HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2015 | Pavel Blažek | A-tým

Utkání se Žďárem nad Sázavou nedohráno

V utkání se jako první prosadili domácí hokejisté, ovšem na tuto branku Plameny našly třikrát odpověď. V polovině druhé třetiny se karta obrátila a Lední Medvědi skóre třemi brankami otočili ve svůj prospěch. Začátek třetí třetiny ale poznamenal vážný úraz domácího Tomáše Plachého, po dlouhém ošetřování přímo na ledě se oba týmy dohodly na ukončení zápasu.

Pelhřimov
Pelhřimov
20.08.2015
18:00
4:3
(1:2, 3:1, 0:0 (nedohráno))
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 4. Bezděk (Rašner), 28. Tolkner (Záhradný), 33. Vylíčil (TS), 39. Tolkner – 14. Gregar, 16. Vítek, 24. Bureš.

PEL: Černý (od 31. minuty Čekal) - Adam, Kubát, Kůrka, Pometlo, Jelínek Z., Rašner, Záhradný, Kasalý D. - Vylíčil, Vysloužil, Plachý, Votápek, Bezděk, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Jelínek M., Tolkner, Kopic

ZNS: Sláma - Staněk, Smejkal, Klíma, Hron, Bureš M., Krupka - Štěpánek, Bureš L., Peňáz, Pazourek, Kašpar, Gregar, Zídek, Vítek, Rozmarín

Do utkání nastoupili lépe hosté, kteří si také vypracovali hned z úvodu několik slibných šancí, ovšem žádná z nich se neujala. Domácí osvobodila od žďárského tlaku až přesilová hra. V ní si Lední Medvědi vytvořili několik brankových příležitostí. Asi po minutě početní výhody domácí udeřili. Rašnerovu střelu do sítě přesně tečoval Libor Bezděk – 1:0. To domácím dodalo sebevědomí a dál se tlačili před Slámovu bránu. Votápek mohl navýšit vedení, ale z předbrankového prostoru se mu nepovedlo překonat brankáře. Pelhřimovu se naskytla další možnost přesilovky a o chvíli později rovnou dvojnásobné. Z této výhody však žádný gól nepadl, i díky dobře bránícím soupeřům. Ve 14. minutě se Vylíčil ocitl před gólmanem hostí, ale kličkou se mu ho nepovedlo překonat. A tak mohli hosté udeřit na druhé straně. Martin Gregar se nejlépe zorientoval před pelhřimovskou bránou a prostřelil Černého mezi betony – 1:1. Netrvalo dlouho a hostům se naskytla možnost přesilové hry. David Vítek odraženou střelu uklidil do sítě a otočil tak vývoj utkání – 1:2. Na konci třetiny ještě Medvědi hráli přesilovku, v níž si vytvořili několik šancí, ale vyrovnávací gól z toho nebyl.

Pelhřimov druhé dějství začal aktivněji než jeho soupeř a hned mohl těžit z několika příležitostí, ovšem Sláma byl pozorný. To platilo i v následující početní výhodě. Gól padl ale až po jejím skončení na druhé straně. Lukáš Bureš si kličkou poradil s Černým a pohotově uklidil puk do prázdné brány – 1:3. Lední Medvědi se však nadále tlačili před soupeřovu bránu. A navíc dostali výhodu přesilové hry, poté i dvojnásobné, která trvala pouze 13 sekund. Ihned po jejím skončení se puk odrazil k Martinu Tolknerovi, který překonal ležícího brankáře – 2:3. Pelhřimov byl i nadále aktivním týmem. Adam Vylíčil byl v úniku zahákován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Ten se rozjel a střelou mezi betony nedal Slámovi šanci – 3:3. O tři a půl minuty později jel ten samý hráč znovu trestné střílení. Ovšem nyní si již dal hostující brankář pozor a Vylíčilovu kličku vystihl. Další šanci měl Marek Hadrava, který dostal puk před branku, ale trefil pouze brankáře. Dvě minuty před druhou sirénou se domácí povedlo strhnout vedení na svou stranu. Martin Tolkner vystřelil a brankář hostí nezvládl přesně zasáhnout. Medvědům to ale nestačilo a hnali se za dalšími brankami. Ty už se jim ale do konce druhé třetiny nepodařilo vsítit.

Z třetí třetiny uplynulo sotva dvacet sekund a hra se přerušovala. Po nešťastném souboji za brankou hostí se vážně zranil Tomáš Plachý. Po dlouhém ošetřování se oba týmy dohodly na ukončení zápasu. Aktuální zprávy hovoří o tom, že Tomáš Plachý utrpěl oboustrannou zlomeninu kotníku a v pátek 21. srpna ho v havlíčkobrodské nemocnici čeká operace. Všichni lidé okolo pelhřimovského hokeje přejí na dálku Tomášovi brzké uzdravení.

Další utkání čeká Lední Medvědy v úterý 25. 8. na ledě Havlíčkova Brodu.

Jakub Forejt