HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.08.2016 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov v improvizované sestavě dostal lekci

V pořadí páté přátelské utkání měli na programu pelhřimovští hokejisté na ledě regionálního rivala z Havlíčkova Brodu. Již před zápasem bylo zřejmé, že sestava Medvědů nebude kompletní a to se stalo skutečností. Z důvodu zranění a pracovního vytížení museli vypomoci třebíčští obránci Hort s Wasserbauerem. Utkání se od prvních minut neslo v jasné režii domácího bruslařského klubu a ukazatel skóre se nakonec zastavil na stavu 10:0 pro domácí.

Havl. Brod

30.08.2016
18:00
10:0
(5:0, 2:0, 3:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 1. Voříšek (Endál), 5. Kuchta (Mečiar), 12. Semrád (Endál), 19. Navrátil (Cejpek), 20. Přidal (Endál), 24. Vala (Cejpek), 33. Endál (Kulhánek, Přidal), 57. Severa (TS), 60. Lacina (Kuchta, Kozlík), 60. Navrátil (Chlubna). Rozhodčí: Tomáš Kukeně, Jan Doležal - Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:11, navíc Vysloužil (PEL) 5 + OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 335. Průběh utkání: 10:0.



HBR: Panec (Novák) – Kulhánek, T. Semrád, Vala, Duben, Lacina, Mečiar – Přidal, Cejpek, Endál – Severa, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Navrátil

PEL: Černý (Sochor) – Port, Z. Jelínek, Wasserbauer, D. Kasalý, Hort, Benýšek, Kalenda – F. Kasalý, Vysloužil, Pekárek, Votápek, Bezděk, Šulák, Siřiště, Kulík, Dupljaku

Havlíčkův Brod v úvodní dvacetiminutovce jednoznačně dominoval a svého soupeře takřka celou dobu tlačil u jeho brány. Už na konci 1. minuty předal Lukáš Endál puk na hůl Luboše Voříška, který si nikým neatakovaný sjel až před brankoviště a zblízka bekhendem zasunul puk mezi Černého betony. Bruslaři potom sice nevyužili přesilovku, ale mrzet je to dlouho nemuselo. Parádní střelu z levého kruhu totiž zanedlouho vypustil Petr Kuchta a trefil se přesně ke vzdálenější tyčce. Malátní Medvědi se nemohli vzpamatovat a ve 13. minutě inkasovali už potřetí. Lukáš Endál našel hůl Tomáše Semráda, jenž z prostoru mezi kruhy mířil přesně. A to nebylo zdaleka vše! Krásnou dělovkou z kruhu skóroval k protější tyčce Filip Navrátil a 47 sekund před sirénou udeřil z bezprostřední blízkosti i Patrik Přidal.

Soubor z Kotliny pokračoval po přestávce v sebevědomém a skvělém výkonu, který dál bavil fanoušky v ochozech Kotliny. Pelhřimov se dál trápil a měl spoustu práce s tím, aby zvládal udržet aktivní brodské střelce na uzdě. Ve 24. minutě Tomáš Cejpek předal kotouč Davidu Valovi, jenž ukázal nesmírně šikovné ruce, když si vyvezl hrací předmět až mezi kruhy a polovysokou ranou nedal brankáři Černému vůbec žádnou šanci. Domácí na začátku druhé půlky zápasu měli k dispozici přesilovku, kterou využili ke vstřelení už sedmého gólu. Dokonalou kombinací rozebrali defenzivu Medvědů do posledního šroubku a z mírného úhlu na pravé straně dopravil kotouč do sítě Lukáš Endál.

Totterova družina se ve třetí periodě nikam nehnala a chtěla hlavně udržet vzadu nulu, ale i přesto využívala každou možnost k ohrožení soupeřovy brány. Fanoušci při vedení 7:0 jistě pomýšleli na desítku, a i když to tak dlouho nevypadalo, jejich přání nakonec havlíčkobrodští hokejisté vyslyšeli. V 57. minutě bylo nařízeno trestné střílení za faul na Jiřího Severu a šikovný útočník chladnokrevně poslal puk pod vyrážečku gólmana Černého. Domácí měli brzy poté ponechanou výhodu, při níž předvedl hrubý a hodně nesportovní zákrok Martin Vysloužil na Petra Kuchtu a po zásluze obdržel trest na 5 minut plus do konce zápasu. Při dlouhé přesilovce se trefili přesně do černého Jakub Lacina a Filip Navrátil, kteří konečné skóre zakulatili. Utkání také okořenila bitka, když se do sebe pustili David Vala a Liridon Dupljaku.

Reportáž převzata z webu: www.bkhb.cz

Ladislav Vácha