Šulák. Pelhřimov tak porazil Letňany 6:4.

Pelhřimov

05.09.2017
18:00
6:4
(3:1, 1:1, 2:2)
Letňany

Branky a nahrávky:5. Hadrava Martin (Adam), 10. Hadrava Martin (Hadrava Marek), 18. Kopic (Plachý), 33. Šulák, 47. Plachý (Kubát), 59. Kopic (Plachý, Kubát) – 4. Dyrynk (Chvála), 29. Uhlíř (Honetschläger, Valder), 45. Lojka (Kellerstein, Drynk), 52. Honetschläger (Valder, Gebell). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. 



PEL: Hamalčík (Formánek) – Kubát, Kalenda, Kohút, Vrátný, Adam, Hájek, Port – Marek Hadrava, Martin Hadrava, Votápek, Kaminsky, Kopic, Kasalý, Vysloužil, Hendrych, Šulák, Plachý

LET: Slyusarchuk (Pírs) – Lukáš Novák, Chvála, Jakub Kučera, Beran, Gebrell, Uhlíř – Dyrynk, Jan Kučera, Kellersteinh, Doležal, Honetschläger, Havlůj, Lojka, Valder, Horák

V úvodu utkání byli lepším týmem domácí, kteří svého soupeře zavřeli v pásmu a měli i několik šancí, ale žádná z nich neskončila gólem. Byly to paradoxně Letňany, kdo se jako první trefil. Chvála našel před brankou Tomáše Dyrynka a ten dokázal dostat puk do branky – 0:1. Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Před brankou Letců byli velké zmatky a nejlépe se dokázal zorientovat Martin Hadrava, který poslal puk do odkryté branky – 1:1. Poté se hra na chvíli uklidnila a k vidění nebyly žádné větší šance. V 9. minutě dostali Medvědi výhodu přesilové hry a náležitě ji zužitkovali. Martin Hadrava nahazoval puk na branku a jeden z bránících hráčů si nešťastně srazil puk do branky – 2:1. Následně byla tato výhoda nabídnuta také hostům, ale byli to Lední medvědi, kdo mohl skórovat. Rozehrávku Slyusarchuka vystihl Marek Hadrava a jen o pár centimetrů netrefil prázdnou klec. Poté měli výhodu jednoho muže v poli opět domácí. Tomáš Plachý našel svou přihrávkou najetého Miroslava Kopice a ten střelou pod vyrážečku zakončil přesně – 3:1. Do konce třetiny se již nic významnějšího nestalo, a tak oba týmy odcházeli do šaten za dvoubrankového vedení domácích.

Začátek druhé části patřil opět domácím, kteří se snažili ohrozit soupeřovu branku. Rozjetý Kopic si najel až před brankáře, ještě zpáteční přihrávkou našel Plachého, ten ovšem o několik centimetrů minul. Následně Havlůj zůstal sám před Hamalčíkem, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat. Poté se ještě ve velké šanci ocitli znovu Kopic i Havlůj, ale jejich snažení skončilo stejně jako předtím. Ve 29. minutě ale už gól padl. Po skrumáži před domácí brankou se puk zjevil před její odkrytou částí, kde zůstal zcela sám Bartoloměj Uhlíř, který s uklizením kotouče do sítě neměl problém – 3:2. Následně mohlo být vyrovnáno, ovšem Havlůjovi se ani na potřetí nepovedlo překonat Hamalčíka po samostatném úniku. A tak gól padl na druhé straně. David Šulák projel až před Slyusarchuka a bekhendem dokázal zasunout puk za jeho záda – 4:2. A o minutu později mohlo být na domácí straně ještě veseleji. Martin Vysloužil se ocitl v samostatném úniku, ale hostující obránce se stihl včas vrátit. V závěru třetiny měli ještě Letňany obrovský tlak, ale žádná ze šancí v síti neskončila.

Třetí třetina začala početní výhodou domácích. V té si Lední medvědi nedokázali vytvořit žádné šance, a tak mohli udeřit hosté. Lukáš Lojka zůstal zcela nepokryt u levé tyče Hamalčíkovy brány a po přihrávce Kellersteina zakončil přesně pod horní tyč – 4:3. O dvě minuty později si však Pelhřimov vzal své dvoubrankové vedení zpět. Jiří Kubát poslal přihrávku po mantinelu, kterou sebral Tomáš Plachý a po kličce přes obránce zakončil bekhendem nad vyrážečku gólmana hostí – 5:3. V polovině třetiny dostali hosté výhodu přesilové hry. Ta byla využita již po devíti sekundách. Vladr nahodil puk na branku a těsně před Hamalčíkem ho do sítě tečoval Honetschlager – 5:4. Následně ujel Kohút s Martinem Hadravou, kterého rychlým přesunem vychytal hostující brankář. Tři a půl minuty před koncem byla Letňanům nabídnuta možnost přesilové hry. Tu nevyužili a naopak to byli domácí, komu se povedlo skórovat, když se Kopicovi povedlo vstřelit svoji druhou branku v utkání - 6:4.

Domácí tak dokázali oplatit týmu z Letňan porážku, kterou utrpěli na jeho ledě. Tím zakončili Lední medvědi sérii přípravných zápasů s bilancí tří výher a tří proher. Následovat bude již první mistrovské utkání, které odehrají na ledě odvěkého rivala z Tábora, které se odehraje 13. září od 18 hodin.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Generálka se hodnotí těžko. Sice jsme vyhráli, ale výkon neodpovídal tomu, co jsme si řekli v kabině. Dneska jsme se trápili. Trápili jsme se v koncovce, trápili jsme se defacto ve všem. Buďme rádi, že nám tam spadli nějaké góly a že jsme generálku alespoň výsledkově zvládli. Myslím si ale, že dnes to nemělo s hokejem nic společného. Oproti sobotnímu duelu to byl dnes ale zcela jiný zápas. V Letňanech bylo malé hřiště, soupeř hodně bruslil, napadal nás a my s tím měli problémy. Naštěstí jsme první třetinu dneska vyhráli 3:1, protože pak jsme se opět strachovali o výsledek. Bohužel jsme zase dělali ty naše chyby, čehož soupeř využil. Nakonec se z toho stala zbytečná přetahovaná. Byla to ale pořád jen příprava a z těch chyb se už musíme poučit, abychom do sezony vstoupili vítězně. Co se týče hráčů, tak Dominik Kasalý začne během čtrnácti dnů trénovat, ovšem zapojení se Libora Bezděka je stále s otazníkem.

Jakub Forejt