HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.02.2015 | Tomáš Bečka, Jakub Forejt | A-tým

Vlci sestřelili Medvědy osmi brankami

Kdo neviděl, neuvěří. Pelhřimovští hokejisté se v rámci dvaatřicátého kola utkali s Jabloncem nad Nisou. Hosté vedli už po osmi minutách o tři branky, čímž vyhnali domácího gólmana Vajnera z brány. I když o tři minuty později snížil Martin Hadrava, přesto šli Vlci zásluhou Bříšky do kabiny s třígólovým vedením. Ve druhé a třetí třetině přidal celek ze severu Čech shodně dvě branky a nakonec si odváží na cestu domů tři body a osm vstřelených branek. Zápas ovlivnilo i časté přerušování hry a vleklé diskuze hráčů z trojlístkem rozhodčích v čele s hlavním sudím Humpolíčkem. To však nic nemění na tom, že Pelhřimov neposkočil v tabulce o další místa vpřed.

Pelhřimov

14.02.2015
18:00
1:8
(1:4, 0:2, 0:2)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 11. Hadrava (Beneš, Hadrava) – 2. Pavlů (Tondr), 3. Homolka (M.Tondr), 8. Bříška (L.Tondr), 19. Bříška (L.Tondr, Pavlů), 37. Žďárský (Peřina, Pavlů), 37. Bříška (Šulc, L.Tondr), 50. L.Tondr (Šulc, Bříška), 51. M.Tondr (Mulač) Vyloučení: 10:10, navíc Vysloužil, Adam (oba Pel) TH, Kadlec 10 min OT + DKU. Využití: 0:3 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Humpolíček – Klein, ing. Linhart Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:8.

PEL: Vajner (od 8. Čekal) – Adam, Kasalý D., Mečiar, Srdínko, Šidák, Kasalý F., Hadrava Marek, Kubát, Třetina, Kadlec, Votápek, Hadrava Martin, Kopic, Siřiště, Vysloužil, Beneš

JAB: Stejskal – Petrmichl, Pilař, Tondr, Pavlů, Zeman, Pulec, Šulc, Bříška, Tondr, Mulač, Brokeš, Homolka, Šír, Peřina, Žďárský, Hloušek, Maďar

Vstup do utkání se lépe povedl hostujícímu celku. Po minutě hry si najel Pavlů na přesný pas Tondra a prostřelil Vajnera mezi betony – 0:1. Jablonec byl dále aktivnějším týmem, což vyvrcholilo brankou v čase 2:30. Po závaru před bránou se střelou k tyči prosadil Homolka – 0:2. Domácí mohli zkorigovat výsledek v přesilové hře, která jim byla nabídnuta. Největší šanci měl Kopic, který zblízka před bránou nepřekonal jabloneckého brankáře. Poté hráli přesilovku hosté, kteří už tuto výhodu využili. Bříška si dobře najel na přihrávku Lukáše Tondra a využil tak početní výhodu – 0:3. Po tomto gólu vystřídal Čekal v pelhřimovské bráně Vajnera. Následovala velká šance pelhřimovských hokejistů, ale Šidák z první pálil pouze do tyče. V polovině prvního dějství se Medvědům konečně podařilo snížit. Filip Beneš nahrál zpoza brány na zcela osamoceného Martina Hadravu, který se zblízka nemýlil – 1:3. Po tomto gólu se hra začala vyrovnávat. Potom se však roztrhl pytel s vyloučenými hráči. V čase 15:20 byl vyloučen domácí Vysloužil, který dostal trest ve hře za své výroky proti hlavnímu rozhodčímu. Následovaly další tresty na obou stranách. V přesilové hře 4 na 3 se hostům opět podařilo odskočit na rozdíl tří branek. Po závaru před Čekalem se nejlépe zorientoval Kamil Bříška – 1:4. Do konce třetiny sice ještě měl Jablonec tlak, ale do kabin se šlo za stavu 1:4.

V úvodu druhého dějství byli aktivnější domácí, kterým se naskytla možnost přesilové hry. Žádná šance se však neujala, ani ta Martina Hadravy, který zblízka neprostřelil Stejskala. Pelhřimov dále pokračoval v tlaku. Ale Votápek ani Beneš nedokázali proměnit své vyložené šance. V následující početní výhodě měli domácí několik obrovských šancí, ani na několik pokusů se Medvědům nepodařilo skórovat. Hra pokračovala samostatným únikem Jablonce, těm se ale nepodařilo Čekala překonat, a to ani v následující šanci 2 na 1. Jinak tomu ovšem bylo v čase 36:20, kdy se hostům z protiútoku při signalizovaném zakázaném uvolnění podařilo přesně zakončit. Peřina si dojel puk a nahrál před domácí bránu Žďárskému, který neměl se zakončením problémy – 1:5. Ve stejném čase byl vyloučen domácí Adam, který dostal trest ve hře. O 39 sekund později vypadalo skóre pro domácí ještě hůře. Šulc nahrál před branku Bříškovi, který se trefil přesně – 1:6. Do konce třetiny se hostům ještě podařilo trefit břevno, ale skóre už se neměnilo.

Třetí třetinu zahájil Pelhřimov v oslabení, ve kterém si hosté vytvořili šance, ale stav zůstal pořád stejný. Následovala další vyloučení. Tresty dostávali hlavně domácí hráči, tudíž se šance na snížení stavu stále zmenšovala. Hosté si nadále vytvářeli šance, ale žádná z nich se neujala. Až v čase 49:02 v početní výhodě 5 na 3 se hostům podařilo skórovat. Hostům se podařilo vykombinovat domácí obranu a Lukáš Tondr zakončoval už do odkryté brány – 1:7. Domácí se i nadále pokoušeli o snížení stavu. Kasalý ani Votápek však nemířili přesně. V čase 50:49 vstřelili Vlci už osmý gól do pelhřimovské sítě. Martin Tondr vystřelil na Čekala a tomu lapačkou propadl puk až do sítě – 1:8. Zbytek utkání se nesl v duchu vyloučení na obou stranách a k vidění už nebyly žádné větší šance.

Hostům z Jablonce se tak podařily získat na pelhřimovském ledě všechny 3 body. Pelhřimov se naopak bude snažit na toto utkání velmi rychle zapomenout. Další domácí utkání čeká Lední Medvědy již tuto středu, kdy se odehraje odložené utkání s jindřichohradeckým Vajgarem.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Dnes to nebylo příliš pohledné utkání. Nepovedlo se nám téměř nic, nezachytili jsme samotný úvod utkání a pak už to nešlo. Doplatili jsme na častá vyloučení, hodně branek jsme dostali v oslabení. Doufám, že v příštím zápase se nám toto nestane a budeme opět bodovat.

Jiří Kubsch (hlavní trenér HC Vlci Jablonec nad Nisou): Utkání se lámalo hned v úvodu, po našich třech brankách. Domácí se sice snažili vrátit se do zápasu, ale utkání jsme kontrolovali a šli za vítězstvím. Určitě v utkání převládli negativní emoce, hlavně na straně domácího celku, některé zákroky tam mohli být trestány jinak, ale to je věc rozhodčích, nechci to rozebírat. Dokážu pochopit pocity Pelhřimova, ta frustrace tam převládala díky vývoji utkání a kdyby se třetí třetina vypustila, nic by se podle mě nestalo.

Tomáš Bečka, Jakub Forejt