HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.09.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

První vítězství sezony se zrodilo v derby

Lepší vstup do zápasu si snad Pelhřimovští ani nemohli přát. Už ve čtyřicáté čtvrté sekundě se po bratrské spolupráci prosadil Marek Hadrava. Na začátku šestnácté minuty se pak mezi střelce zapsal obránce Dominik Kasalý, který zaznamenal už druhou branku v řadě. Razítko na povedenou úvodní třetinu dal v sedmnácté minutě Martin Hadrava, a tak šli hosté do kabin po první dvacetiminutovce s tříbrankovým vedením. Prostřední část nabídla dvě brankové trefy a o obě se postarali Lední Medvědi. Nejprve skóroval Plachý a následně Kopic, jenž definitivně podtrhl pelhřimovské vítězství. Plameny v závěrečném dějství stačily jen korigovat stav utkání na konečných 5:2 ve prospěch Pelhřimova.

Žďár nad Sázavou
ZS Bouchalky
24.09.2016
17:30
2:5
(0:3, 0:2, 2:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 48. Krupka (Kovářů), 53. Pazourek (Gregar) – 1. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 16. Kasalý (Bezděk, Plachý), 17. Hadrava Martin (Kopic, Doležal), 26. Plachý (Bezděk), 34. Kopic (Votápek, Vysloužil). Rozhodčí: Veinfurter – Klouda, Rampír. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 503. Střely na branku: 29:24 (8:7, 11:10, 10:6). Průběh utkání: 0:5, 2:5.



ZNS: Blažíček (26. Sláma) – Pleva, Staněk, Beneš, Kolda, Půža, Březka, Vítek – Kunstmüller, Kaňka, Červenka, Krupka, Kovářů, Gregar, Nováček, Bureš, Pazourek, Plachý

PEL: Černý (Groh) – Adam, Port, Hájek, Kasalý D., Wassebauer, Benýšek – Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Plachý, Bezděk, Doležal, Vysloužil, Kopic, Siříště, Dupljaku

Stejně jako v Písku, nezvládli ani dnes žďárští hokejisté vstup do zápasu a už po 44 sekundách prohrávali. Po souhře bratrů Hadravových trefil přesně škvíru mezi Blažíčkem a tyčí Marek Hadrava - 0:1. Po této studené sprše sice šli domácí za vyrovnáním a vypracovali si několik zajímavých šancí, ale v cestě jim stál výborný brankář Pelhřimova Martin Černý a vlastní nedůraz a nepřesnost v zakončení.

A tak si vzali slovo opět hosté z města rekordů. Nejprve využil přesilovku v jejím závěru Dominik Kasalý a zvýšil na 0:2 a o minutu později přidal třetí branku střelou z mezikruží Martin Hadrava - 0:3. Do kabin tak odcházeli mnohem spokojenější hokejisté z Pelhřimova a domácí měli o čem přemýšlet.

Plamenům se nedařilo ani ve druhé dvacetiminutovce. Ve 26. minutě zašlapal naděje Žďáru do ledu čtvrtou brankou Tomáš Plachý a vyhnal Blažíčka z branky, kterého nahradil Jiří Sláma. S přibývajícím časem, bylo stále jasnější, že při nedůrazné hře a s neschopností v zakončení nemohou domácí pomýšlet na zvrat v zápase.

To definitivně potvrdil již krátce po polovině zápasu Miroslav Kopic, jenž z dorážky do odkryté branky dovršil pro domácí nelichotivého „bůra“. Ve zbývajícím čase se sice Žďárští tlačili do útoku a pokoušeli se se zápasem ještě něco udělat, ale jejich snaha byla bezzubá a působila křečovitě a s případnými šancemi si Černý dokázal poradit.

Do závěrečné dvacetiminutovky tedy nastupovaly Plameny s pětibrankovým mankem. Snahu o jeho smazání nelze určitě Konečného skvadře upřít, ale čas ubíhal rychle a Lední Medvědi si s vědomím luxusního náskoku zápas hlídali. Až ve 48 minutě se podařilo poprvé překonat Černého Lukáši Krupkovi, jenž z levé strany protlačil kotouč za jeho záda – 1:5.

O čtyři minuty později vykřesal jakousi jiskřičku naděje svým premiérovým gólem v „A“ týmu David Pazourek - 2:5. Jiskřičku však již Plameny nedokázaly více rozhořet a Pelhřimovští si závěr zápasu ohlídali a žádné drama nepřipustili.

Reportáž převzata z webu: www.hokejzr.cz

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Dnes opět špatný začátek, přitom jsme si řekli, jak bychom měli hrát a všechno je naopak, čtyřicátá vteřina a dostaneme gól. My jsme tam pak měli tři, čtyři dobré šance, které jsme měli proměnit, ale bohužel… Pelhřimov ale hrál velice dobře, byli v pohybu, bruslili a dávali branky. My ale dostáváme hrozně laciné góly a dostáváme jich moc a ten mančaft to strašně potápí. Naopak my se na každý gól strašně nadřeme a ta koncovka je bídná. Celá ta hra je strašně nedůrazná, soupeře to nebolí, hrajeme to moc v rukavičkách, jako že si jdeme jen tak zahrát. Hrajeme jenom dopředu a jen když máme puk. Pelhřimov i tu třetí třetinu odehrál výborně takticky, odbránili to, vyhazovali puky a my furt něco vymýšlíme, složitě kombinujeme, hrajeme si s tím… Musíme to zjednodušit a přitvrdit v obranné činnosti, protože to bychom neuspěli s nikým.

Jan Dvořák (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov):
Chtěli jsme uhrát co nejlepší výsledek a přivézt si domů nějaké body. Nakonec máme všechny tři a jsem za to nesmírně rád. Dneska jsme podali parádní výkon a všichni hráči zápas odmakali na plno, padali do střel a zejména bych chtěl pochválit Martina Černého, který nás podržel. Důležité bylo nepolevit a stále se koncentrovat na utkání. Každý ví, že stav 5:0 může být zrádný.

Martin Krásný