HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2015 | Jiří Rada | A-tým

Ani houževnatý boj na body nestačil

Pelhřimovští Lední Medvědi měli po pouhém dni volna na programu další velice těžký los - utkání s Havlíčkovým Brodem. Bruslařský klub coby loňský prvoligista byl mírným favoritem, ale s tím se nechtěl hned v první minutě smířit pelhřimovský Beneš, jenž poslal Medvědy do překvapivého vedení. Ovšem to bylo naposledy v utkání a i když svěřenci vedeni koučem Kučerou srdnatě bojovali, na body to nestačilo. Po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 4:3 pro domácí.

Havl. Brod

28.09.2015
18:00
4:3
(3:1, 0:2, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 2. Kořínek (Kuchta), 8. Vala (Endál, Duben), 18. Kozlík (Duben), 48. Ludvík (Kondratěv, Mendl) – 1. Beneš (Vylíčil, Kůrka), 35. Vysloužil (Kubát), 39. Bezděk (Vysloužil, Siřiště). Rozhodčí: Michal Dědek – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 685. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

HBR: Dusík (Zvolánek) – Vala, Duben "A", Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kolda, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Hlídek, Kozlík, Kuchta – Kondratěv, Vlasov, Ludvík – Kraučuk, Cejpek, Michálek.

PEL: Svoboda (Černý) – Kubát "C", D. Kasalý, A. Hájek, Adam, Kůrka, Rossman, Z. Jelínek – Vysloužil, Bezděk "A", Beneš – Martin Hadrava, F. Kasalý, Vylíčil – Kopic, Roupec, Siřiště, Bonnel.

Pelhřimovští zažili vstup do utkání jako z říše snů. Po půlminutě hry ujel po levém křídle Filip Beneš a střelou zápěstím trefil přesně protější horní roh. Vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat. O minutu později vypálil od modré čáry Jakub Kořínek a puk přepadl Dominiku Svobodovi přes rameno až do sítě. Bruslaři po chvíli otočili vývoj utkání, když ve vlastním oslabení vystřelil z pravé strany David Vala a rozjásal Kotlinu. Těsně před koncem prvního dějství domácí své vedení ještě navýšili, když David Kozlík z pravé strany zavěsil za přesouvajícího se Svobodu.

Z počátku druhé třetiny mohlo být v Havlíčkově Brodě ještě veseleji, jenže Jevgenij Kondratěv z dobré pozice netrefil bránu. Když ani Ondřej Hlídek nezužitkoval dobrou přihrávku Petra Kuchty, přišel trest. Střelu Jiřího Kubáta zblízka za Lukáše Dusíka dorazil Martin Vysloužil. Lední Medvědi ale stále nebyli sytí a dokázali vyrovnat. Libor Bezděk z mírného úhlu na pravé straně přišpendlil svoji dělovku do svatyně domácích. Pelhřimov mohl jít dokonce do vedení, Filip Kasalý ovšem nařízené trestné střílení neproměnil.

Nepovedenou druhou část chtěli domácí rychle hodit za hlavu a od úvodních minut třetí třetiny hýřili aktivitou. Střely Patrika Přidala a Kirilla Vlasova lízaly tyčku. Poté se už Kotlinou rozlehl radostný povyk. Dušan Mendl našel v levém kruhu volného Tomáše Ludvíka, jenž si kotouč zpracoval a zápěstím ho poslal nad Svobodovu vyrážečku. Bruslaři se neuchýlili k bránění těsného vedení a nadále se tlačili dopředu. Jevgenij Kondratěv byl v úniku faulován a bylo nařízeno další trestné střílení. Ani domácí ho ale nevyužili. V závěru hosté ještě zkusili hru bez brankáře, to už ale gól nepadl, a tak si havlíčkobrodští hokejisté mohli užít děkovačku s fanoušky.

Reportáž převzata z webu: www.bkhb.cz

Milan Sochor