HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.02.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi přetlačili Vajgar a posunují se na patnáctou příčku

Dohrávka 30. kola mezi pelhřimovskými Medvědy a Vajgarem začala opatrně, když se ani jedno mužstvo po prvních dvaceti minutách nedokázalo prosadit. První branku viděli diváci až ve 28. minutě poté, co se prosadil Filip Beneš. A když se o minutu a půl později trefil Mečiar, vedli domácí již o dvě trefy. Do třetí třetiny vstoupil lépe opět Padělkův celek a zásluhou Filipa Kasalého vedli domácí již 3:0. Jenže hosté nesložili zbraně. Branky Mazance a Špergera totiž náhle zdramatizovali dobře se vyvíjející zápas. Ale Vajgar již do konce základní hrací doby nedostal puk za Čekala, a tak si Medvědi připisují důležité tři body do tabulky, díky nimž se posunují na patnácté místo, jelikož Klášterec dnes nestačil na Děčín.

Pelhřimov

18.02.2015
18:00
3:2
(0:0, 2:0, 1:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 28. Beneš (Hadrava), 29. Mečiar (Třetina), 43. F.Kasalý (D.Kasalý) – 47. Mazanec (Šperger, Voříšek), 50. Šperger (Voříšek, Mazanec). Vyloučení: 0:5, Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:2. Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Musil.

PEL: Čekal – Kuchta, Kasalý D., Mečiar, Srdínko, Šidák, Kasalý F., Hadrava Marek, Kubát, Třetina, Votápek, Hadrava Martin, Kopic, Siřiště, Beneš

JHR: Kůdela – Šanda, Procházka, Kadlec, Zich, Dvořák, Tržil, Šafář, Šperger, Novák, Kohút, Šesták, Milotinský, Jasanský, Voříšek, Mazanec, Bárta

Pelhřimovští hokejisté nastoupili do důležitého zápasu s Čekalem v bráně, ovšem bez hříšníků ze zápasu s Jabloncem - obránce Adama a útočníka Vysloužila. První šance na otevření brankového skóre se naskytla pro Ondřeje Jasanského. Jednadvacetiletý forvard, jenž za dva dny oslaví narozeniny, však Čekala nadvakrát v předbrankovém prostoru nepřekonal. Úvodní minuty patřily hostujícímu celku, ovšem i Medvědi vystrčili drápy. Nejblíže ke gólu měl Miroslav Třetina, leč neposedný kotouč nedokázal dopravit za záda gólmana Kůdely.

O minutu později se na druhé straně musel předvést Jan Čekal, jenž zlikvidoval únik obránce Nováka. I proti jedovaté střele jindřichohradeckého veterána Zdeňka Špergera se musel mít domácí brankář na pozoru a i s touto situací si poradil. Oba týmy se dostávaly do gólových šancí, ovšem oba muži v maskách byli pevnými oporami svých mužstev.

Až ve druhé třetině začali padat branky. Ta první se zapsala do dějin zápasu ve 28. minutě. Filip Beneš byl ve správný čas na správném místě, když dorážkou zakončil akci Martina Hadravy. Pro Beneše byl tento gól malým zadostiučiněním, jelikož jen o několik střídání dříve ho nastřelil nepříjemně Marek Hadrava do kotníku. Mladý forvard se ale vrátil do hry, a tak dostal Lední Medvědy do vedení.

Netrvalo dlouho, konkrétně minutu a padesát tři sekund, a celek Ivana Padělka se ujal dvoubrankového vedení. Stejně jako v prvním případě Beneš, i Tomáš Mečiar přispěchal s pohotovou dorážkou a svým osmým gólem v sezoně potvrdil roli nejproduktivnějšího obránce týmu. Dvě rychlé branky domácí mužstvo viditelně nabudily. Šance Kubáta, Kasalého ani Votápka ale za brankovou čárou neskončily, takže se šlo po druhé periodě do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

Třetí dvacetiminutovky načal z pohledu Vajgaru slibnou příležitostí třiačtyřicetiletý Šperger, avšak hrající legenda Jindřichohradeckých nezužitkovala další šanci na korigování stavu. A tak na druhé straně udeřili domácí. Před Kůdelou bylo opět natěsnáno, čehož využilFilipa Kasalý, jenž prostřelil hradeckého brankáře mezi nohy. O necelé dvě minuty později mohl snížit Jasanský, ale jeho pokus zastavila horní tyč Čekalovy svatyně.

Hosté se dočkali kontaktní branky až ve 47. minutě. V přesilové hře Vajgaru se prosadil Josef Mazanec, jenž odčaroval Čekalovo kouzlo. O několik okamžiků mohlo být vedení domácích znovu o tři branky, ale Kasalého velkou šanci zlikvidoval Hynek Kůdela. A opět se potvrdilo tolik otřepané přísloví nedáš - dostaneš. Zdeněk Šperger přeci jen vyzrál na Čekala a díky svému důrazu do brankoviště snížil domácí náskok jen jednu branku.

Náhle museli čelit domácí jindřichohradeckému tlaku, neboť hosté po dvou trefách ožili. Čtyři minuty před koncem si zahrál na nervy domácích hokejistů i fanoušků gólman Čekal, ale Voříšek jeho chybu nepotrestal. V poslední minutě třetí části dostal hostující tým příležitost dvojnásobné přesilové hry. Ale Pelhřimovští ustáli horké chvilky a zvítězili 3:2.      

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Dnes opět krásný zápas, navíc tříbodové vítězství, z něhož máme velkou radost. V této fázi soutěže je toto vítězství pro nás nesmírně důležité, jsem velmi rád, že jsme ty poslední minuty ubránili a o důležité vítězství nepřišli.

Tomáš Bečka