HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.01.2016 | Redakce | A-tým

Pelhřimov na Nymburk nestačil

V rámci 27. kola II. hokejové ligy skupiny Západ zavítal do Pelhřimova Nymburk. Utkání to byl pro obě mužstva více než důležité a od toho se odvíjel průběh. Do vedení šli sice zásluhou Kopice domácí Lední Medvědi, ale to byl z jejich hole vše a hosté z Nymburka dokázali čtyřmi přesnými zásahy otočit výsledek utkání na svoji stranu.

Pelhřimov

16.01.2016
18:00
1:4
(1:1, 0:0, 0:3)
Nymburk
Branky a nahrávky: 4. Kopic (Bezděk, Vysloužil) – 14. Stehlík (Kříž, Saňa), 44. Knesl (Eis), 46. Stehlík (Bičiště), 59. Šimek (Stehlík). Rozhodčí: Humpolíček – Klouda, Měkýš.

PEL: Černý (Čekal) – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer, Hort, Adam, Hájek, Kopic, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Siřiště, Baldwin

NYM: Frodl (Brázdil) – Kříž, Saňa, Knesl, Pýcha, Rittig, Novák, Loučka, Bičiště, Šimek, Stehlík, Eis, Čapek, Protivný, Král, Barbora, Ječný, Jindra, Smejkal, Brzák

První třetina důležitého duelu začala snahou domácích o vedoucí branku, ale brankář Nymburka Frodl několikrát svůj celek podržel. Ve 4. minutě ale poprvé kapituloval – to se prosadil v přesilové hře Miroslav Kopic, který dorazil do brány střelecký pokus Bezděka. Hra se poté krátce vyrovnala, ale Nymburk se pomalu dostával do tempa, zejména díky přesilovým hrám. Ve 14. minutě výhodu jednoho muže v poli využili i Nymburští – puk za záda Černého dopravil Stehlík. V následné přesilové hře hostů se do kontaktu s nymburským hráčem dostal domácí brankář Černý, který musel být krátce na to ošetřován. Domácí hrdina posledních duelů ale pokračoval v zápase. Početní výhodu měli hosté i na konci první třetiny, ale tu se domácímu celku podařilo ubránit a přenést jí i do začátku prostředního dějství.

Přesilová hra Nymburka z kraje druhé třetiny zůstala nevyužita. Hra se vyrovnala a oba celky měly brankových šancí pomálu. Prim v této třetině hráli také oba brankáři, především domácí Černý, který několikrát držel domácí tým od inkasované branky. Zejména při oslabení domácího celku musel několikrát Černý ukázat své kvality. Hosté v závěru třetiny zvýšili tempo hry, ale Lední Medvědi se úspěšně ubránili.

Ve třetí třetině do hry výrazně zasáhl i hlavní rozhodčí Humpolíček, který vyloučil několik domácích hráčů k menším trestům a početní výhody hosté využili. Nejprve ve 44. minutě využil nedůraz domácí obrany Knesl a na dvoubrankový rozdíl navýšil ve 46. minutě Stehlík, jenž svou tvrdou střelu poslal mimo dosah brankáře Černého. Do konce duelu se Lední Medvědi snažili o návrat do zápasu, ale naráželi na nepropustnou obranu hostujícího celku. Definitivní konec nadějí na bodový zisk pro domácí tým přinesla 59. minuta, kdy se po přihrávce Stehlíka prosadil hostující Šimek. Více se do šedesáti minut nevešlo. Pelhřimov důležitý zápas s Nymburkem nezvládl a podlehl svému soupeři 1:4.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov) se rozhodl neposkytnout k utkání žádný komentář.

Pavel Blažek