HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.08.2013 | Jiří Rada, Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov vzdoroval, nakonec však padl

Pelhřimovský Spartak nastoupil do utkání aktivněji a zaslouženě se dostal do vedení střelou Mečiara. Hosté ovšem dokázali ve 13. minutě odpovědět. Do konce první periody padlo po jedné brance na každé straně a šlo se do kabin za vyrovnaného stavu. Ani druhá třetina neurčila vítěze a tak se očekával zvrat v poslední dvacetiminutovce. Tu jasně vyhráli hosté a rozhodli tak o své další výhře na českém území.

Pelhřimov

22.08.2013
18:00
4:6
(2:2, 2:2, 0:2)
High1
Branky a nahrávky: 4. Mečiar (Tecl, Plachý), 15. Tecl (Svoboda), 39. Kubát (Veselý), 40. Svoboda (Plachý) – 13. Swift (Hwan), 19. Youske (Jang), 26. Young (Jang), 30. Swift (Hwan), 53. Joon (Kawai), 59. Joon. Rozhodčí: Jechoutek – Špur, Miksa Vyloučení: 13:8 Využití: 1:1 V oslabení: 1:1 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4, 4:4, 4:6

PEL: Čekal – Adam, Mečiar, Rašner, Veselý, Brychta, Žůček, Beneš – Tecl, Plachý, Svoboda, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Pelán, Vylíčil

HIG: Mitsuaki – Song, Swift, Brine, Young, Kim Hyeok, Ishioka, Youske, Kim Jong Hwan, Kim Hyung Joon, Ryuich, Kwon Tai, Lee chan hui, Choi Jung, Oh Kwang, Jang Juon, Ko Hyun, Lee Sung Joon, Lee You, Le Jea uk, Min Kwon

Domácí tým nastoupil do utkání s Čekalem v brance, hostující klec hájil Mitsuaki. A japonská reprezentační jednička měla hned v úvodu utkání práci s odvracením pelhřimovských útoků. Zejména Kubát měl na holi již ve 2.minutě úvodní branku utkání. Na úvodní branku si diváci počkali pouze do 4.minuty – Tecl nabil na modrou Mečiarovi a ten dobře umístěnou střelou otevřel skóre utkání. Další branku mohli přidat Melounovi svěřenci o chvíli později při přesilové hře, Kubát s Martinem Hadravou se tlačili před Mitsuakiho, který ale svůj tým podržel. V 7.minutě se poprvé osmělili Jihokorejci, Hui ale na Čekala nevyzrál. I díky předchozímu faulu Mečiara, následovala přesilová hra hostujícího celku. Následovala série vyloučení na obou stranách, během nestandardního počtu hráčů na ledě se dostali hosté do jediné vážnější šance, která ovšem volala po gólu. V 10.minutě přišel pas na u tyče nekrytého Younga, Čekal ale vytáhl z rukávu akrobatický zákrok. Následně mohl přidat druhou branku domácích Bezděk, ale svůj pokus poslal jen do břevna. Hosté postupně přitápěli pod kotlem a odměnou jim bylo vyrovnání ve 13.minutě – Nepokrytý Swift nedal střelou pod břevno Čekalovi šanci. Z obdržené branky se domácí rychle oklepali a v 15.minutě šli opět do vedení – při vlastním oslabení ujel Svoboda s Teclem, první jmenovaný nahrával a kapitán domácího celku s přehledem celou akci zakončil. Následně dostali hosté 40 sekund výhody dvou mužů v poli, domácí tým ale všechny útočné akce černobílých dokázal eliminovat. Do konce třetiny se Jihokorejci tlačili za vyrovnáním a odměna přišla v 18.minutě – během domácí přesilovky si červenobílí počínali nedůrazně, z čehož rezultovala tvrdá střela Janga, se kterou si Čekal sice poradil, s dorážkou ovšem pohotově přispěchal Kon Youske, který tak určil konečné skóre úvodní dvacetiminutovky.

Druhá třetina začala sympatickým náporem domácího celku, ovšem Bezděk trefil Mitsuakiho pouze do masky a ani Vylíčil o pár okamžiků později na Japonskou reprezentační jedničku nevyzrál. Poté ale hosté zatlačili Spartak pod tlak, v 25.minutě ještě neuhodilo, neboť Swift minul zcela odkrytou domácí klec. Mrzet ho to ale nemuselo, neboť za minutu Young tvrdou střelou poslal hosty poprvé v zápase do vedení. Ti byli v tyto okamžiky lepším týmem a svůj tlak zužitkovali během přesilové hry v končící 30.minutě – povedenou akci Hwan vyšperkoval přesnou přihrávkou na Swifta a hostující kanonýr se tentokrát nemýlil. Další minuty přinesly vytrvalý tlak Jihokorejců, ale Čekal Spartak několikrát podržel. Zejména četné přesilové hry hostujícího celku představovaly pro domácí obranu největší nebezpečí. Ke konci druhé třetiny ale tlak hostujícího celku polevil a Spartak se opět tlačil to gólových šancí. Snížit mohl v 36.minutě 1.útok domácích, střílená přihrávka Tecla našla u levé tyče Plachého, který ovšem nepřesně tečoval mimo hostující klec. Domácí svého soupeře poté zavřeli v obranném pásmu a odměnou jim bylo vstřelení kontaktní branky – 70 sekund před koncem třetiny, při domácí přesilovce, vypálil od modré Veselý, Mitsuaki jeho projektil pouze vyrazil ke Kubátovi a ten dopravil puk na místo určení. Ale to nebylo ze strany domácích vše. Pouhých 10 sekund před koncem našel Plachý Svobodu, který přesnou tečí opět vyrovnal stav utkání.

Nástup do poslední dvacetiminutovky opět vyšel lépe domácím, kteří se snažili přetavit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Nejprve ovšem nevyužil velkou šanci Kubát, poté pěkně umístěná střela Plachého mířila pouze do břevna. Domácí tlak nicméně polevoval, s postupem času se dostavila i únava z nabitého programu. Další příležitost strhnout vedení na stranu domácích přišla v 50.minutě, kdy se většina hráčů v červenobílých dresech tlačila do zakončení, puk ovšem za Mitsuakiho dotlačit nedokázali. V 52.minutě byla nabídnuta další přesilová hra hostujícímu celku, ale opět mohlo udeřit na druhé straně – Plachý s Teclem se vydali na zteč Mitsuakiho brány, první jmenovaný ovšem volil místo přihrávky zakončení, jenž postrádalo přesnost. A tak opět platilo pravidlo „Nedáš – dostaneš“. Ještě v téže přesilové hře za modrou vypálil Rynich Kawai a vše dokonal přesnou tečí Joon. Poté se na ledě začalo jiskřit a hokejisté Spartaku se častým vylučováním připravili o reálnou možnost zdramatizovat vývoj utkání. V jedné takové přesilové hře hostujícího celku se po závaru před Čekalem dostal opět Joon a 86 sekund před koncem třetí třetiny zajistil svému týmu rozhodující náskok a zároveň určil konečný výsledek utkání.

Spartak Pelhřimov tedy na vlastním ledě dlouho vzdoroval svému zahraničnímu soupeři, nakonec mu ale podlehl 4:6. Zápasově nabitý týden ukončí svěřenci trenéra Melouna dnes zápasem v Milevsku. Se stejným soupeřem se pak utká Spartak v rámci přípravy i na domácím ledě v pátek 30.srpna.