HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.02.2018 | Jiří Rada | A-tým

Konec nadějí! Pelhřimov s David Servisem prohrál a play-off si nezahraje

Ani na další pokus nedokázali druholigoví hokejisté Ledních Medvědů zvítězit na domácím ledě a tentokrát to má ještě bolestivější nálepku. Sklonit se museli před jihočeským David Servisem, se kterým sváděli souboj o play-off. Servismani však nenechali nic náhodě a z Pelhřimova si odvezli všechny tři body, což znamená jediné. Pelhřimov si poprvé od sezóny 2011/2012 nezahraje play-off.

Pelhřimov

10.02.2018
18:00
2:5
(1:1, 1:2, 0:2)
David Servis

Branky a nahrávky: 16. Vysloužil (Martin Hadrava), 35. Vysloužil (Plachý) – 14. Radoš (Šulčík), 30. Marek (Macháček), 36. Šulčík (Kříž L.), 46. Dančišin, 55. Radoš (Šulčík)



PEL: Hlaváč (Urban) – Kohút, Kubát, Oščádal, Port, Kasalý D., Kalenda, Pospíchal, Votápek, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kaminsky, Vysloužil, Siřiště, Šulák

DSB: Dudáček (Němec) – Radoš, Kříž L., Macháček, Michal, Babchuk, Škopek, Kříž J., Marek, Trummer, Šulčík, Vylíčil, Sumerauer, Bárta, Ferebauer, Dančišin, Káník, Zayml

Úvod utkání se nesl ve znamení opatrné hry. Oba týmy měli o co hrát, takže zpočátku byla k vidění obranná hra a plno nepřesností v rozehrávce. Do první vážnější šance se dostali domácí v 5. minutě, Kopic po pasu Plachého ale netrefil puk ideálně. Jinak ale byla hra na obě strany vyrovnaná, postupně ale hosté zvýšili tempo a ve 14. minutě přišla úvodní branka utkání – domácí v oslabení nevyhodili z pásma a z následujícího závaru se prosadil Radoš. Odpověď domácích ale na sebe nenechala dlouho čekat – Martinu Vysloužilovi sice střela nesedla podle jeho představ, přesto skončil puk za Dudáčkem. Oba brankáři do konce třetiny čelili několika šancím, vyrovnané skóre se ale nezměnilo.

Ve druhé třetině mohli jako první pohnout ukazatelem skóre hosté, Hlaváč ale během oslabení, které si Lední Medvědi přinesli z první třetiny, nekapituloval. Lední Medvědi ale dopláceli na častá vyloučení, byť některá z nich byla hodně sporná, a ve 30. minutě přišel trest – Marek ve skrumáži před Hlaváčem vrátil hostům vedení. Také domácí přetavili první vážnější šanci ve druhé třetině ve vyrovnávací gól – běžela 35. minuta a po krásné akci Plachého zavěsil Martin Vysloužil. Ovšem radost domácích měla jepičí život. Kombinace hostů slavila o necelou minutu později úspěch, prosadil se Šulčík. Plachý měl následně na holi vyrovnání, zblízka ale přestřelil. Jednobrankové vedení si hosté přenesli i do druhé třetiny a 20 minut je dělilo od definitivní pojistky účasti v play-off.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s cílem urvat výsledek, který by jim alespoň prodloužil naději na účast ve vyřazovacích bojích. Po několika šancích Ledních Medvědů, které lapil Dudáček, se ale ve 46. minutě prosadil Dančišin a dal hostům potřebný klid. Situace domácích se tím ještě více zkomplikovala a i když byla na domácích hráčích vidět snaha vrátit se do zápasu, Dudáček již za svá záda další puk nepustil. Pojistka pro hosty přišla v 55. minutě, Radoš definitivně dal razítko na účet zápasu a zbytek duelu se víceméně dohrával za rozhodnutého stavu.

Pelhřimov tedy na domácím ledě podlehl David Servisu 2:5 a poprvé od ročníku 2011/2012 si nezahraje nadstavbovou část druhé hokejové ligy.

Pavel Blažek