HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.08.2015 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov utrpěl v Kotlině debakl

Doslova debakl musejí skousnout pelhřimovští Lední Medvědi, kteří ke svému šestému přípravnému zápasu zamířili do havlíčkobrodské Kotliny. Bruslaři se ujali dvoubrankového vedení v první polovině první periody, ale to, co přišlo ve druhé třetině nikdo nečekal. Brodští hokejisté přidali hned dalších šest branek a bylo po zápase. V poslední třetině se Pelhřimov zvedl a byl domácím vyrovnaným soupeřem, to ale stačilo pouze na snížení na konečných 10:3.

Havl. Brod

25.08.2015
18:00
10:3
(2:0, 6:0, 2:3)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Přidal (Endál, Kolda), 8. Ludvík (Kondratěv), 22. Endál, 24. Vala (Hlídek), 27. Kondratěv (Vala, Vlasov), 30. Chlubna, 35. Endál (Duben, Vala), 38. Třetina (Endál, Kolda), 53. Vala (Duben), 57. Chlubna (Mendl) – 45. Hadrava (Kopic), 47. Kopic (Vysloužil), 54. Votápek. Rozhodčí: Jaroslav Přibyl – Tomáš Krejčí, Jan Blaha. Vyloučení: 10:11, navíc Chlubna (HBR) 5+OK. Využití: 4:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 330. Průběh utkání: 8:0, 8:2, 9:2, 9:3, 10:3.

HBR: Dusík (Zvolánek) – Duben, Vala, Kolda, Kříž, Pecen, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Ludvík, Vlasov, Kondratěv – Havel, Cejpek, Hlíde

PEL: Černý (od 30. Čekal) – Z. Jelínek, Adam, Kasalý, Rašner, Kůrka, Pometlo, Tolkner – Votápek, Kasalý, Vysloužil, Marek Hadrava, Martin Hadrava, M. Kopic "C", Svoboda, M. Jelínek, Siřiště

Vstup do zápasu se domácím povedl. Po půl minutě se do útočné třetiny vřítil Lukáš Endál a prostřelil pelhřimovského gólmana, který už ale nechytal, jelikož se jednalo o ofsajd. Zanedlouho se již domácí útočník radoval, když v přesilové hře vymyslel perfektní přihrávku přes brankoviště naPatrika Přidala, jenž jen nastavil hůl, aby kotouč skončil za brankovou čarou. Za necelé dvě minuty se Bruslaři radovali podruhé. Tomáš Ludvík v oslabení za hostující klecí sebral kotouč a hbitě se procpal před bránu, kde dokázal procedit puk pod Černého betony. Gólů mohlo padnout ještě více, na obou stranách ovšem jedenkrát zvonila tyč.

Ve druhé části hry si domácí příznivci přišli na své. Po minutě hry si vzal puk Lukáš Endál, po naznačení střely bleskově objel bránu a zasunul kotouč kolem tyče. V další akci Ondřej Hlídek našel mezi kruhy Davida Valu, na jehož ránu si hostující gólman sice sáhl, puk ale i tak zamířil do sítě. Kotlinou se rozezněla Pátá od Zuzany Norisové, když v útočném pásmu Kirill Vlasov našel Davida Valu, jenž ještě vylepšil pozici pro Jevgenije Kondratěva, který z pravé strany přehodil betony přesouvajícího se gólmana Černého.

Nebyla odehrána ještě ani polovina utkání a domácí již vedli o šest branek. Tomáš Chlubna vyrazil do útoku po levé straně a jeho střela zápěstím skončila až za zády pelhřimovského brankáře. Drtivé vedení Havlíčkova Brodu navýšil svým druhým gólem Lukáš Endál, jenž zblízka doklepl puk do kasy. Havlíčkobrodští byli při chuti, Tomáš Ludvík ale svůj únik v gól neproměnil. Před přestávkou se Bruslaři ale přeci jen ještě radovali, když střelu Lukáše Endála dorazil pod horní tyč Miroslav Třetina.

Ve třetí části obrovskou šanci nevyužil Martin Vysloužil, to ale o chvíli později dokázal napravitMartin Hadrava. Domácí začali hrát laxněji, čehož využil Miroslav Kopic, jenž zařídil druhou gólovou radost hostů. Poté se ke slovu dostali opět domácí, po přihrávce Miroslava Dubna se podruhé trefil David Vala. Hosté rychle reagovali, o necelou minutu později znovu snížil Petr Votápek. Gólové dostihy pokračovaly i nadále, na kulatých 10 skóre zaokrouhlil svým druhým gólem Tomáš Chlubna.

Jiří Rada, Milan Sochor