HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2014 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi se vracejí od Vajgaru s prázdnou

Po úspěšném derby se Žďárem nad Sázavou zamířili Lední Medvědi na led dalšího rivala ze západní skupiny. Tentokrát se představil celek Ivana Padělka na jindřichohradeckém ledě a byl to právě hostující tým, který se dokázal jako první prosadit. Na začátku čtrnácté minuty rozjásal pelhřimovské fanoušky Tomáš Plachý. Ale uplynuly pouhé dvě minuty, když za domácí vyrovnal Ota Lazorišák. Druhá třetina pak nabídla dvě branky, a pokaždé se radoval Vajgar. Nejprve překonal Čekala Martin Brabec, následně pak v poslední minutě prostřední periody Josef Mazanec. V poslední dvacetiminutovce přidali domácí další dvě branky, a tak se Medvědi vrací domů od Vajgaru s prázdnou.

Jindřichův Hradec
18:00
17.11.2014
18:00
5:1
(1:1, 2:0, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 16. Lazorišák (Procházka), 27. Brabec (Šperger), 40. Mazanec (Lazorišák), 51. Trummer (Kozlík), 52. Brabec (Šperger) – 14. Plachý (Mečiar) Rozhodčí: Mertl S. – Samuel T., Mertl J. Vyloučení: 4:8, navíc Šperger (JHR), Hadrava Marek (PEL), Třetina (PEL) 10 min. OT, Třetina (PEL) OT do konce utkání a Kadlec (PEL) trest ve hře. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 753. Počet střel: 40:26 (14:8, 14:9, 12:9).

JHR: Dlouhý – Kořínek, Procházka, Kohút, Zich, Šanda, Tržil, Jasečko, Popelka – Mazanec, Lazorišák, Milotinský, Šperger, Kozlík, Trummer, Brabec, Dvořák, Tomšík, Jasanský, Košťál

PEL: Čekal – Jelínek, Kasalý D., Mečiar, Zadražil, Šidák, Srdínko, Kolář, Kopic, Votápek, Hadrava Marek, Třetina, Hadrava Martin, Bezděk, Plachý, Kubát, Kadlec, Kasalý F

Hradecký zimní stadion se slušně zaplnil a utkání sledovalo téměř osm stovek diváků. Domácí Vajgar se hned od prvního hvizdu dral dopředu, ale Lazorišákova střela mířila nad branku Jana Čekala. Za hosty o sobě dal vědět ve druhé minutě Daniel Kolář neúspěšným nahozením. Podivuhodné výroky arbitrů se ozvaly již ve 4. minutě. Faul na Brabce zůstal bez potrestání, ale Šperger se Srdínkem putovali na trestnou lavici a hradecký matador získal bonus v podobě desetiminutového trestu. V půlce šesté minuty se do pěkné šance probil Martin Brabec, ale tentokrát ještě nemířil přesně. V desáté minutě hrál Vajgar přesilovku a Procházka orazítkoval tyčku pelhřimovské branky. Převaha domácích byla více než patrná, ale ujala se střela na druhé straně. Tomáš Plachý pár kroků za modrou vystřelil švihem a puk zapadl mezi tělem a rukou Jana Dlouhého – 0:1. Vajgar srovnal krok přesně o 120 vteřin později. Robert Procházka vyslal dělovou ránu, kterou Čekal jen vyrazil a OTA LAZORIŠÁK zametl puk do branky – 1:1. Ve zbytku třetiny to zkoušel Votápek, sudí nepotrestali faul na Martina Brabce.

Výborné hokejové tempo v úvodu druhé třetiny lehce opadlo, ale ne na dlouho. Hned ve 22. minutě Miroslav Třetina pálil z otočky, puk minul branku Vajgaru jen o centimetry. Až ve 27. minutě se hra zvedla. Šperger zavezl puk do třetiny, přes Milotinského se dostal až k MARTINU BRABCOVI, který poslal Vajgar do vedení – 2:1. V polovině utkání musel za katr ex-hradecký Třetina, v přesilové hře to postupně zkusili Lazorišák nebo Procházka, nebo Zich ranou od modré. Hned v zápětí měl Vajgar další šanci v početní výhodě, která však dlouho nevydržela a po faulu Zdeňka Špergera se počet hráčů na ledě srovnal. Tři minuty před druhou sirénou měl obrovskou šanci Filip Kasalý, ale jeho teč skončila na bedrech Jana Dlouhého. V předposlední minutě se drze dral dopředu Jan Trummer a pelhřimovská obrana zareagovala faulem. Přesilovku Vajgar obratem využil. První hradecká formace zakombinovala a před JOSEFEM MAZANCEM zívala prázdná branka, do které z první zametl puk z ostrého úhlu – 3:1.

Zdeněk Šperger strávil na trestné lavici v pondělí nejednu minutu. Hosté to však potrestat nedokázali. Ani v úvodu třetí třetiny. Jedinou vážnější situací byly střely obránce Daniela Koláře. S těmi si však Dlouhý v brance Vajgaru poradil. Stejně dopadlo i snažení Filipa Kasalého ve 49. minutě. V závěru zápasu se sudí pustili na tenký led a snažili se zanechat svou stopu v tomto utkání. Přísně vyloučili Libora Bezděka z tábora hostů. V početní výhodě to zkoušel dělovkou od modré Stano Jasečko. Ale o pár vteřin později přišla chvíle JANA TRUMMERA. Hradecký forvard pláchnul pelhřimovské obraně a v brejku nedal Čekalovi šanci – 4:1. Neuběhly ani dvě minuty a zápas dostal konečnou podobu. MARTIN BRABEC profitoval z práce Zdeňka Špergera, který získal puk v útočné třetině, přes Košťála ho dopravil na hůl hradecké jedenaosmdesátky a Vajgaru v tu ránu vedl 5:1.

Parádní hokej rušili pouze pruhovaní muži, kteří cit pro hru asi nechali doma a svými výroky nepřispěli k povedenému hokejovému klání. Nikomu sudí nepomohli, ale na obě dvě strany předvedli výkon na úrovni pralesní soutěže.

Reportáž převzata z webu www.klhvajgar.cz

Ohlasy po utkání

Jaroslav Brabec, trenér Vajgaru: „Dnes to bylo zasloužené vítězství pro Vajgar. Utkání se lámalo ve druhé třetině a co se týče vývoje utkání, tak jsme měli více vyložených šancí a vyhrálo lepší mužstvo. My jsme si před zápasem říkali, že soupeř má čtyři hráče, které musíme pohlídat a jedna střela z této čtyřky skončila gólem. I když tohle se hodně špatně chytá. Ale pak jsme za tím šli a byli jsme lepší. Vyhrálo lepší mužstvo, ale musím uznat, že soupeř byl hodně nebezpečný. Smutné je, co předvedli ti pruhovaní. Rozhodčí by měli mít ke starším hráčům obou týmů úctu, protože ti hráči něco ve svých kariérách dokázali a ne se jim smát do obličeje, to si rozhodčí prostě nesmí dovolit. Sudí by si měli uvědomit, že hokej se hraje pro lidi a pro hokejisty, ne pro rozhodčí. Cit pro hru dneska neměli.“

Ivan Padělek, trenér Ledních Medvědů: „Prohráli jsme, ale nic se neděje. Velká pochvala patří pro našeho brankáře. Na začátku nás hodně držel a i po zbytek utkání nám byl velkou oporou. Myslím si, že by bylo fajn, kdyby mu to takhle vydrželo.“

Tomáš Bečka