HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.10.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Tvrdá lekce od Kozlů, Medvědi inkasovali devět branek

Jako nebe a dudy se jeví poslední dva zápasy pelhřimovských Medvědů. Zatímco ve středu Pelhřimov doma deklasoval oslabený Jindřichův Hradec, dnes schytal debakl na ledě kolínských Kozlů poměrem 9:2. Přitom v první třetině nic nenaznačovalo, že by Dvořákovi svěřenci měli utržit zatím nejtvrdší prohru v sezoně, jelikož vedli po brance Kubáta. Ovšem domácí spustili ve druhé části kanonádu a pěti trefami razantně obrátili kormidlem zápasu. I třetí perioda byla v brankové režii Kozlů, když pečetili své vítězství dalšími čtyřmi trefami.

Kolín

15.10.2016
17:07
9:2
(0:1, 5:0, 4:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 22. Krajňák (Horyna), 26. Zumr (Skokan, Jankovský), 30. Morkes (Semirád, Kadlec), 36. Krajňák (Jankovský, Malý), 40. Krajňák (Voženílek), 44. Morkes (Semirád, Hanzl), 48. Kadlec (Morkes), 51. Jankovský (Zumr), 58. Semirád (Morkes, Jankovský) – 10. Kubát (Vysloužil, Kopic), 56. Hadrava Marek (Bezděk, Adam). Rozhodčí: Veselý – Urubčík, Laczko. Vyloučení: 8:2, navíc Nedbal (KOL) 10 min za NARZ, Hadrava Marek 10 min za NESP, navíc TS za faul Jankovského (KOL) a dvakrát Černého (PEL). Využití: 3:0. Oslabení: 0:2. Diváci: 640. Třetiny: 0:1. 5:0, 4:1.



KOL: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Nedbal, Voženílek, Skokan, Horyna, Havelka, Březina – Malý "C", Semirád, Kadlec "A" – Morkes "A", Zumr, Jankovský – Krajňák, Kozák, Jelínek

PEL: Černý (Groh) – Kubát "C", Port, Kasalý, Jelínek, Hájek, Srdínek, Adam, Hadrava, Bezděk "A", Votápek "A", Kopic, Plachý, Doležal, Vysloužil, Siříště

Po první třetině Kolínští prohrávali 0:1. Zpoza brány přišla nahrávka mezi kruhy a Kubát zasadil puk pod břevno. Chvíli na to jel Morkes trestné střílení, ale nedal. A pak na konci třetiny ještě Plachý a taky nedal.

Mezi první a druhou třetinou to byl v kolínské kabině vítr. Prohrát další zápas? To ne. A podle toho to pak vypadalo na ledě. Byl to tam taky vítr. Kozlové jak když si vyměnili baterky, bruslili, napadali, mělo to nasazení a srdce. A taky góly.

Ve druhé třetině hned pět. Krajňák netroškařil a dal hned hattrick. Nejdřív to vzal na sebe, potáhl puk a vystřelil. Pak to v přesilovce od modré Jankovský shodil za bránu, odtud našel Malý Krajňáka před kasou a gól. Do třetice pak Krajňák v oslabení ujel obránci Plachému, naznačil kličku do bekhendu a na konec do forhendu dovršil svůj hattrick. Jeden gól v této části hry přidal Zumr, který se v mezikruží ujal odraženého puku a zavěsil. Pátou branku pak přidal Morkes po spolupráci se Semirádem a Kadlecem, když gólmana prostřelil nad vyrážečku.

Vedení 5:1 bylo domácím málo. Ani v poslední části nepolevili a ještě jej navýšili. V úvodu posledního dějství Hanzl v oslabení vyhodil puk na kolínskou obrannou modrou na Semiráda, ten pak přejel do útoku, přenechal na kruzích puk Morkesovi a další gól. Jiří Kadlec přidal chvíli na to trefu pod víko. A chvíli na to Zumr chytil rozehrávku hostí, aby přichystal gólovou příležitost pro Jankovského. Kozlové mohli slavit deset gólů, protože ještě jeden přidal v závěru Semirád, ale Hanzl neproměnil nabídnuté trestné střílení, takže se počet kolínských gólů zastavil na devíti. Což ale nikomu nevadilo. Stejně jako to, že hosté dokázali ještě jedním vstřeleným gólem korigovat výsledek na konečných 9:2

Reportáž převzata z webu: www.sckolin.cz

Tereza Hölzlová