HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.10.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Vajgar schytal u Bělé desetigólový příděl

Jednoznačnější výsledek si lze jen těžko představit. Pelhřimov přivítal v sedmém kole na svém ledě hradecký Vajgar, který u řeky Bělé inkasoval deset branek. Skóre zápasu otevřel Martin Hadrava a od té doby domácí hokejisté pozvolna navyšovali stav utkání. Nejvíce branek padlo v prostřední části, šest, ovšem pět z nich lovil ze sítě hradecký gólman. Ve třetí dvacetiminutovce pak Medvědi završili počet branek na deset, přičemž Marek Hadrava zaznamenal svůj první letošní hattrick.

Pelhřimov

12.10.2016
18:00
10:2
(2:0, 5:1, 3:1)
Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 6. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Kasalý Filip), 9. Bezděk (D.Kasalý), 27. Marek Hadrava (Vysloužil, Srdínko), 30. Votápek, 32. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 39. Bezděk (Vysloužil), 40. Port (Marek Hadrava, Martin Hadrava), 44. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Port), 47. Marek Hadrava, 48. Bezděk (Kopic) – 40. Bílek (Kundrát), 49. Lazorišák (Straka). Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 360. Rozhodčí: Ing. Dědek – Bc. Čelechovský, Bc. Komínek.



PEL: Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Šulák, Bezděk, Siřiště

JHR: Formánek (od 32. Pírs) – Tržil, Růžek, Straka, Kohút T., Pípal, Bureš, Farka, Zderadička, Beran, Vantuch, Bastl, Bílek, Lazorišák, Kundrát, Kohút D., Pichler, Bastl

Utkání začal náporem domácích, kteří se hned od startu utkání hrnuli do útoku. Hosté se už ve 2. minutě provinili faulem, a tak mohli medvědi hned zkraje vsítit branku. Ti uzamkli svého soupeře v pásmu, ale to jim k ničemu nebylo, protože se do výraznější příležitosti nedostali. Asi po minutě přesilovky však fauloval i domácí hráč, a tak se pokračoval ve čtyřech. Po návratu obou hráčů z trestné lavice diváci konečně mohli sledovat první gól tohoto zápasu. Marek Hadrava našel svého bratra Martina Hadravu a ten se střelou trefil přesně pod víko – 1:0. Domácí se i nadále tlačili do pásma hostů a v 9. minutě z toho vzešlo druhé vyloučení hostujících hráčů. To bylo bleskově využito již po osmi sekundách. Libor Bezděk se dokázal přesně trefit tvrdou střelou od modré čáry – 2:0. Ani po tomto gólům to medvědům nestačilo a dále se hrnuli před bránu. Martin Hadrava po výjezdu zpoza branky nepálil přesně a nepovedlo se mu to ani o chvíli později ve spolupráci se svým bratrem. V následném průběhu se šance obou celků střídali, několik šancí se povedlo vypracovat i hostům, jenže Pelhřimov podržel skvělý gólman Groh. Do šaten tak odcházeli spokojenější domácí, kteří si s sebou odnášeli na pauzu dvougólový náskok.

Hned v úvodu druhé části to byly hosté, kdo mohl skórovat. Ovšem skvělý Groh dokázal vychytat v leže dorážku Bílka. Poté mohl vedení navýšit Pelhřimov. Nadále to byl však Jindřichův Hradec, kdo měl více ze hry. Netrvalo však dlouho a hostující brankář musel opět lovit puk ze své sítě. Martin Vysloužil našel výborným pasem Marka Hadravu a ten dobrou ranou pod víko vsítil třetí gól medvědů – 3:0. Ve 30. minutě se naskytla možnost snížit hostům, jelikož byl vyloučen Hájek. Byli to však Pelhřimovští, kteří dokázali vstřelit branku. Petr Votápek po devíti sekundách hry ve čtyřech ujel hostující obraně a střelou k tyči vstřelil čtvrtý gól medvědů – 4:0. Hosté se stále snažili alespoň snížit. Bohužel pro ně přišla branka na druhé straně. Marek Hadrava se pokoušel překonat Formánka, to se mu ale nepovedlo, a tak přišel na řadu jeho bratr Martin Hadrava, který už mířil přesně – 5:0. Toto už nevydržel Formánek, a tak ho musel v hostující bráně nahradit Pírs. Poté získal Jindřichův Hradec další početní výhodu. V té se ovšem Vajgar na nic nezmohl, a tak bylo jeho manko stále pěti brankové. Ve 37. minutě přišla hra 4 na 4. Ta evidentně více vyhovovala domácím. Bezděk si najel až před Pírse, napoprvé ho překonat nedokázal, avšak druhým pokusem už se mu to povedlo – 6:0. Netrvalo dlouho a již v plném počtu dokázal Pelhřimov navýšit své vítězství na sedmibrankové. Po nahrávce Marka Hadravy překonal tvrdou střelou Vladimír Port – 7:0. Deset sekund před koncem se přece jen podařilo Vajgaru zaznamenat úspěch. Tomáš Bílek nepokryt před Grohem dokázal dorazit puk do sítě – 7:1.

Medvědi se snažili i na začátku třetí třetiny. Jejich šance však úspěchem neskončili. Po dvou a půl minutách hry se jim však naskytla přesilovka. Nebyla na to potřeba ani minuta a puk ze své sítě hosté lovili už po osmé. Martin nahrál svému bratrovi Markovi Hadravovi a ten dorazil do zcela odkryté brány – 8:1. Hned poté mohli domácí využít další početní výhodu. Pelhřimov sice měl několik střel, ale žádnou z nich nedokázal proměnit. To ovšem domácí nemuselo mrzet, jelikož se jim to povedlo osmnáct sekund poté. Po nepřehledné situaci ve vápně se nejlépe zorientoval Marek Hadrava a dokázal poslat puk do sítě – 9:1. A hradecké trápení bylo završeno ve 48. minutě. Miroslav Kopic sebral hostům puk a nahrál před bránou Liboru Bezděkovi, který už neměl s překonáním Pírsem žádné problémy – 10:1. Pozadu ovšem nezůstali ani hosté. Adolf Straka vypálil od modré a střelu do sítě tečoval Ota Lazorišák – 10:2. V 50. minutě se Vajgaru naskytla další možnost na snížení. V té se ovšem na nic nezmohli, naopak mohl ještě Marek Hadrava navýšit domácí vedení. Následně mohl Bezděk vstřelit svůj čtvrtý gól, ale Pírs mu zázračně zabránil na brankové čáře. Poté se šance střídali na obou stranách, ovšem žádná z nich nebyla gólová a utkání se již jen dohrávalo.

Jindřichův Hradec nedokázal ani na šestý pokus bodovat a zůstává tak stále beznadějně poslední. Zato Pelhřimov po vyhraném utkání se dostal do první poloviny tabulky a to na páté místo. Následující utkání čeká Lední medvědy už v sobotu na ledě nepříjemného soupeře z Kolína.

Jakub Forejt