HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.12.2014 | Jiří Rada, Pavel Blažek | A-tým

Medvědi přehráli Řisuty

Pelhřimovští Lední Medvědi se v rámci 18. kola II. hokejové ligy utkali na domácím ledě s Buldoky z Řisut. Na úvodní branku Kopice dokázali hosté o několik málo minut později zareagovat, ale na další tři branky Medvědů našli hosté odpověď až ve 40. minutě. Domácí nenechali nic náhodě a ve 49. minutě pojistil výsledek 5:2 aktivně hrající Martin Hadrava. Jedinou šmouhou utkání bylo zranění Marka Hadravy, jenž se obětavě postavil do střely soupeře a za pomocí spoluhráčů odkulhal do kabiny, kde pro něj utkání skončilo.

Pelhřimov

13.12.2014
18:00
5:2
(3:1, 1:1, 1:0)
Řisuty
Branky a nahrávky: 4. Kopic (Votápek), 14. Třetina (Kubát, Hadrava Martin), 14. Kadlec (Kopic), 38. Mečiar (Kopic, Kadlec), 49. Hadrava Martin (Kasalý Filip) – 9. Vodička (Landa), 40. Vlček (Šubrt). Rozhodčí: Stanislav Mertl – Ing. Tomáš Samuel, Tomáš Matějček. Vyloučení: 5:5, Využití: 1:0, V oslabení: 0:0, Diváci: 380, Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

PEL: Čekal (Vajner) – Jelínek, Kasalý D., Mečiar, Rašner, Kasalý F., Tolkner, Kubát, Třetina, Hadrava Marek, Votápek, Plachý, Kopic, Bezděk, Hadrava Martin, Kadlec

RIS: Černý (Štěpánek) – Kašák, Dostál, Sedláček, Bílek, Babický, Dan, Raclavský, Velčovský, Landa, Kos, Krpata, Kraus, Šroubek, Vlček, Šubrt, Náprstek, Vodička, Brém, Wszolek

Úvod utkání vyšel Ledním Medvědům. Po úvodní otrkávané přišla 4.minuta, Votápek ideálně našel Kopice a ten střelou do prázdné otevřel skóre utkání. Veseleji mohlo být pro Pelhřimov v končící 6.minutě, Kopic střílel a Kadlec povedenou tečí řádně prověřil Černého v brance Řisut. Záhy se ale připomněli hosté, Dostálovo břevno v 8.minutě bylo pouze varováním. V 9.minutě se již měnil stav utkání, hráči Řisut využili nedůrazu domácí obrany a Vodička se střelou do prázdné mnoho problémů neměl. Vyrovnávací branka dodala Buldokům energii na obrat v utkání, v následujících minutách si Řisuty připravily několik slibných šancí, Čekal byl ale na místě. Pelhřimov se bránil jen do 14.minuty - to ideálně našel Kubát Třetinu a domácí střelec posledních kol se trefil více než přesně. A za 35 vteřin bylo ještě lépe, Kadlec si najel před Černého a s přehledem zavěsil pod horní tyčku. Řisuty spoléhaly na hru do brejků, tyto situace se ovšem Ledním Medvědům podařilo eliminovat. S blížícím koncem první třetiny mohli domácí vsítit další branky, Kopic ovšem nadvakrát vé šance nevyužil.

Úvod druhé dvacetiminutovky provázela vyrovnaná hra obou celků, gólových šancí bylo jako šafránu. Teprve ve 26.minutě se připomněli domácí, Tolknerův pokus skončil na tyči Černého svatyně. Oba týmy se poté přetahovaly v aktivitě, za zmínku stojí 36.minuta, kdy Kopic tvrdou ranou orazítkoval břevno hostující klece, o minutu později měl výbornou šanci Krpata, jenž z ideální pozice minul poloprázdnou klec. Další branka na sebe ale nenechala dlouho čekat, během 38.minuty při přesilové hře natáhl Mečiar a jeho střelecký pokus se od tyče odrazil do těch správných míst. To se ale nelíbilo Buldokům, kteří vytvořili závar před Čekalem a pouhých 17 sekund před koncem druhé třetiny vsítil gól naděje Vlček.

Hráci Řisut vycítili svojí šanci na obrat v utkání, v úvodních minutách třetí třetiny zle zatápěli domácí defenzivě. Teprve ve 45.minutě se opět připoměli domácí, Tolkner a po něm také Kadlec nechali vyniknout hostujícího brankáře. V tyto chvíle tlak domácího mužstva gradoval a výsledkem byla 49.minuta - Martin Hadrava si nabruslil před Černého a střelou mezi betony dodal domácímu mužstvu potřebný klid. Domácí totiž v následujících minutách kontrolovali vývoj hry a nepouštěli Řisuty byť jen na dostřel Čekalovy klece. Možná nejtěžsí zákrok si Čekal schoval na 57.minutu, kdy akrobaticky zlikvidoval jednu z posledních šancí Řisut na zdramatizování sobotního duelu. I přes závěrečný nápor Buldoků se již do konce zápasu nic výrazného nestalo, Pelhřimov porazil na svém ledě Řisuty v poměru 5:2, další zápas čeká svěřence trenéra Padělka ve středu 17.prosince, kdy Lední Medvědi cestují na horký led pražské Kobry. 

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Myslím, že jsme měli celou dobu zápas pod kontrolou. Mrzí mě ale, že jsme dnes zase o nějakého hráče přišli. Kluci dnes ovšem hráli dobře, nějaká fáze plná nepřesností tam sice byla, ale zase nás podržel brankář, k jeho výkonu mu musím gratulovat, super výkon a jsem rád, že mu to takto jde. Nepřipustili jsme žádné komplikace a dnes to byl po delší době klidnější zápas bez nervů. Doufám, že takto budeme pokračovat i nadále.

Ivan Záleský (asistent trenéra HC Řisuty): Chtěli jsme dnes odehrát dobré utkání a odvézt si nějaké ty body, to se nám nepodařilo. Bohužel jsme utkání ztratili už v první třetině, nebyla tam z naší strany chuť do zápasu, když jsme prohrávali 1:3, už se nám to nepodařilo dohnat. Dělali jsme fatální chyby, díky kterým jsme dnes neuspěli. Pelhřimovští si vývoj utkání pohlídali a vyhráli zaslouženě.

Jiří Rada, Pavel Blažek