HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.12.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Klatovy rozhodly trefou čtyři minuty před koncem

Zápas s Klatovy byl ve znamení slepených gólů. V sedmé minutě se do vedení dostali Vostřákovi svěřenci, ovšem Votápek ihned později vyrovnal. Půl minuty před koncem první periody dostal Medvědy do vedení Plachý, ale tři sekundy před naplněním úvodní části vyrovnal Marcel. Prostřední perioda branku nenabídla, ovšem ve třetí třetině padlo celkem šest branek. Čtyři z nich padly v rozmezí čtyř minut. Po této sekci bylo skóre vyrovnané, což změnil v 56. minutě Roubal. Patnáct sekund před koncem pak Pacanda definitivně potvrdil klatovskou výhry 6:4 střelou do prázdné branky.

Pelhřimov

09.12.2017
18:00
4:6
(2:2, 0:0, 2:4)
Klatovy

Branky a nahrávky: 8. Votápek (Kopic, Plachý), 20. Plachý (Pospíchal), 44. Plachý (Kopic), 46. Kasalý F. (Rudy) – 7. Vavřička (Walter), 20. Marcel (Tulačka, Vracovský), 42. Pour, 44. Vracovský, 56. Roubal (Pour), 60. Pacanda (Pour), Rozhodčí: Mgr. Pokorný – Křivohlavý, Klouda



PEL: Šoustal (Urban) – Pospíchal, Vrátný, Kohút, Port, Kasalý D., Kalenda, Rudy, Oščádal, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky

KLT: Sochůrek (Plánička) – Walter, Houfek, Marcel, Polívka, Sysel, Hlaváček, Tulačka, Vracovský, Kokoška, Pour, Macháček, Topinka, Vavřička, Uhlík, Tupý, Roubal, Leština

Od začátku zápasu bylo patrné, že oba celky budou vycházet ze zabezpečených obran. Jako první prolomili obranou tvrz hosté, když využili přesilovou hru už po pěti sekundách. Jakub Vavřička vypálil pohotově od modré čáry, přičemž puk se odrazil od zadního mantinelu přímo do betonu gólmana Šoustala, od něhož se dokutálel za brankovou čáru. Medvědi však přišli s rychlou odpovědí díky první útočné formaci. Plachý vyslal Kopice s Votápkem do přečíslení dva na jednoho, prvně jmenovaný prohodil touš kolem klatovského obránce a Petr Votápek poslal puk kolem vyrážečky brankáře Sochůrka.

Oba týmy se po rychlém začátku opět soustředily na obrannou hru, a tak byl k vidění boj především o střední pásmo. Půl minuty před koncem první části ale rozjásal domácí diváky Tomáš Plachý, když střelou pod horní tyč zužitkoval přesilovou hru. Ovšem do kabin se i tak šlo za vyrovnaného stavu. Tři sekundy zbývaly do konce úvodní periody, když Marcel po závaru před pelhřimovskou brankou poslal puk za Šoustalova záda.

Druhá perioda byla chudá nejen na góly, ale i na šance. Stejně jako Dvořákovi svěřenci, tak i tým ze západních Čech dobře bránil a když už se některý z hráčů dostal před soupeřova gólmana, Šoustal i Sochůrek přesně zakročili. Ať už Šoustal pokryl pokus Tulačky anebo na druhé straně Sochůrek vyrazil jedovatý pokus Marka Hadravy. Klatovy zvýšily obrátky před koncem druhé dvacetiminutovky, ale z mohutného tlaku se jim nepodařilo vytěžit vedoucí gól.

Jak byla druhá třetina na góly chudá, tak třetí část to plně vynahradila. Už po dvou minutách se kolem pelhřimovských obránců prohnal agilní Jakub Pour a svižnou střelou nad Šoustalovo rameno přetočil výsledek na stranu hostů. Pelhřimov si schoval odpověď na 44. minutu. I přesto, že domácí hráli v oslabení, se Plachý společně s Kopicem vydali do útoku a Tomáš Plachý svou druhou trefou večera vyrovnal. Ovšem v téže přesilové hře se radovaly i Klatovy. Tomáš Vracovský napřáhl na modré čáře, načež kotouč si našel cestu až za Šoustalova záda.

Divokou pasáž ukončil na začátku 46. minuty Filip Kasalý, když tečoval Rudyho nahození, čímž srovnal stav zápasu na 4:4. V polovině periody pak z levého kruhu vyslal jedovatou střelu Martin Hadrava, jeho projektil zastavila až tyč Sochůrkovy branky. 56. minuta nabídla další gól. A tentokrát se radovaly Klatovy. David Roubal přijal přihrávku do prostoru v mezikruží, odkud vypálil tvrdou ránu pod horní tyč pelhřimovské svatyně. 

Lední Medvědi se snažili rychle vyrovnat, avšak hostující obrana ustála nápor a patnáct sekund před koncem uklidil kotouč do prázdné branky Tomáš Pacanda. Dvořákův celek tak poprvé v sezoně prohrál čtyřikrát v řadě a navíc se jedná o sedmou prohru z posledních osmi duelů. 

Tomáš Bečka