HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.08.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Úvodní zápas Medvědům nevyšel

První přípravný zápas pro obě mužstva odstartoval přesně v 18. hodin a lépe do něj vstoupil hostující celek. Už po čtyřiceti pěti sekundách hry poslal Tábor do vedení Vojtěch Mrkvička. Po první třetině šli nakonec Táborští do kabin za vysokého vedení 4:1. Ve druhé periodě se domácí zlepšili, vsítili dvě branky a do třetí dvacetiminutovky vstoupili na dostřel svému protivníkovi. I třetí část vyhrálo domácí mužstvo, ovšem na vítězství to nestačilo. Po šedesáti minutách bylo totiž skóre nerozhodné 6:6. V nájezdech pak byli úspěšnější Kohouti a připsali si první výhru v přípravné fázi.

Pelhřimov

11.08.2015
18:00
6:7 sn
(1:4, 2:0, 3:2 - 0:0)
Tábor
Branky a nahrávky: 13. Vylíčil (Siřiště), 31. Siřiště (Pometlo, Votápek), 36. Kopic (Adam), 42. Kubát, 48. Kopic, 55. Vylíčil – 1. Mrkvička (Polodna), 12. Seidl, 14. Polodna (Kellner, Havran), 15. Matušík (Seidl), 43. Mrkvička, 56. Blažek. Střely: 24:32. Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5, 6:6. Diváci: 250. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:2. Góly v oslabení: 0:0.

PEL: Černý – Kůrka, Adam, Kubát, Pometlo, Zdeněk Jelínek, Dominik Kasalý – Vysloužil, Filip Kasalý, Kopic, Votápek, Vylíčil, Rossman, Svoboda, Martin Jelínek, Kopec, Siříště

TAB: Klestil (Novák) – Havran, Semrád, Kanov, Hájek Adam, Heršálek, Dvořák, Kellner, Mrkvička, Polodna, Hájek Tomáš, Matušík, Seidl, Březina, Boháč, Blažek, Krätzer, Zayml, Bílek

Úvodní minuty zápasu patřily táborským Kohoutům, kteří byli za svou aktivitu odměněni brankami. Již v 1. minutě otevřel skóre utkání Mrkvička, kterého napodobil ve 12. minutě individuální akcí Seidl. Domácí se osmělili minutu poté, závar před Klestilem ukončil pohotový Vylíčil. Hosty to ale nějak nepoznamenalo, již za 21 vteřin vrátil Táboru dvoubrankové vedení Polodna a v 15. minutě, po přihrávce zpoza pelhřimovské branky, skóroval táborský kapitán Matušík.

Ve druhé třetině se vývoj zápasu začal pomalu vyrovnávat. Pelhřimovští stále více atakovali táborskou bránu, ale často selhali v koncovce. Ve 26. minutě sahal po gólu Svoboda, 28. minuta poté přinesla kombinaci Pometla s Votápkem, která rovněž volala po gólu. Skóre utkání se opět měnilo v 31. minutě, kdy se přesnou střelou prosadil pelhřimovský Siřiště. Lední Medvědi byli i nadále aktivní a ve 36. minutě přišla pravděpodobně nejkrásnější akce zápasu z pohledu domácího celku. Adam vybojoval v pásmu puk a ujížděl s Kopicem na jednoho obránce Kohoutů. Střelec i nahrávající si dvakrát přesně vyměnili přihrávky a na střelce čekala jen prázdná táborská klec. Hosté se ale rychle oklepali a stále více se tlačili na domácí branku, kterou v této fázi hry pelhřimovský brankář Černý uhájil.

Nástup do třetí třetiny se lépe povedl domácímu celku, ve 42. minutě vystřelil Kubát od mantinelu a Novák, který v táborské brance nahradil Klestila, měl zakrytý výhled, tečovaná střela skončila za jeho zády. Ve 43. minutě se opět měnilo skóre a do vedení šli hosté po zakončení Mrkvičky. 47. minuta přinesla chybnou rozehrávku domácích, na Černého se řítil Zayml, který blafákem trefil pouze tyč pelhřimovské brány. Zayml se ale v této chvíli pouze zastřeloval, jeho chvíle měla ještě přijít. Brankově bohatý zápas pokračoval a ve 48. minutě bylo opět vyrovnáno, Kopic objel táborskou bránu a zavěsil pod břevno mimo dosah Nováka. Končící 50 minuta patřila oběma brankářům, Černý i Novák vytáhli z rukávu zákroky, kterými podrželi své týmy. V 52. minutě vystihl při vlastním oslabení Kopic rozehrávku hostů a upaloval na Nováka, ten mu ale radost z hattricku překazil. Domácí byli za svou aktivní hru odměněni v 55. minutě, kdy důrazný Vylíčil poslal Pelhřimov poprvé v zápase do vedení. To ale Ledním Medvědům vydrželo jen něco málo přes minutu - v 56. minutě propálil hradbu těl před pelhřimovskou bránou Blažek, který zapsal již 12. gól úterního večera. Více branek se do šedesáti minut nevešlo, smírný stav 6:6 musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Jako první se k trestnému střílení rozjel pelhřimovský Adam, s blafákem ale neuspěl. Na druhé straně se v dovednostní soutěži představil Zayml, na jehož kličku Černý nestačil. Pelhřimovskou odpověď měl na holi Vysloužil, efektivní zakončení ve stylu Petera Forsberga mu ale nevyšlo. Když Polodna na druhé straně přestřelil, měl Kopic na hokejce prodloužení penaltové série. Domácí střelec ale minul zařízení, Tábor tedy zvítězil v pohledném utkání na pelhřimovském ledě v poměru 7:6 po samostatných nájezdech.

Další přípravné utkání před novou sezónou odehrají pelhřimovští hokejisté ve čtvrtek 13. srpna, kdy cestují na led žďárských Plamenů.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (HC Lední Medvědi Pelhřimov): První třetina se nám nepovedla. Do tohoto utkání jsme totiž vstoupili hodně špatně. Pak jsme si ale v kabině něco řekli, především že takhle to nejde. Následně jsme zlepšili pohyb, především v obranném pásmu. Začali jsme napadat a dohrávat soupeře, vytvářeli jsme šance a nakonec to skončilo remízou.

Pavel Blažek