HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.02.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Nervy drásající duel ovládly po samostatných nájezdech Klatovy

Po roční odmlce se stal pelhřimovský zimní stadion opět dějištěm play-off. Ke druhému zápasu osmifinálové série totiž přijely Klatovy a už v sedmé minutě se zásluhou Němce dostaly do vedení. Ovšem za Medvědy vyrovnal Bezděk a ve druhé periodě překlopil vedení na domácí stranu Kopic. Ale začátek třetí dvacetiminutovky byl v gólové režii hostů. Lední Medvědy utlumila pasáž mezi druhým a třetím gólem hostujícího celku, neboť tyto dvě branky dělilo pouhých dvacet sedm sekund. Ve 48. minutě pak Vostřákovi svěřenci přidali čtvrtý zásah, který ještě více podpořil klatovské naděje na druhý bod. Jenže osm minut před koncem vykřesal naději pro domácí Kubát a tři minuty před závěrečnou sirénou vyrovnal Martin Hadrava. Avšak hosté se z vyrovnávací branky rychle oklepali, jelikož minutu a padesát šest sekund do naplnění šedesáté minuty skóroval z úniku Beneš. Tím ale divoká třetí třetina neskončila. V poslední minutě svou druhou brankou v zápase vyrovnal Martin Hadrava, kterou poslal utkání do prodloužení. V tom rozhodující trefa nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Ty dospěly až do šesté série, když se jako jediný ze všech střelců prosadil Milan Švarc. Klatovy se tak ujímají vedení 2:0.

Pelhřimov

27.02.2017
18:00
5:6 sn
(1:1, 1:0, 3:4 - 0:1)
Klatovy

Branky a nahrávky:11. Bezděk (Votápek), 29. Kopic (Plachý), 52. Kubát (Kopic, Plachý), 57. Martin Hadrava (Filip Kasalý), 60. Martin Hadrava – 7. Němec (Kaňák, Houfek), 42. Kubík (Topinka), 43. Tulačka (Beneš), 48. Tulačka (Topinka, Švarc), 59. Beneš (Kružík), rozh. náj. Švarc. Vyloučení: 5:6, navíc Vysloužil (PEL) 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Veselý – Potůček, Pechánek. Diváci:420.



PEL: Černý (Sochor) – Kubát, Kalenda, Kasalý D., Jelínek, Port, Hájek, Srdínko, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kasalý F., Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Šulák, Kulík

KLT: Sochůrek (Štekr) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfer, Hlaváček, Leština, Kaňák, Švarc, Topinka, Uhlík, Tulačka, Beneš, Kružík, Vlček, Němec, Presheva, Pacanda, Chalupa, Kodýtek

Úvod utkání patřil domácím, kteří začali aktivněji. Již po minutě se jim povedlo dosáhnout branky, ta však nebyla uznána kvůli vychýlení konstrukce mimo své postavení. Po minutě mohla přijít branka na té samé straně, avšak Martin Hadrava nastřelil pouze tyč. Poté však převzaly otěže utkání Klatovy, které svíraly domácí v jejich pásmu. Následně přišlo vyloučení na hostující straně. Toho však paradoxně využili hostující hráči. Martin Němec vyvezl puk ze třetiny a přes obránce překonal Černého – 0:1. V polovině třetiny byla k vidění hra 4 na 4. Z toho vytěžili více domácí. Libor Bezděk se zjevil sám na brankovišti a přesnou ranou překonal Sochůrka – 1:1. Zbytek třetiny však opět patřil hostům, kteří tlačili na domácí obranu, ale ta zdatně odolávala. Proto se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá část zápasů začala tak, jak skončila ta první. Klatovy byly v soustavném tlaku a medvědi neměli mnoho šancí vymanit se. Poté však domácí hru trochu přitvrdili a tlak hostů se zmírnil. Postupně se k šancím začali dostávat i domácí a to neslo své ovoce. Tomáš Plachý obkroužil soupeřovu branku a přihrál Miroslavu Kopicovi, který se nemýlil – 2:1. Avšak i nadále byli aktivnější Klatovy, které se tlačily do brankoviště, ale Martin Černý tomuto tlaku dokázal odolat. Postupně se hra začala vyrovnávat a šance byly na obou stranách. Ale ani na jedné se do konce periody nic závažnějšího nestalo, a tak si Pelhřimov nesl do poslední části jednobrankový náskok.

Vstup do třetí třetiny se Ledním medvědům příliš nepovedl. Černý měl zakrytý výhled a Matyáš Kubík trefil přesně – 2:2. Jenže netrvalo dlouho a domácí brankář musel lovit ze své sítě další puk. Vojtěch Tulačka se zjevil před Černým a nedal pelhřimovskému brankáři šanci – 2:3. Ve 48. minutě byl vyloučen domácí hráč a o sedm sekund později bylo pro domácí ještě hůře. Po pohledné kombinaci dostal puk před odkrytou branku Vojtěch Tulačka a již měl snadnou práci – 2:4. V polovině třetiny se domácím naskytla šance na snížení v podobě přesilové hry. A ta se jim povedla využít. Jiří Kubát dostal puk k tyči a překonal Sochůrka – 3:4. O minutu později zvonila za hostujícím brankářem po střele Kopice tyč. Na domácích hokejistech bylo vidět, že chtějí vyrovnat a tlačili svého soupeře. Naděje mohl ukončit Chalupa, který trefil pouze tyč, a tak dostali šanci domácí na druhé straně. Martin Hadrava ujel se svým bratrem v přečíslení a i když to vypadalo, že už mu puk uteče, tak z menšího úhlu dokázal prostřelit Sochůrka – 4:4. Následně měl Pelhřimov několik šancí na strhnutí vedení, ovšem žádná z nich neskončila v síti. Na druhé straně se však dostal do úniku Martin Beneš, který se dokázal prosadit přes Černého – 4:5. Minutu a půl před koncem zkoušeli domácí powerplay. To se jim nakonec vyplatilo. Martin Hadrava se tři čtvrtě minuty před koncem třetiny ocitl před Sochůrkem a hostujícího brankáře překonal mezi betony – 5:5.

Prodloužení bylo z obou stran opatrné, jelikož žádný z týmů nechtěl inkasovat. Když už se jeden z týmů dostal do šance, tak narazil na bezchybného Černého nebo Sochůrka. Za celé prodloužení branka nepadla, a tak museli rozhodnout samostatné nájezdy.

Nájezdy začínali hosté z Klatov. Nejprve se rozjel Tulačka, ale ten blafákem neuspěl. Střelu Martina Hadravy zase Sochůrek vyrazil nad. Kružík zase s blafákem neuspěl na Černého a Tomáš Plachý na druhé straně dokonce trefil břevno. Ve třetí a čtvrté sérii taktéž nikdo nebyl úspěšný, a tak přišla na řadu pátá série. Uhlík nejprve trefil pouze Černého a následně se k nájezdu rozjel Miroslav Kopic, který mohl rozhodnout, avšak trefil pouze tyč. Následně se pořadí obracelo. Martin Hadrava zkusil tentokráte blafák mezi nohy, ale Sochůrek byl úspěšný. Potom se na druhé straně rozjel Švarc a zasunul puk přesně mezi Černého betony a rozhodl tak tento zápas.

Domácí tak prohráli i druhý zápas, ale určitě se nemusí za nic stydět, jelikož odehráli vyrovnaný zápas s dobrým soupeřem. Příští utkání se hraje již ve středu na klatovském ledě.

Jakub Forejt