HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2014 | Tomáš Bečka | A-tým

Kobra byla nad medvědí síly

V rámci 31. kola zajížděl Totterův celek na led Kobry Praha. Lepší vstup do utkání zaznamenali hosté, kteří se radovali z dosažené branky již tři a půl minuty po úvodním vhazování. Druhá perioda byla bohatší na brankové situace. Diváci viděli celkem čtyři trefy, po dvou na každé straně. Nejprve v rozmezí pěti minut otočili skóre zápasu Plachý s Alešem Jelínkem, ovšem Kobra si uzmula vedení zpět na svou stranu zásluhou Jakeše a Jonáše. A svůj náskok domácí do konce zápasu už jen navyšovali. Deset minut před koncem se prosadil Hampl a tři minuty před závěrečnou sirénou dovršil stav zápasu na 5:2 Žáček.

Kobra Praha

08.02.2014
18:00
5:2
(1:0, 2:2, 2:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 4. Čurda (Ton, Jakeš), 27. Jakeš, 31. Jonáš (Hampl, Slanina), 50. Hampl (Verbík), 57. Žáček – 21. Plachý (Kopic). Rozhodčí: T.Luczków, P.Chochola, P.Marek. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.



KOB:

Mouček - Pohl, Ton, Cafourek, Verbík R., Verbík J., Sem, Čurda, Jakeš, Kocman, Slanina, Hampl, Jonáš, Bárta, Strnad, Žáček, Paris

PEL:

Brabec (od 31.Čekal) - Mečiar, A.Jelínek, Z.Jelínek, Kasalý D., Novotný, Pecen, Pavlík - Kopic, Plachý, Kubát, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Kasalý F., Svoboda, Votápek, Vylíčil, Kozlík, Štěpánek

S Danielem Brabcem v bráně začali Lední Medvědi souboj jednatřicátého kola s pražskou Kobrou. Hostující celek začal aktivně, jenže jako první se prosadili Šebovi svěřenci. První velkou příležitost domácích využil po třech minutách a dvaceti sedmi sekundách hry Martin Čurda. Záhy poté mohl odpovědět Jiří Kubát či Martin Hadrava, ovšem ani sedmatřicetiletý veterán, ani o čtrnáct let jeho mladší parťák brankovým skórem nepohnul.

Oba týmy se po celou první dvacetiminutovku soustředily na obranu své modré čáry, takže se divákům často naskytoval pohled, ve kterém šlo o boj střední třetiny. V závěru úvodní části se Kobra propracovala ke stálému tlaku, ovšem zásluhou Brabce prohrával Pelhřimov po první dvacetiminutovce jen o jednu branku.

Z druhé části bylo ukrojených pouze sedmadvacet sekund, když se Medvědi dočkali vyrovnání. Jako první dokázal prostřelit pražského gólmana Moučku Tomáš Plachý. Dvojice Plachý – Kopic dělal domácím velké problémy, když se tito dva forvardi hnali na jediného obránce, jenže Kopic nasměroval svůj pokus do gólmana Moučky. Na druhé straně se musel vytáhnout proti pokusu Slaniny Daniel Brabec.

Ve dvacáté šesté minutě se na středočeském stadionu měnil stav utkání potřetí. Obránce Aleš Jelínek si najel mezi kruhy a tvrdou ranou rozjásal hostující fandy podruhé. Radost z vedení však trvala jen minutu a čtvrt. Jiří Jakeš si totiž vybruslil z rohu hřiště až před pelhřimovskou svatyni a střelou do šibenice vyrovnal na 2:2.

Vedení na stranu Ledních Medvědů mohl vrátit Votápek, který si sjel mezi kruhy, ovšem hbitý útočník netrefil zařízení. Ve 31. minutě poslal Kobru podruhé do vedení David Jonáš, který se nejrychleji zorientoval před bránou a doklepl volný kotouč za Brabcova záda. Ve stejný čas došlo i na změnu gólmanů v pelhřimovském brankovišti. Místo Brabce se mezi tři tyče postavil Jan Čekal.

Následně poté přežili svěřenci Aleše Tottera dva kritické okamžiky. Nejprve ustál červenobílý tým dvojnásobné oslabení, a poté bylo minutu a půl před koncem prostřední třetiny proti Čekalovi nařízeno trestné střílení, které třiadvacetiletý muž v masce zneškodnil. Hlavní rozhodčí dnes rozhodně nebyl silným článkem na středočeském ledě a do děje zápasu promluvil více, než by se slušelo a patřilo. Poměr vyloučených 7:2 ve prospěch domácích možná mluví za vše.

Třetí třetinu začalo hostující mužstvo náporem, ovšem gól se Medvědům vstřelit nepodařil. Vysoké tempo hráčů z Vysočiny postupně upadalo, takže se hra v polovině závěrečné třetiny opět vyrovnala. V čase 49:15 pálil z prostoru z mezikruží Ondřej Hampl a jeho ránu zastavila až síť pelhřimovské klece. Tři minuty před koncem pak na konečných 5:2 pro Kobru Praha upravil Žáček, a Pelhřimov tak musí po úspěšném boji s Kláštercem překousnout další prohru.

Ohlasy po utkání

Aleš Totter (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Zasloužená prohra, nevyrovnali jsme se svému soupeři v bojovnosti, nasazení a důrazu. Je to škoda, dostali jsme branky po dorážkách na brankovišti, jen jsme stínovali souboje. Pokud nebudeme důrazní v obranné činnosti, tak v play-off daleko nedojdeme. Tým má určitě na víc, ale musí se začít od bojovnosti a nasazení, to se povedlo v podstatě jen proti Sokolovu. Chceme hrát hokej na krásu a proti některým soupeřům to stačí, ale dnes proti nám stál bojovný a důrazný soupeř, což na nás stačilo. Zápas se lámal díky našemu nedůrazu za stavu 2:1 pro nás, měli jsme šance na další branky, ale nevyužili jsme je, naopak, dostali jsme dvě hloupé branky, už jsme nenašli recept a síly na to, abychom výsledek otočili ve svůj prospěch.

Tomáš Bečka