HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.01.2018 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov i napodruhé doma porazil Tábor

Pelhřimovští bojovníci na svém ledě přivítali rivala z Tábora, který se v poslední době velice trápí, což koneckonců potvrdil právě i v Pelhřimově. Domácí se dostali do vedení pohotovou střelou Vysloužila, přičemž o dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Martin Hadrava. Postupnými brankami si Medvědi dokázali vypracovat pětibrankový rozdíl a zdálo se tak rozhodnuto. Ovšem v poslední dvacetiminutovce se hosté zmátořili a třemi brankami snížili na 5:3. To bylo z jejich strany vše a do prázdné branky pečetil výhru 6:3 navrátilec do sestavy Tomáš Plachý.

Pelhřimov

20.01.2018
18:00
6:3
(3:0, 2:0, 1:3)
Tábor

Branky a nahrávky: 10. Vysloužil, 12. Martin Hadrava (Kohút), 16. Vysloužil (Plachý, Kopic), 22. Kasalý (Rudy), 34. Votápek (Martin Hadrava), 60. Plachý – 47. Pechánek, 47. Černý, 59. Blažek (Šulek). Rozhodčí: Ondráček – Křivohlavý, Klouda.



PEL: Hlaváč – Kohút, Rudy, Oščádal, Port, Kasalý D., Kalenda, Kaminsky, Votápek, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Vysloužil, Siřiště

TAB: Klestil (Novák) – Tesař, Havran, Černý K., Raiterman, Dvořák, Černý T., Duben, Kachyňa, Heřman, Březina, Pechánek, Seidl, Škrdleta, Kadilák, Blažek, Mařík, Šulek, Doktor, Syrovátka

Pelhřimov postavil základ vítězství už v první třetině. Ačkoli byli na počátku utkání aktivnější hosté, skóre utkání otevřeli domácí. Na začátku deváté minuty se totiž prosadil Martin Vysloužil. Netrvalo dlouho a pelhřimovský stadion oslavoval druhý gól Dvořákových svěřenců. Samostatný únik přetavil v druhou branku zápasu Martin Hadrava. Počátek šestnácté minuty pak znovu patřil Martinu Vysloužilovi, jenž po půl minutě zužitkoval přesilovou hru.

Do druhé třetiny tak Medvědi nastupovali s tříbrankovým vedením, které ve druhé periodě ještě navýšili. To už ovšem místo Klestila nastoupil do táborské svatyně David Novák a ihned po minutě a jednačtyřiceti sekundách druhé části lovil puk ze sítě. Přesilovou hru domácího celku tentokrát zhodnotil Filip Kasalý.

Ve dvacáté sedmé minutě mohl navýšit domácí vedení Plachý, ovšem pátou branku vsítil až o sedm minut později Petr Votápek. Při oslabení se do útoku vydala dvojice Martin Hadrava – Votápek a druhý jmenovaný doklepl do brány pokus Martina Hadravy.

Kohouti se dlouho nemohli dostat do vyloženější šance či souvislejšího tlaku. Až ve třetí třetině začali dotahovat. Čtyřicátá sedmá minuta nabídla hned dvě trefy hostů v krátkém časovém sledu. Nejprve se prosadil Pechánek a třicet čtyři sekund poté Kamil Černý. Minutu a půl před zazněním třetí sirény snížil na rozdíl dvou branek Blažek, ale Plachý v poslední minutě pojistil vítězství Medvědů trefou do prázdné brány.  

Tomáš Bečka