HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.08.2017 | Redakce | A-tým

První test lépe pro soupeře

Pelhřimovští hokejisté po čtyřech trénincích na ledě odcestovali k prvnímu přípravnému utkání na žďárské Bouchalky a nečekal je jednoduchý vstup. Do Žďáru nad Sázavou vzal trenér Dvořák hlavně hráče, kteří bojují o druholigový dres a svou premiéru mezi muži si odbyl brankář Petr Hamalčík, který podal sympatický výkon. I přesto však Medvědi padli 1:4.

Žďár nad Sázavou

15.08.2017
18:00
4:1
(2:0, 1:0, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 10. Kunstmüller (Beneš), 16. Bureš (Jícha L.), 40. Kunstmüller (Beneš, Gregar), 54. Pytlík (Kovářů, Střecha T.) – 58. Bílek (Nykodým). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.



ZNS: Sláma (Řehoř) – Pleva, Lojek, Staněk, Marek, Kolda, Jícha M., Smejkal, Klíma – Kunstmüller, Vítek D., Beneš, Kovářů, Krupka, Střecha T., Juráň, Gregar, Nečas, Bureš, Jícha L., Pytlík

PEL: Hamalčík (Formánek) – Port, Adam, Kohút, Kalenda, Vrátný – Kasalý, Hadrava, Vysloužil, Votápek, Kopic, Šulák, Bílek, Nykodým, Štěrba

Plameny vstoupily do utkání suverénně a již od prvních minut ukazovaly, že toho mají v přípravě za sebou více. Brankář Hamalčík měl hodně práce po střele Pytlíka a na ději zápasu nic nezměnila ani přesilová hra hostů. Ačkoliv žďárští hokejisté tlačili, hostujícího brankáře poprvé překonali až v desáté minutě, kdy předložil krásnou přihrávku mezi kruhy Peter Beneš najetému Luboši Kunstmüllerovi, který kličkou do protipohybu nedal Hamalčíkovi šanci – 1:0. Těsně před druhou brankou Plamenů měl obrovskou šanci Votápek, ke kterému se odrazil kotouč a z bezprostřední blízkosti nastřelil tyčku. Na druhé straně se z přečíslení dva na jednoho radoval z branky Lukáš Bureš - 2:0. Na tříbrankový rozdíl málem zvýšil Jícha, který těsně před brankovištěm tečoval nahození Staňka, ale kotouč zamířil těsně vedle tyčky.

Ve druhé třetině hostující brankář Hamalčík nevychladl, protože na něj nadále lítala jedna střela za druhou. Plameny se střelecky trápily, ale hlavně z důvodu, že svoje akce zbytečně přehrávaly, jak se říká až do kuchyně. Například pěkný ťukec zakončoval Tomáš Střecha, ale Hamalčík pelhřimovské hokejisty podržel. Čisté konto ale během druhé třetiny neudržel. Krásnou akci totiž započal Gregar, který prodloužil po mantinelu za branku kotouč pro Petera Beneše a ten z první nezjištnou přihrávkou našel před brankovištěm Luboše Kunstmüllera, jenž střelou ke vzdálenější tyči přidal třetí gól – 3:0.

Hned zkraje třetí třetiny mohl žďárský ostrostřelec Kunstmüller zajistit hattrick, jenže z blízka proti Hamalčíkovi neuspěl. Další pěknou akci předvedl Kovářů, který z druhé vlny přenechal puk Tomáši Střechovi, ten se ještě snažil potáhnout puk do backhandu, ale to bylo opět už příliš. Po chybě na modré čáře ujel žďárské obraně Kopic, ale v samostatném úniku proti Slámovi netrefil vůbec branku. Čtvrtá branka ale opět stála za to. Krásnou akci rozjel Tomáš Střecha, který předal puk Ondřeji Kovářů, ten mohl střílet, ale ještě našel před prázdnou brankou Jaromíra Pytlíka, který neměl problém uklidit puk do sítě – 4:0. Čistého konta se Sláma ale nedočkal. Tři minuty před koncem nastřelil tyčku Marek Nykodým, a před odkrytou brankou dorážel úspěšně Tomáš Bílek - 4:1.

Reportáž převzata z webu: hokejzr.cz

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): 

„Bylo to v podobném duchu jako předchozí zápas. Musím říct, že v té první třetině kluci napadali opravdu tak, jak si přejeme. Od druhé třetiny jsme různě měnili sestavu a zkoušeli jsme různé varianty, zhruba víme asi jak, ale je potřeba to pořád zkoušet. Možná to bylo takové kostrbatější, ale od toho ta příprava je. Dnes jsme se ty akce snažili někdy až moc zbytečně vyšperkovat, ale to k tomu asi patří. To sebevědomí je dobrá věc, ale nesmí se přehánět, hlavně v té druhé třetině se dalo více akcí zakončit střelou."

Jan Dvořák (trenér HC Lední medvědi Pelhřimov): 

„Pro nás to byl první přátelák, jeli jsme sem s hráči, které teprve zkoušíme a chyběli nám někteří hráči. První třetina byla z naší strany taková na rozkoukání a od té druhé jsme zvýšili pohyb. Víceméně jsme se hledali, ale čekal jsem, že to bude o něco horší. Měli jsme i nějaké šance, ale tím, že jsme neproměnili, soupeř zase odskočil. Puky nás dnes moc neposlouchaly, ale já věřím, že to ještě dáme do kupy a trochu to zvedneme.“