HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.09.2015 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi u Vajgaru udeřili hned sedmkrát

V sestavě Ledních Medvědů se objevili v utkání u Vajgaru hned tři noví hráči z Třebíče - brankář Dominik Svoboda a útočníci Jiří Roupec s Filipem Benešem, který ale působil u Medvědů již v minulé sezóny. V první třetině byl k vidění vyrovnaný hokej, ale od druhé periody byli aktivnější hosté, kteří dokázali dokonale proměňovat své šance, což právě domácímu Vajgaru chybělo. Výsledkem je vysoká výhra Pelhřimova, na které se dvěma brankami podílel Marek Hadrava.

Jindřichův Hradec

02.09.2015
18:00
2:7
(1:1, 1:2, 0:4)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 17. Košťál (Jon, Port), 33. Šesták - 18. Beneš (Roupec), 25. Hadrava Marek (Kůrka), 39. Hadrava Martin, 43. Hadrava Marek, 48. Votápek (Vysloužil), 49. Jelínek Z. (Kasalý F.), 52. Vysloužil (Vylíčil, Votápek). Rozhodčí: Hamr - Soukup, Vaňásek Diváci: 78 Vyloučení: 3:3, navíc Kasalý F. (PEL) 2 min. hákování, nařízeno TS, neproměněno Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Poměr střel: 13:34 (7:12, 4:12, 2:10)

JHR: Švihálek J. - Stehlík, Kohút, Port, Jon, Pípal, Šergl - Bílek, Košťál, Kundrát - Fencl, Drda, Šesták -. Voříšek, Jasanský, Sviták (od 48. min. Šafář) - Lejčko, Švihálek K.

PEL: Svoboda - Kubát, Kasalý D., Jelínek Z., Kůrka, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Vylíčil, Votápek, Jelínek M., Beneš, Roupec, Siříště, Kasalý F.

Vajgar měl hned v úvodu předposledního přípravného utkání šanci přesilové hry, jenže faul Petra Votápka nebyl potrestán. Šanci měl domácí Drda, ale z ostrého úhlu neuspěl. Stejnou šanci měli o dvě minuty později i hosté, ale ani hákování Ondřeje Jasanského nebylo potrestáno. Pelhřimov sehrál povedenou přesilovku, největší šanci této dvouminutovky zhatil obětavým obranným zákrokem Tomáš Kohút. Skóre mohl otevřít v 11. minutě domácí Kevin Švihálek, který v tutovce o fous minul. A to nebylo v jeho podání jediné zahození šance v tomto utkání. V úvodu 14. minuty se musel ohánět Jiří Švihálek v brance Vajgaru, když mu zle zatápěl Adam Vylíčil. V 15. minutě putoval za katr Marek Hadrava, Vajgar se usadil v pelhřimovské obranné třetině. Nejprve Voříškovi nevyšla rána z ostrého úhlu, ale nemusel dlouze smutnit. V závěru početní výhody totiž DAVID KOŠŤÁL tečoval Jonovu ránu od modré a Vajgar se ujal vedení. Ne však na dlouho. O necelou minutu později dostal Filip Beneš pěkný puk do jízdy, který blafákem uklidil do branky Vajgaru – 1:1.

Hned v první minutě se blýskl brejkem ex-hradecký Filip Kasalý, na druhé straně o dvě minuty kontroval domácí Bílek, který ale nenašel skulinku mezi Svobodovými betony. Udeřilo ve 25. minutě. Puk se mlel před Švihálkem a nakonec skončil v brance domácích. Autorem branky vyhlášen Marek Hadrava. Hradecká kombinace a přístup k hráčům soupeře začal ve druhé třetině váznout a forvardi Pelhřimova měli při útočných manévrech a zakončení až moc času a prostoru. Pelhřimovští ohrožovali Jiřího Švihálka s železnou pravidelností. Za Vajgar odpověděli snad jen Fencl se Šestákem. Do brejku se ve 33. minutě rozjel Ondřej Jasanský, který byl faulován Filipem Kasalým a sudí nařídili trestné střílení. Jasanský bohužel pro domácí nic kloudného nevymyslel a Svobodovi stačilo zachovat koncentraci. Domácí však dokázali vyhrát následné buly a MILAN ŠESTÁK dokázal srovnat ranou švihem z prostoru kruhů – 2:2. Jenže v téže minutě se ozvali hostující Hadravové a Lední Medvědi znovu vedli – 2:3.

Třetí třetina Vajgaru vůbec nevyšla a domácí čtyřikrát inkasovali po hrubých chybách. Ve 43. minutě měl hromadu času Marek Hadrava, který svým prvním pokusem našel pouze Švihálkův beton, ale nikým nepokrytý měl čas na dorážku – 2:4. A takto můžeme pokračovat. Ve 48. minutě mířilVotápek přesně k pravé tyči, o minutu později zvedl puk dostatečně Zdeněk Jelínek. V 52. minutě pálil velmi dobře po ledě Martin Vysloužil, který dal výsledku konečnou podobu. V závěru třetiny měli domácí několik vyložených šancí, ale skromný příděl dvou vstřelených branek nerozšířili.

Další utkání odehrají Lední Medvědi hned ve čtvrtek 3. září a to na horkém ledě Tábora. Utkání začíná v 18 hodin.

Reportáž převzata z webu www.klhvajgar.cz

Ohlasy po utkání

Aleš Dvořák, trenér Vajgaru:

Máme mladý a nezkušený manšaft, někteří hráči jsou tu stále na testování a jak to tak vypadá, tak někteří se vůbec nechtějí poprat o druhou národní. Jestli chtějí kluci hrát v základu, tak by měli hrábnout a poprat se o místo v sestavě. Nasazení tam je, i v trénincích, zapracovalo se i na defenzivní činnosti, ač to tak nevypadá. Oproti poslednímu zápasu s Moravskými Budějovicemi musím kluky pochválit, ale pak jako kdyby se uspokojili a že se jim ve třetí třetině nic nestane. Začneme panikařit, to, co jsme si řekli neplníme a buď je to o kondici a nebo o neplnění taktických pokynů. Ona se zima zeptá, co kluci dělali v létě. I ta koncovka vychází samozřejmě ze sebevědomí a kondice, která je něco, co nejde nahnat během týdne. V trénincích se zaměřujeme na krátké rychlé starty, snažíme se dostat do té správné kondice, ale nepůjde to tak rychle. Tímto prosím všechny příznivce a fanoušky, kteří to teď vidí špatně, o trochu trpělivosti. Je to běh na dlouhou trať. Někteří hráči možná přijdou, někteří odejdou, ale já chci pracovat s místními kluky, že budeme budovat kádr s dvou až tříletým horizontem. Prioritou budou letos zachování druhé ligy a dostat se do předkola play-off. To je můj osobní cíl.

Jan Wirkner, Jiří Rada