HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.10.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Nymburk uhájil domácí prostředí a Medvědi odjíždějí bez bodu

Celkem deváté utkání v řadě odehráli pelhřimovští Medvědi na ledě soupeře a po šesté se vracejí bez jakéhokoli bodového zisku. Střelecký účet s Nymburkem otevřel na začátku šestnácté minuty Šimek. Hosté odpověděli dvanáct sekund po začátku druhé periody, když se v přesilové hře prosadil Filip Kasalý. O sedm minut později se však domácí podruhé ujali vedení, a to zásluhou Ondřeje Kříže. Do konce prostřední dvacetiminutovky skóroval za Nymburk ještě Stehlík, jenž zadělal na tříbodovém vítězství svého celku. Minutu před koncem základní hrací doby totiž už jen zvýšil na konečných 4:1 Protivný.

Nymburk

24.10.2015
17:00
4:1
(1:0, 2:1, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 16. Šimek, 28. Kříž (Eis), 39. Stehlík (Šimek, Brázdil), 60. Protivný (Eis, Saňa) – 21. Kasalý (Martin, Marek) Rozhodčí: S. Kopeček – R. Špringl, M. Tasch Vyloučení: 5:5 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 220

NYM: Brázdil – Kříž, Loučka, Knesl, Novák, Rittig, Saňa – Eis, Král (C), Stehlík, Šimek, Bičiště, Protivný, Barbora, Jindra, Smejkal, Jebavý, Kuzďas, Čapek, Michálek, Suda, Košař

PEL: Černý – Kubát (C), Kasalý D., Hájek, Kůrka, Jelínek, Rossman – Vysloužil, Bezďěk, Beneš, Madrava Martin, Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek, Vylíčil, Kopic, Siřiště, Bonnel

V úvodu utkání byli mírně aktivnější hosté, ale k vidění nebyly žádné větší šance. Po 4 minutách domácí tým špatně střídal, a tak se medvědům naskytla možnost přesilové hry. Z této přesilovky však také nic nebylo, jelikož jediná vážnější šance byla střela Filipa Kasalého od modré čáry. Krátce po této výhodě mohli jít medvědi do vedení, avšak domácí golman si pohlídal jak střelu od modré, tak i následnou dorážku. I nadále byl Pelhřimov aktivnějším týmem, ale na gól se stále čekalo. V polovině třetiny měli domácí taktéž výhodu jednoho muže v poli. Toto oslabení medvědi s klidem ubránili a pokračovalo se za bezbrankového stavu. To platilo až do 16. minuty. Martin Šimek projel po levé straně kolem hostující obrany a propasíroval puk Černému mezi betony – 1:0. Domácí poté mohli své vedení ještě navýšit. Ale přečíslení 3 na 1 nedokázali využít. Následně mohl srovnat Votápek po střele z mezikruží, domácí brankář si však s touto střelou poradil. V závěru první periody byl ještě vyloučen domácí Barbora za podražení. Nymburk tak odcházel do šatny s jednogólovým náskokem.

Pelhřimovu se tuto početní výhodu podařilo bleskově využít. Uplynulo teprve 12 sekund ze druhé třetiny a Brázdil už musel lovit ze své sítě puk. Po přihrávce Martina Hadravy měl lehkou práci Filip Kasalý, který umístil kotouč do horního rohu branky – 1:1. O dvě minuty později měl velkou šanci domácí Eis, který se sám ocitl před Černým, ale překonat ho nedokázal. Ve 27. minutě už se ale Nymburk z gólu radoval. V přesilové hře přihrál Stanislav Eis na modrou čáru Křížovi, který poslal nechytatelnou střelu do rohu branky – 2:1. Následně dostali medvědi příležitost na srovnání v podobě přesilové hry. Ta se jim však vůbec nepovedla a tak Nymburk stále držel své jednobrankové vedení. Poté měli přesilovou hru zase domácí, ovšem stejně jako medvědi ji nedokázali využít. Ve 36. minutě ujížděl na hostující branku sám Bičiště, ale střelou se mu nepovedlo navýšit vedení svého týmu. Pak byla na řadě opět přesilová hra Pelhřimova, avšak z ní opět nic nebylo. Naopak Nymburk mohl navýšit své vedení, ale Michálek nedokázal dostat puk do branky. Domácí se dočkali až po přesilové hře. Šimek posunul puk na Stehlíka, který prostřelil Černého pod vyrážečku – 3:1. Ve druhé třetině už se nic nestalo, a proto odcházeli domácí na přestávku s dvougólovým vedením.

Hned v úvodu třetí třetiny domácí hráli přesilovou hru. Ta se jim však nepovedla. Úvod této periody byl celkem vlažný a na obou stranách nebyly k vidění větší šance. Hostující Pelhřimov se snažil o zkorigování stavu, ale bez vážnějších úspěchů. V 50. minutě medvědi dostali možnost přesilovky. Po pěkné šanci Pelhřimova však kotouč skončil jen v ochranné síti za Brázdilem. Tuto přesilovku Nymburk taktéž bez úhony přečkal a Pelhřimovu se čas rychle krátil. Hosté se stále snažili vyrovnat, ale Nymburk dobře bránil a do žádné větší šance medvědy nepouštěl. V 56. minutě střílel Marek Hadrava nebezpečně z úhlu, ale Brázdil si s touto střelou poradil. I nadále se snažil Pelhřimov vyrovnat. Tato snaha jim byla utnuta dvě minuty před koncem, kdy byl jeden z hráčů hostujícího týmu vyloučen. Naopak domácí tuto výhodu ještě dokázali využít. David Protivný si vzal puk a propálil všechno, co mu stálo v cestě i brankáře Černého, který měl zřejmě zakrytý výhled – 4:1.

Pelhřimov tak nedokázal na svou týden starou výhru v Děčíně a spadl tak na sedmnácté místo tabulky. Jestli se medvědům podaří v dalším utkání bodovat uvidíme již tuto středu v zápase proti Táboru, který se snad už odehraje na domácím ledě Pelhřimova.

Jakub Forejt