HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.08.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov potvrdil roli favorita a zvítězil 7:3

V pořadí sedmé přípravné utkání odehráli pelhřimovští Medvědi proti nedalekému Humpolci. Pelhřimov nakonec potvrdil roli favorita a zvítězil 7:3. Ovšem Jiskra především v první třetině domácí trápila a jen díky vlastnímu gólu Humpolce šli Medvědi do kabin po první třetině za jednobrankového vedení. Druhá perioda nabídla šest branek, přičemž čtyři puky skončily za zády humpoleckého gólmana Jana Zoura. V poslední části se skóre měnilo jen kosmeticky, na konečných 7:3 upravil dělovkou od modré čáry Dominik Kasalý.

Pelhřimov

27.08.2015
19:15
7:3
(1:0, 4:2, 2:1)
HC Humpolec
Branky a nahrávky: 18. Votápek, 25. Kasalý, 36. Bezděk, 37. Kopic (Kasalý, Bezděk), 38. Votápek, 41. Kasalý, 58. Kasalý – 35. Loučka, 40. Vávra, 53. Posmyk

PEL: Sochor - Kubát, D. Kasalý, Kůrka, F. Kasalý, Bezděk, Kopic, Votápek, Šulák, Benýšek, Jelínek, Siřiště

V první třetině byl k vidění oboustranně útočně laděný hokej, Sochor se Zourem museli několikrát zasahovat, aby uhájili čisté konto. Aktivnější domácí byli ale častěji nastěhovaní v humpoleckém obranném pásmu, ovšem na úvodní branku se čekalo až do 18. minuty. Petr Votápek hledal lépe postavené spoluhráče, po teči humpoleckého obránce ale puk skončil za zády překvapeného Zoura.

Aktivita domácích nesla ovoce i v úvodu druhé třetiny. Běžela 25. minuta, aktivní Filip Kasalý byl v úniku faulován, následovalo trestné střílení. To provedl pelhřimovský střelec na jedničku a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Snížit mohl ve 29. minutě Hubata, Sochor v domácí brance podržel Pelhřimov. Nicméně Humpolec se dočkal korekce stavu ve 35. minutě po brance Loučky a tímto momentem se roztrhl pytel s góly na obou stranách. Za 28 vteřin potrestal hrubku humpolecké obrany Libor Bezděk a ve 37. minutě vsítil čtvrtou branku Pelhřimova po pěkné akci Miroslav Kopic. Následně se ve 38. minutě prosadil Petr Votápek, aby půl minuty před druhou sirénou snížil stav utkání z pohledu Humpolce Vávra. Víc se již do čtyřiceti minut nevešlo.

Ze třetí třetiny časomíra ukrojila pouhých 18 vteřin, když pošesté překonal Zoura Filip Kasalý. Oba týmy měly poté několik šancí, z nichž vyčnívá nastřelená tyč za Sochorovou brankou a Kopicova vychýlená muška, kdy domácí střelec minul zcela odkrytou klec. Humpolečtí se dočkali úpravy skóre v 53. minutě, když si Loučkovo nahození srazil do vlastní brány některý z pelhřimovských obránců. Poslední slovo ale měli domácí, jmenovitě Dominik Kasalý, který v 58. minutě pohotově využil přesilovou hru.

Pelhřimov tedy v posledním přípravném utkání hraném na „svém“ kluzišti porazil Humpolec 7:3. Další přípravný duel čeká Lední Medvědy ve středu 2. Září, kdy cestují na led Jindřichova Hradce.

Pavel Blažek