HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.12.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Bod za odvahu a bojovnost. Pelhřimov v nekompletní sestavě padl v prodloužení

V okleštěné sestavě se vydali svěřenci trenéra Dvořáka na písecký led, kde chtěli odčinit sobotní zaváhání s Moravskými Budějovicemi. Ovšem začátek zápasu vyšel lépe domácím, když se ve třetí minutě prosadil Urbanec. O šest minut později pak Černý zlikvidoval trestné střílení, ovšem trefě Jiřince už nezabránil. Pelhřimov v úvodní třetině korigoval brankou Wasserbauera, avšak na začátku druhé periody si domácí vzali svůj dvoubrankový náskok zpět. V polovině zápasu bylo s hosty ještě hůře, když čtvrtý zásah domácích přidal Vlček. Na konci prostřední části pak padly tři branky, z toho dvakrát se prosadili Medvědi, a to David Šulák a Tomáš Plachý. Do třetí třetiny tak Pelhřimov nastupoval se ztrátou dvou gólů, kterou se jim do konce šedesáti minut podařilo smazat zásluhou Plachého a Votápka. Na řadu přišlo prodloužení, které trvalo jen sedmdesát šest sekund, poté se trefil Písecký Jakub Suchan, čímž přiřkl bod navíc domácímu celku.

Písek

21.12.2016
18:00
6:5 pr.
(2:1, 3:2, 0:2 - 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 3. Urbanec (Vlček, Procházka), 12. Jiřinec (Vlček, Urbanec), 22. Vlček (Urbanec, Procházka), 30. Vlček (Urbanec), 38. Suchan (Pašek, Kepka), 62. Suchan (Hanus, Kepka) – 16. Wasserbauer (Vysloužil, Adam), 37. Votápek (Plachý, Vysloužil), 38. Port (Kulík), 45. Plachý (Vysloužil), 51. Votápek (Adam, Wasserbauer). Rozhodčí: Sýkora – Vavruška, Oudes.Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 302. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 5:4, 5:5, 6:5.



PIS: Hauser – Hřebíček, Procházka, Pavlíček, Hanus, Červinský, Suda, Koutenský – Urbanec, Vlček, Šuhaj, Pašek, Suchan, Kepka, Rod, Drda, Koupal, Jiřinec

PEL: Černý – Adam, Wasserbauer, Port, Kasalý D.- Vysloužil, Plachý, Votápek, Jelínek, Kasalý F., Šulák, Kulík, Kalenda, Kroupa

Lední Medvědi bojovali s píseckým výběrem od začátku zápasu až do konce. Do zápasu nemohl zasáhnout útočník Jan Sýbek, který léčí zranění nohy z utkání v Českých Budějovicích. Do branky Písku byl opět povolán Martin Hauser, který předvedl řadu skvělých zákroků a na dvoubodovém zisku má lví podíl. I Martin Černý na straně hostů svůj tým držel a pochytal mnoho střel.

Žluto-modří šli do vedení už po třech minutách, kdy krásně od modré vypálil Procházka, Vlčkova střela z pravého kruhu se odrazila k volnému Josefu Urbancovi, který otevřel skóre ranou do poloodkryté branky. Na začátku deváté minuty byl faulován v úniku Šuhaj, který však kvůli zlomenému noži brusle nemohl jet nařízené trestné střílení. K tomu se postavil překvapivě domácí kapitán Procházka, který však na brankáře hostů forhendovou střelou pod vyrážečku nevyzrál. Hostující tým mohl snížit v jedenácté minutě, ale několik dorážek pochytal výborný Hauser. O minutu později už to bylo 2:0 - Vlček s Jakubem Jiřincem dotírali před brankou Medvědů, na brankovišti si v závaru pohotově našel puk písecký junior Jiřinec, který dorážkou zaznamenal svůj první gól v seniorském týmu. Hráči v červeném se prosadili čtyři minuty před koncem první části. Snížení zařídil Wasserbauer, kterému přesně na hůl adresoval přihrávku Vysloužil. Do šaten se šlo po dvaceti minutách za stavu 2:1.

Písečtí navýšili svůj náskok ve 22. minutě, když se do úniku v oslabení dostali Urbanec s Filipem Vlčkem. Josef Urbanec od levého mantinelu přihrál svému parťákovi z útoku mezi kruhy, kde Vlček v souboji o puk přetlačil hokejku obránce Pelhřimova a pěknou střelou vymetl pavouky v pravé šibenici Černého branky - 3:1. Ve 30. minutě dal svůj druhý gól v utkání Filip Vlček, jenž v signalizované výhodě zblízka překonal ležícího Černého, a Písek měl rázem pohodlný náskok 4:1. O sedm minut později ale zmírnil nadšení Písku gól hostujícího Votápky. Za minutu uklidnil domácí střídačku Jakub Suchan, když na brankovišti jako první našel vyraženou střelu, kterou bez velkých potíží uklidil za záda gólmana s Ledním Medvědem na prsou. Pelhřimovu se ale podařilo do přestávky snížit. Vzápětí se totiž prosadil Port, kterému přesně na hokejku nahrál do gólové příležitosti Kulík. Po dvou třetinách byl stav 5:3 pro Jihočechy.

Písečtí hráči nastoupili do třetí třetiny možná s jistou dávkou uspokojení. Pelhřimov v oslabené sestavě musel dotahovat dvoubrankové manko. Hosté vytěžili nedisciplinovanost ve hře domácího celku a po druhé přestávce byli aktivnějším týmem. Nejprve ve 45. minutě snížil na 5:4 Plachý a v 51. minutě zařídil vyrovnání Votápek. Další gól už do konce třetí části nepadl, hlavně díky výborným zákrokům obou brankářů. Rozhodnout muselo až prodloužení. Při vyloučeních na obou stranách při hře tři na tři v 62. minutě zařídil vítěznou trefu zblízka Jakub Suchan, kterého poslali do šance Hanus s Kepkou.

Reportáž převzata z webu www.ihcpisek.cz - autor: Martin Dokulil

Damian Dragański