HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.02.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

První zápas série se Medvědům nepovedl

Vrchol sezony odstartovali lépe domácí hokejisté. První třetina patřila Jablonci a jen díky přesným zásahům Čekala odcházeli Padělkovi svěřenci do kabiny pouze s jednobrankovou ztrátou. Ale už po třech a půl minutách druhé periody vyrovnal navrátilec do sestavy Martin Tolkner. Ovšem v polovině zápasu si Vlci vzali své vedení zásluhou Pulce nazpět. Druhá trefa Tolknera však Medvědy znovu vrátila do střetnutí. Třetí dvacetiminutovka znovu patřila Jablonci. Branky Tondra a Petrmichla nakonec poslaly Vlky do vedení 1:0 na zápasy. Druhý duel je naplánován na pondělí 2. března, to se oba celky utkají mezi pelhřimovskými mantinely.

Jablonec nad Nisou
ZS Jablonec nad Nisou
28.02.2015
18:00
4:2
(1:0, 1:2, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 19. Brokeš (Abraham), 31. Pulec (Mulač, Bříška), 52. Tondr (Bříška, Pilař), 55. Petrmichl (Homolka) – 24. Tolkner (Kasalý, Hadrava Martin), 36. Tolkner (Votápek). Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Bejček – Marek, Rybáček.

JAB: Stejskal – Petrmichl "C", Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Tondr M. – Šulc, Břiška, Tondr L., – Mulač, Brokeš, Frk, – Peřina, Homolka, Šír, – Žďárský, Pulec, Glos

PEL: Čekal – Kasalý D., Mečiar, Srdínko, Šidák, – Kasalý F., Hadrava Marek, Kubát "C", Tolkner, Kadlec, Hadrava Martin, – Kopic, Beneš, Votápek

K zahajovacímu zápasu odcestovali Pelhřimovští do Jablonce se třinácti bruslaři do pole. Do branky se od začátku postavil Jan Čekal, čímž naskočil již do svého třetího play-off ve své kariéře. A jen díky němu vedli domácí po první třetině jen o jednu branku. Po většinu úvodní periody se hrálo především ze zabezpečené obrany, ale i tak se diváci v Jablonci nad Nisou dočkali branky.

V polovině devatenácté minuty vyrazil Čekal střelu Abrahama jen před Brokeše, jenž neměl problém zasunout puk za brankovou čáru. Touto trefou tak otevřel střelecký účet celé osmifinálové série. Lepší nástup do druhé dvacetiminutovky měli ale hosté. Ve 24. minutě se Filip Kasalý prodral až před jabloneckého gólmana Stejskala a jeho akci pak dokončil Martin Tolkner.

Vlci se však na domácím poli cítí sebevědomě a svou pohodu ze základní části si přenesli i do dnešního zápasu. Několikrát nebezpečně zamkli pelhřimovskou obranu před Čekalem, ale skórovat se jim povedlo až v jednatřicáté minutě. Při přesilové hře Vlků se totiž trefil Pulec. Vedení domácího týmu vydrželo ale jen necelých pět minut. Tolkner znovu využil nepřesnosti a podruhé v utkání zařídil vyrovnaný stav.

Za stavu 2:2 se šlo do kabin i zásluhou brankáře Čekala, jenž mrštnou lapačkou zneškodnil gólový pokus Petr Pilaře. Poslední část začala pro oba celky rozpačitě. Ani jeden tým se nemohl dostat přes soupeřovu obranu a oba celky vyčkávaly na chybu protivníka. Ovšem více práce měl přeci jen pelhřimovský strážce svatyně, jenž si musel dávat pozor především na ostrostřelce Kamila Bříšku.

A právě šestadvacetiletý forvard se podepsal i pod třetí brankou Severočechů. Bříškovu akci totiž dorážkou zpečetil Lukáš Tondr, jenž poslal Jablonec potřetí v zápase do vedení. Vzápětí měli hosté možnost přesilové hry, ale namísto vyrovnání přišel jablonecký úder. Po přečíslení dvojice Homolka – Petrmichl se z gólu radoval druhý jmenovaný a definitivně rozhodl o prvním vítězství svého týmu.

Už v pondělí čeká Medvědy první zápas osmifinálové série na vlastním ledě. Ačkoli se Pelhřimovu vyvedl závěr sezony, v němž třikrát v řadě zvítězilo, Jablonec si udržuje své nadstandardní výkony po celou sezonu, a tak v podělí 2. března nečeká svěřence trenéra Padělka lehký úkol.    

Tomáš Bečka