HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.09.2016 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov v samém závěru sahal po remíze, nakonec neuspěl

Do utkání se podařilo vstoupit lépe domácím Medvědům a v polovině utkání vedli zásluhou Kopice. Jenomže hosté o několik málo okamžiků později vyrovnali. Na to však ještě dokázal odpovědět sváteční střelec Dominik Kasalý, ale poté již hru režírovali hráči Nymburka. Ve třetí třetině si dokázali vytvořit čtyčbrankové vedení a zdálo se být po utkání. Jenomže Pelhřimov nesložil zbraně a bojoval do poslední minuty a nutno říci, že úspěšně. Výsledkem byl rozdíl jediné branky. Jenomže hosté již vyrovnání nedovolili a brankou do odkryté klece potvrdili svoje vítězství.

Pelhřimov

17.09.2016
18:00
5:7
(1:1, 1:1, 3:5)
Nymburk

Branky a nahrávky: 10. Kopic (Plachý), 27. Kasalý D. (Duplijaku), 55. Kasalý F.. (Hadrava Martin, Kubát), 58. Votápek (Plachý), 58. Hadrava Martin – 11. Šimek (Kříž), 31. Šimek (Eis), 43. Barbora, 47. Arnošt (Ječný), 48. Loučka (Šimek), 54. Ječný (Saňa), 60. Loučka. Vyloučení: 6:7, navíc Adam (PEL) 10 OT + OK, Knesl (NYM) 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 340. Rozhodčí: Held - Linhart, Kleprlík. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6, 5:6, 5:7.



PEL: Groh (od 48. Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Jelínek Z., Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Šulák, Kulík, Siřiště

NYM: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha, Bičiště, Šimek, Barbora, Eis, Arnošt, Stehlík, Josefus, Ječný, Smejkal

První třetina začala z obou stran opatrně. Zpočátku moc šancí k vidění nebylo. První větší šance se naskytla v 5. minutě a byli to právě domácí, kdo se ocitli v příležitosti. Po střele od modré dorážel domácí hráč, který potě najel do brankáře. Za tento přečin byl vyloučen a hostům se tak naskytla první možnost přesilové hry. Nymburk v této výhodě sice měl drobnější šance, ale žádná z nich se neuchytila. Po této výhodě měl šanci Votápek, který však hostujícího brankáře neprostřelil. Po této šanci se k puku dostal také Nymburk, ale střela od modré se neuchytila. V 10. minutě už ale branka padla. Miroslav Kopic si najel mezi kruhy a prostřelil hostujícího brankáře - 1:0. To ovšem netrvalo dlouho. Ondřej Kříž vystřelil od modré čáry a Martin Šimek tečoval za záda bezmocného golmana Groha – 1:1. Následně dostali domácí šanci na stržení vedení na svou stranu, když zahrávali přesilovku. V ní měl Pelhřimov několik šancí, ovšem žádná z nich se neujala, ani střela Adama od modré. Pak ale útočil zase Nymburk, domácí však podržel skvělý brankář Groh. Následně se střídali šance na obou stranách, ale žádná z nich neskončila gólem. Ke konci třetiny dostali ještě domácí početní výhodu, tu se jim ovšem nepodařilo využít.

Do druhé třetiny vstoupili hosté svým náporem, měli několik šancí, ale skóre zůstávalo stále stejné. Ve 22. minutě ale přišel útlum hostů. Domácí se totiž dostali k přesilové hře. Ta se jim ale vůbec nepovedla, jelikož se Pelhřimov nedostal téměř do žádné šance. Domácí se i poté nemohli k ničemu dostat. To se však změnilo v 27. minutě. Do pásma si totiž najel Dominik Kasalý a střelou pod víko vrátil domácím vedení – 2:1. Hned vzápětí domácí dostali šanci navýšit své vedení, jelikož zahrávali v početní převaze. Ta ovšem netrvala dlouho, jelikož po 26 sekundách byl vyloučen domácí hráč. Nymburk následně mohl vyrovnat, ale samostatný únik Groh vychytal. Poradil si i s následným závarem před brankou, takže medvědi své vedení uhájili. To také netrvalo dlouho, když si Martin Šimek najel do pásma a o tyč vstřelil svůj druhý gól – 2:2. Poté mohlo být ještě hůře, jelikož hosté jeli ve třech hráčích proti jedinému pelhřimovskému obránci, avšak neprostřelili golmana Groha. Ke konci druhé periody měli přesilovou hru nymburští. V ní sice měli mírné šance, ale žádná z nich neskončila v síti. Tudíž se i do druhé přestávky šlo za smírného stavu.

Domácí začali třetí třetinu aktivně. Střela Siřištěho zprava ale neuspěla. Následně se k šanci však dostal Nymburk. Dominik Barbora vystřelil z velkého úhlu na Groha a tomu tato střela propadla za beton – 2:3. I nadále byli mírně aktivnější hosté. Následně se však ke střele dostal Filip Kasalý, který solidně protáhl golmana. Následně bylo pro domácí ještě hůře. Sám před Grohem se zjevil Daniel Arnošt a bez problémů prostřelil Groha – 2:4. Po dalších dvou minutách se po chybě domácích zmocnil puku Martin Šimek, který poslal do úniku Martin Šimka, který se proti Grohovi nemýlil – 2:5. Po tomto gólu vystřídal v domácí svatyni Groha Martin Černý. Následně nebyla hra z domácí úplně optimální a medvědi působili opařeným dojmem. To se ještě zhoršilo v 52. minutě, kdy se hostům naskytla možnost přesilové hry. Tu se jim podařilo využít, když se dokázal uvolnit Filip Ječný a v samostatném úniku prostřelil Černého – 2:6. V 55. minutě se prosadil při hře 4 na 4 ze závaru před brankou Filip Kasalý a na domácí straně bylo o něco veseleji – 3:6. A v 58. minutě to bylo ještě lepší. Petr Votápek po závaru před brankou prostřelil zprava do poloodkryté branky hostujícího brankáře – 4:6. A o 16 sekund později Martin Hadrava snížil z předbrankového prostoru pod víko – 5:6. A rázem tak bylo drama na světě. Medvědi byli i nadále na koni a tlačili se do šancí. To ovšem utnul 25 sekund před koncem Jakub Loučka, který se trefil do prázdné branky – 5:7.

Domácím se i přes nápor v závěru nepodařilo vyrovnat i přes veškerou bojovnost. Nymburk si tak odváží z pelhřimovského ledu všechny tři body. Příští utkání čeká lední medvědy příští sobotu na ledě Žďáru nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (hlavní trenér Lední Medvědi Pelhřimov): K utkání jsme chtěli přistoupit stejně, jako v Brodě, ale to se nám nepovedlo. První třetinu jsme hráli vyloženě strašně, od druhé třetiny se to už trochu zlepšilo. Do třetí třetiny jsme si řekli, že chceme hodně střílet, ovšem soupeř nám utekl na rozdíl několika gólů. Byla zde snaha o dotáhnutí, ale opět nás srazily chyby. Alespoň ten závěr, posledních pět šest minut, za něco stál a od toho se musíme odrazit.

Jakub Forejt