HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.02.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Domácí derniéra se Medvědům vůbec nepovedla

Lídr ligy se už ve čtrnácté minutě těšil z tříbrankového náskoku, který po celou dobu zápasu trpělivě navyšoval. V patnácté minutě sice vykřesal jiskřičku naděje Kaminski, ovšem hrát proti Havlíčkově Brodu, a navíc s poslepovanou sestavou, je stejné jako tlačit vůz plný kamení do pěkně strmého kopce. Bruslaři nakonec překonali gólmana Hlaváče jedenáctkrát a z Pelhřimova si odváží tři body, kterými si definitivně pojistili vítězství v základní části.

Pelhřimov

24.02.2018
18:00
2:11
(1:3, 0:3, 1:5)
Havl. Brod

Branky a nahrávky:15. Kaminski, 52. Čermák (Kaminski, Oščádal) – 7. Endál (Třetina), 13. Semrád (Třetina), 14. Milfait (Voříšek), 25. Endál (Třetina), 29. Voříšek (Kulhánek, Michálek), 40. Endál (Milfait), 43. Kozlík, 46. Milfait, 49. Voříšek (Milfait), 51. Beneš (Semrád), 57. Třetina (Endál)



PEL: Hlaváč - D. Kasalý, Kubát, Kohút, Port, Hráček - Martin Hadrava, Plachý, F. Kasalý - Čermák, Oščádal, Kaminski - Šulák, Vrátný, Moucha

HBR: Novák (Marek) - Semrád, Vacík, Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis - Přidal, Třetina, Endál - Voříšek, Milfait, Michálek - Kozlík, Kuchta, Beneš, Ludvík, Šuhaj

Od začátku zápasu dominovalo na ledě jedno mužstvo. Havlíčkův Brod se dokázal poprvé prosadit v sedmé minutě, čímž odšpuntoval gólové hody. Za hosty se prosadil v přesilové hře Endál, který střelou z pravého kruhu nedal Hlaváčovi šanci. V rozmezí od třinácté do patnácté minuty pak padly tři branky. Nejprve se dvakrát prosadili hosté, jmenovitě Semrád a Milfait. Za domácí pak snížil Stanislav Kaminski.

Druhá perioda nabídla tři branky a o všechny se postarali svěřenci trenéra Adama. Ve 25. minutě přijal Endál přihrávku od Třetiny přesně mezi kruhy, nabruslil si před Hlaváče a ranou pod horní tyč zajistil svému týmu tříbrankové vedení. O chvíli později pak pátou branku přidal Voříšek. Do konce prostřední části však hosté znovu skórovali, když 34 sekund před druhou sirénou završil Endál hattrick ranou mezi Hlaváčkovy betony.

Stejně jako skončila druhá dvacetiminutovka, tak začala i ta třetí. Dvě a půl minuty po úvodním buly se ve středním pásmu rozjel Kozlík, projel skrz pelhřimovskou obranou a zvýšil na 7:1. O pár momentů později využil zmatky v rozehrávce domácích Jan Milfait a o tři minuty později na něj navázal i Luboš Voříšek.

Desátou trefu si Bruslaři schovali na padesátou první minutu a obstaral ji bývalý pelhřimovský hráč Filip Beneš přesnou ranou k pravé tyči. Dvořákovi svěřenci se zmohli už jen na jediný gól, který padl z hole Davida Čermáka. Poslední slovo měli ale i tak hosté. Na počátku 57. minuty se prosadil Miroslav Třetina, jenž ke třem asistencím přidal i jeden gól.

Medvědům se tak nepovedl závěrečný domácí zápas letošní sezony, přičemž se taktéž jednalo o poslední utkání Jiřího Kubáta mezi pelhřimovskými mantinely. Dlouholetá ikona klubu totiž po této sezoně končí s aktivní kariérou.  

Tomáš Bečka