HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.12.2014 | Jiří Rada | A-tým

Ani dvě branky Třetiny na tříbodové vítězství nestačily

Pelhřimovští hokejisté vinou marodky vstoupili do utkání s pouhými třemi obránci, přičemž doplnit je museli útočníci Tolkner s Kubátem, pro kterého to byl již třetí zápas v obraně. První minuty se Medvědům nepovedli a již ve 4. minutě prohrávali o dvě branky. Na začátku druhé třetiny se Pelhřimovu podařilo stav utkání otočit, ale po dvou hrubých chybách se vedení ujal opět domácí Nymburk. V 52. minutě však vyrovnal již svojí druhou brankou v utkání skvěle hrající Miroslav Třetina. Utkání tak dospělo až do prodloužení, ve kterém mohl rozhodnout Marek Hadrava, ale kotouč netrefil ideálně a tak přišla branka na druhé straně, které znamenala bonusový bod pro domácí Nymburk.

Nymburk

03.12.2014
18:00
5:4
(2:2, 2:1, 0:1 - 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 4. Uhlík (Kulich), 4. Král (Kříž), 35. Knesl, 40. Knesl (Kříž), 65. Pilař (Kulich) – 18. Kopic (Kubát), 20. Třetina (Plachý, Bezděk), 25. Hadrava Marek (Třetina, Hadrava Martin), 52. Třetina (Plachý). Vyloučení: 9:3, navíc Král 10 OT + OK, Kříž 10 OT (oba Nymburk). Využití: 2:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 110.

NYM: Matoušek – Herna, Kříž, Kulich, Knesl, Cicvárek, Rittig – Velechovský, Král, Dulovec – Uhlík, Bičiště, Šimek – Dvořák, Pilař, Brzák – Kadlec

PEL: Čekal - Mečiar, Tolkner, Srdínko, Kubát, Kasalý D., Votápek, Kopic, Beneš, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Třetina, Plachý, Bezděk

Nymburk začal utkání aktivně a už na začátku čtvrté minuty otevřel skóre zápasu hradecký junior ve službách Nymburka Uhlík. Ještě v téže minutě tečoval Král Křížovu ránu od modré a domácí se radovali podruhé. Ospalé hosty dva góly probudili a začali postupně vyrovnávat hru. V 11. minutě orazítkovali pelhřimovští břevno a chvíli nato Beneš nebezpečně zakončoval nájezd dva na jednoho. V 18. min. se už z gólu radovali i hosté. Kubát vystřelil od modré a Kopic pohotově dorážel. Pouhé dvě vteřiny před koncem první třetiny pelhřimovský Třetina v přesilovce využil nymburského zaváhání za brankou a vyrovnal.

Druhá dvacetiminutovka se nesla ve znamení častých vyloučení nymburských hráčů. V první početní výhodě ještě zachránila domácí po střele Plachého tyč, když však byli na trestné současně Brzák s Křížem nezachránilo už Nymburk od inkasování z hole Marka Hadravy nic. Při zahájení hry po inkasovaném gólu pak inkasoval nymburský kapitán Král za protesty osobní trest do konce zápasu. Domácí pokračovali v nečisté hře, hosté však další šance v přesilovkách nevyužili. Nejblíže ke gólu měl Kasalý a pak Beneš, jehož sólo zlikvidoval domácí Matoušek po „Haškovském“ způsobu. Ve 35. min. pak z ničeho nic propálil brankáře hostí Čekal od modré Knesl a bylo vyrovnáno. V závěru druhé periody si zahráli i domácí ve dvojnásobné početní výhodě a podobně jako hosté ji využili. Od modré propálil gólmana opět Knesl.

V závěrečné části hry pomalu docházeli vinou dalších zbytečných oslabení síly a v 52. min. přišli Nymburští i o vedení. Herna neuhlídal u tyče stojícího Třetinu a ten pohotově vyrovnal. Zbytek utkání se domácí bránili ale hosté už další branku nepřidali.

V prodloužení měli naopak více ze hry domácí a chvíli před koncem nastaveného času rozhodl povedenou tečí druhý z hradeckých juniorů Pilař.

Reportáž převzata z webu http://klub.nedhockey.cz

Jiří Rada