HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.02.2014 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Komplikace v boji o osmé místo, Medvědi nestačili na Řisuty

Po vydařeném zápasu s rivalem z Bouchalek zajížděli Lední Medvědi k utkání proti Buldokům z Řisut, ovšem nepovedl se jim úplně podle představ. V polovině čtvrté minuty se dostali domácí do vedení zásluhou Matěje Kosa, leč za hosty srovnal Vylíčil. Úvodní periodu i přesto vyhráli domácí díky Náprstkovi, který skóroval sedm sekund před první sirénou. Druhá dvacetiminutovka byla, co do počtu branek, vyrovnaná. Oba celky přidaly po jedné brance, a tak domácí po čtyřiceti minutách stále vedli. V klíčovém třetím dějství se jako první radoval Novotného celek, což se ukázalo pro další průběh jako rozhodující. Pelhřimov na dvoubrankové vedení již nedokázal odpovědět i přesto, že se Filip Kasalý či Plachý dvakrát dotahovali stav utkání na jednobrankový rozdíl. Řisuty zvítězily 6:4, a Medvědům se tak výrazně zkomplikovala cesta za osmou příčkou. Boj o lepší výchozí pozici do play-off tak bude již záviset na zaváhání ostatních soupeřů.

Řisuty

15.02.2014
18:00
6:4
(2:1, 1:1, 3:2)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 4. Kos (Vyšín, Landa), 20. Náprstek (Redlich, Tomáš), 30. Krpta (Sedláček), 45. Reidlich (Náprstek, Vlček), 51. Reidlich (Vlček), 58. Kos (Landa) – 19. Vylíčil (Štěpánek), 33. Kubát (Plachý, Kopic), 49. F. Kasalý (Hadrava), 57. Plachý. Rozhodčí: Battěk - Marek, Rybáček. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.



RIS:

Knap - Kašák, Slánský, Sedláček, Babický, Bílek, Jirouch, Tomášek, Voráček, Landa, Kos, Náprstek, Vlček, Kraus, Veber, Záleský, Hlusička, Krpata, Vyšín, Redlich, Vodička

PEL:

Dusík - Mečiar, A.Jelínek, Pavlík, Novotný, Pecen, Kasalý - Kopic, Plachý, Kubát, F.Kasalý, Martin Hadrava, Marek Hadrava, Svoboda, Vylíčil, Votápek, Kozlík, Štěpánek

Do brány Ledních Medvědů se tentokrát postavil Lukáš Dusík a hned musel řešit útočné výpady domácích Buldoků. Netrvalo dlouho a domácí otevřeli skóre utkání. Ve 4.minutě, během přesilové hry Řisut, našel Vyšín u levé tyče pelhřimovské brány Kosa, který do prázdné klece uklidil bez větších problémů černý nesmysl. Pelhřimovští se dlouho nemohli dostat přes pozornou obranu domácího celku, první ohrožení Knapa v domácí brance obstaral až v 11.minutě Kubát, řisutský brankář byl ale připraven. Pelhřimov se dokázal prosadit až ke konci úvodní dvacetiminutovky. V 19.minutě zpracoval Vylíčil přesný pas Štěpánka a pohotově vyrovnal stav utkání. Medvědi se ale neradovali dlouho. Pouhých 7 sekund před úvodní sirénou pláchl hostující obraně Náprstek a blafák provedl na výbornou.

Pelhřimov vstoupil do druhé třetiny s cílem vyrovnat stav utkání, během několika chvil si hosté vytvořili slibné šance, žádná z nich ale brankou neskončila. Domácí celek pozorně bránil a nepouštěl Lední Medvědy na dostřel své brány. Ve 28.minutě našel Vylíčil na brankovišti Plachého, pelhřimovský útočník si ale vylámal na Knapovi zuby. To domácí útočníci byli efektivnější v zakončení, ve 30.minutě se po individuální akci prosadil Krpata a s hosty to vypadalo bledě. Okamžitá odpověď Votápka cíl nenašla, to se povedlo až Kubátovi ve 33.minutě Kubátovi, jenž v přesilové hře zužitkoval přesný pas od Plachého. V těchto chvílích byl pelhřimovský tým aktivnější a šel si pro vyrovnání, zejména v následující přesilové hře přišly dvě dvrdé střely Mečiara, domácí Knap ale svůj tým podržel. V závěru druhé třetiny mohl vyrovnat Plachý, puk na místo určení ale nedostal.

Tlak si Medvědi přenesli i do závěrečné třetiny. Kubát velkou šanci nevyužil, po Kopicově střele zazvonila tyčka a Šťěánkův povedený pokus jen těsně minul zařízení. Ve 35.minutě mohla přijít studená sprcha, pelhřimovská obrana chybovala, Bílek uháněl na Dusíka, který nadvakrát výborně zasáhl. Buldoci se ale prosadili o pár vteřin později. Rychlou domácí souhru zakončil Redlich. Pelhřimov se ale oklepal a ve 49.minutě oživil naděje na bodový zisk Filip Kasalý, kterého vybídl ke skórování přihrávkou zpoza brány Martin Hadrava. Domácí to ale nerozhodilo, z protiútoku měl obrovskou šanci Kos, Dusík jí akrobatickým zákrokem zlikvidoval. Pelhřimovský brankář ale o chvíli později kapituloval popáté. Vlček s Redlichem během přesilové hry kombinovali před Dusíkem a za přispění jednoho z pelhřimovských obránců to bylo v 51.minutě opět o dvě branky. Kontaktní gól mohl přidat v přesilové hře hostů Kopic, ale nedokázal trefit poloodkrytou branku. Necelé čtyři minuty před závěrečnou sirénou přišla přesilová hra hostů, Pelhřimov vsadil vše na jednu kartu a během oddechového času se zrodila myšlenka s odvoláním brankáře. Tento tah Ledním Medvědům vyšel, při hře 6 na 4 se puk dostal na kruhy k Plachému, který střelou k tyči v 57.minutě vykřesal jiskřičku naděje na obrat por svůj tým. Jiskřička ale záhy zhasla, o necelou minutu později propadl Dusíkovi střelecká pokus Kosa a opět se domácí utrhli o dvě branky. Opět přišel tah s odvolaným brankářem, domácím sice dělalo problémy trefit prázdnou branku, o vítězství ale středočeský klub nepřišel. Řisuty na domácím ledě porazili Lední Medvědy z Pelhřimova 6:4 a šance pelhřimovského celku na účast v první osmičce se smrskla na minimum.

Ohlasy po utkání

Aleš Totter (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Dnes to byla stejná prohra jako na Kobře, i dnes na nás stačil bojovný výkon. Nebudeme se vymlouvat na to, že jsme nějaké šance nedali, bojovnost a důraz na nás stačí. Takhle ale bude probíhat i play-off, každý soupeř bude urputný a my se s tím budeme muset vyrovnat, bohužel právě důraz a disciplinovaný výkon na nás poslední dobou platí. Play-off nejspíš začneme venku, uvidíme, ale myslím, že tým, který v Pelhřimově je, by měl přes první kolo play-off přejít, pokud každý bude plnit své pokyny a vše na ledě podřídí týmu. Pokud nebudou hráči plnit taktické pokyny, mohou klidně všichni odjet 2.března na hory a ukončit sezónu. Mrzí mě i kvůli pelhřimovským fanouškům, že jsme o tu osmičku nezabojovali lépe, prostě je to realita a budeme se muset vyrovnat s tím, že vyřazovací část začneme venku. Nicméně play-off je nová soutěž, nemusíme koukat na tabulku, jsou to série na tři vítězná utkání a hned vidíte výsledky. Na konci série podáváte soupeři ruku a buď končíte nebo jdete dál a dostáváte se do euforie. Myslím, že bude záležet na našem přístupu, charakteru a nasazení, ovšem já věřím, že to první kolo můžeme zvládnout. Ale ne způsobem, jakým jsme to dnes odehráli.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek