HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.12.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Hattricky Bezděka a Hadravy zdecimovaly hradecký Vajgar

Nástup do utkání měli jednoznačně lepší domácí, když po jedenácti minutách vedli už 3:0. Ovšem hosté do první sirény dvěma brankami umazali pohodlný náskok a ve druhé periodě dokonce otočili stav zápasu. K obratu ale zavelela nově utvořená útočná formace Votápek – Kasalý – Martin Hadrava. Prvně jmenovaný se přesunul z obrané řady do útoku a dvakrát asistoval u gólu Martina Hadravy, který zaznamenal druhý hattrick během třetího zápasu. Třemi góly se může pyšnit i Libor Bezděk, jenž ve třetí periodě definitivně rozhodl o zisku třech bodů pro Lední Medvědy.

Pelhřimov

12.12.2015
18:00
10:5
(3:2, 2:2, 5:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 8. Martin Hadrava (Votápek, Jelínek), 8. Bezděk (Kopic), 11. Baldwin, 29. Hadrava (Votápek), 32. Martin Hadrava (Votápek, Kasalý Dominik), 42. Kopic (Vylíčil), 43. Martin Hadrava (Filip Kasalý, Votápek), 47. Bezděk (Kopic, Vylíčil), 48. Bezděk (Kopic), 52. Filip Kasalý (Martin Hadrava, Votápek) – 11. Voříšek (Brabec, Jon), 15. Voříšek (Kadlec, Drda), 24. Voříšek (Brabec, Popelka), 28. Šafář (Záhora, Tržil), 55. Fencl (Lazorišák, Kadlec). Rozhodčí: S.Mertl – Oudes, Horažďovský. Vyloučení:4:5, navíc Dominik Kasalý 10 OT (PEL). Využití:0:0. V oslabení:0:0. Diváci:370.

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer, Kopic, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý, Vysloužil, Baldwin, Bonnel, Siřiště, Beneš

JHR: Švihálek -Tržil, Port, Kadlec, Pípal, Popelka, Jon, Břečka, Lazorišák, Bílek, Bárta, Brabec, Fencl, Voříšek, Záhora, Zvoník, Šafář, Košťál, Drda

Utkání začali mírně aktivněji domácí. Jenže střela Kubáta ani Baldwina se neujala. Ve 4. minutě mohl skórovat Votápek, avšak po obehrání dvou protihráčů netrefil kotouč přesně. I nadále byl aktivnější Pelhřimov. Filip Beneš ani Filip Kasalý však Švihálka nepřekonali. V 8. minutě se už ale skóre měnilo. Votápek nahodil puk na bránu, hostující brankář ji ovšem pouze vyrazil před sebe, kde stál Martin Hadrava a dorazil puk do prázdné brány – 1:0. O 19 sekund později bylo na domácí straně ještě veseleji. Po přesné kombinaci vstřelil Libor Bezděk druhý gól medvědů – 2:0. Poté měl šanci Vylíčil, ovšem hostující gólman jeho pokus chytil. Následně mohl skóre zkorigovat Šafář, ale Černý puk za svá záda nepustil. V 11. minutě se Charles Baldwin prokličkoval až před Švihálka a přesně zavěsil a domácí tak vedli již o tři branky – 3:0. To už bylo pro hosty moc, a tak si vzali oddechový čas. To evidentně zabralo a o chvíli později prohrávali už pouze o dvě branky. Z rychlého protiútoku se prosadil Luboš Voříšek – 3:1. Poté byl vyloučen domácí hráč. Pelhřimov se bez vážnějších problémů ubránil, a tak se skóre nezměnilo. To však netrvalo dlouho. Kadlec našel Luboše Voříška a ten střelou švihem překonal Černého - 3:2. Hosté najednou ožili a hrnuli se na domácí branku s dalšími šancemi. Na konci první třetiny ještě hrál Pelhřimov přesilovku 4 na 3, avšak už se nic výrazného nestalo. Domácí tak odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem.

V úvodu druhé třetiny mohl zvýšit Kopic, ovšem trefil jen tyč hostující brány. Hosté přečkali zbytek přesilovky, a tak mohli nadále pokračovat jejich útočné snahy. Šance se však naskytla na druhé straně, kde Bezděk těsně minul poloprázdnou klec. Mohli tak udeřit hosté na druhé straně, což se také stalo. Luboš Voříšek zpracoval přesný pas a prostřelil domácího brankáře mezi betony a zkompletoval tak hattrick – 3:3. Poté měl pár šancí Pelhřimov, ovšem Švihálek byl vždy pozorný. Ve 28. minutě dokonal Vajgar svůj obrat. Jakub Šafář se prosadil střelou o tyč – 3:4. Hosté se i nadále tlačili do útoku. Avšak domácímu týmu se povedlo srovnat. Votápek uvolnil Martina Hadravu a ten se po kličce prosadil – 4:4. Ve 32. minutě se Martin Hadrava dostal k odraženému puku a pod betonem hostujícího brankáře se prosadil a vrátil tak domácím vedení a zároveň zkompletoval svůj hattrick – 5:4. V následujícím průběhu se šance střídaly, ale ani jedna se neujala. Ve 38. minutě se ovšem hosté prosadili, avšak pro postavení útočícího hráče v brankovišti nebyl gól uznán. Do konce třetiny mohli ještě hosté skórovat, ovšem ani jedna z jejich šancí neskončila v pelhřimovské síti. A do šaten šli opět domácí s jednogólovým náskokem.

Hned zkraje třetího dějství se domácí prosadili. Vylíčil našel přesnou přihrávkou Miroslava Kopice a ten zakončil přesně – 6:4. O minutu později bylo na domácí straně ještě veseleji. Střelou pod víko se trefil v tomto zápase již počtvrté Martin Hadrava – 7:4. Baldwin poté ujížděl po straně sám na Švihálka, ovšem hostujícího brankáře nepřekonal. Ve 46. minutě souhru domácích zakončil přesně Libor Bezděk a poslal tak medvědy do čtyřbrankového vedení – 8:4. A o minutu a osmnáct vteřin se tentýž hráč prosadil znovu a stal se tak již třetím hráčem v tomto utkání, který se blýskl hattrickem – 9:4. Domácí následně už kontrolovali zápas a hosté se nedostávali do vyložených šancí. V 52. minutě se prosadil Filip Kasalý a završil tak domácí desítku – 10:4. Poté byl ještě vyloučen hostující hráč. O minutu později to byl zase domácí hráč, který byl vyloučen. Hru ve čtyřech prakticky okamžitě využili hosté. Černý neudržel puk a Tomáš Fencl dorazil puk do prázdné branky – 10:5. V závěru zápasu ještě domácí zahrávali přesilovou hru. Z té však už nic nebylo a hosté se v klidu ubránili. Závěr zápasu ještě vyzdobila bitka mezi Dominikem Kasalým a Davidem Košťálem. Zbytek zápasu se však již jen dohrál a domácí Pelhřimov tak zvítězil nad Jindřichovým Hradcem vysoko 10:5.

Následující zápas se odehraje již tuto středu opět na domácím ledě. Pelhřimov přivítá soupeře z nedalekého Havlíčkova Brodu.

Ohlasy po utkání

Aleš Kučera (Pelhřimov): Začneme ziskem tří bodů, které jsou pro nás nesmírně důležité. Do jisté míry to byla povinnost, abychom je dnes získali. Mezi pozitiva bych zařadil prvních 10 minut úvodní třetiny a pak také třetí třetinu. Ve druhé třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali, v této části nás Vajgar přehrával, ale nakonec jsme to zvládli.

Aleš Dvořák (Jindřichův Hradec): Chtěl bych pogratulovat domácím k vítězství. My jsme to dnes domácím ulehčili díky špatnému vstupu do zápasu. Tým musím ale pochválit za otočení výsledku utkání ve druhé třetině - to byla část hry, kdy jsme byli lepším týmem a domácí měli problémy s naším pohybem. Pak ale jakoby přišlo uspokojení z naší strany, dostali jsme laciné branky a soupeř odskočil na rozhodující náskok. Výsledek je pro nás velmi nepříjemný, dát venku pět branek je sice výborné, na druhou stranu dostat deset branek je smutné. Hlavně mě mrzí lehkovážnost některých našich hráčů, v té poslední třetině se to zlomilo. Chtěl bych poděkovat i našim fanouškům, kteří vážili cestu v hojném počtu a že mají s námi takovou trpělivost.