HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.01.2014 | Tomáš Bečka, Martin Karlík | A-tým

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do nového roku vítězně

Pamatujete si na loňský první zápas roku 2013? Tehdy vyrážel Pelhřimov do Břeclavi odkud se vracel s debaklem 10:3, přičemž domácí kapitán Jurča nasázel pět branek. Letos při premiérovém zápase nového roku Lední Medvědi nic podobného nedopustili. Na ledě Klatov začali výborně, když se po třech minutách a dvaceti sedmi sekundách hry prosadil Miroslav Kopic. Do poloviny zápasu navýšili hosté své vedení na tříbrankový rozdíl, ze kterého však domácí dvě branky zásluhou Topinky umazali. Osm minut před koncem třetího dějství ovšem vrátil klidné dvoubrankové vedení hostujícímu celku Petr Votápek. Pelhřimovští hokejisté tedy po dvou prohrách dokázali opět naplno bodovat a do roku 2014 vykročili pravou nohou.

Klatovy

08.01.2014
18:00
2:4
(0:2, 1:1, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 30. Topinka (Martinec, Maxa), 43. Topinka (Maxa, Němec) – 4. Kopic (Plachý), 19. Mečiar (Plachý, Kubát), 28. Vylíčil (Svoboda), 52. Votápek (Svoboda, Vylíčil). Rozhodčí: Grech – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:7 + Adam 10 OT (Nesp.ch.). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.



KLT:

Štelmach (Lejsek) – Zeman, Slavík, Blumentrit, Hucl, Farný, Vilhelm, Martinec, Škrak, Maxa, Topinka, Pouska, Vondryska, Čuban, Vizinger, Němec, Pitel

PEL:

Brabec (Čekal) – Adam, Kasalý, Štěpánek, Beneš, Plachý, Pavlík, Vylíčil, Svoboda, Votápek, Kopic, Kubát, Brychta, Mečiar, Jelínek

Hned v úvodní minutě vystřelil od modré Pouska, ale branku minul. V následující minutě byl vyloučen Hucl. V přesilovce mířil do náruče domácího gólmana Kasalý. Ve 4. minutě se hosté dostali do vedení, střelou z mezikruží se do vinglu trefil Kopic. V následující minutě se do samostatného úniku dostal Svoboda, ale Štelmach jej vychytal. V 6. minutě byl vyloučen Kopic. V přesilovce na modré chyboval Slavík a do úniku se tak dostal Jelínek, Slavík ho však dojel a nedovolil mu zakončit. Na konci přesilovky domácí zapomněli na z trestné lavice vracejícího se Kopice, ten se rozjel na Štelmacha, který jeho střelu vytěsnil betony. Po této akci si domácí trenér vzal oddechový čas, jelikož hosté od začátku utkání domácí doslova tlačili v jejich obranném pásmu a nic jim nedovolili. V 10. minutě hosté vytvořili závar před Štelmachem, ale ten odolal. O dvě minuty později se předvedl opět Štelmach proti pokusu Plachého. Ve 14. minutě mířil Němec z pravého kruhu do hrudi Brabce. Tentýž hráč o několik desítek sekund mířil do lapačky Brabce. V 19. minutě hosté vyšachovali domácí obranu, do prázdné branky se trefil Mečiar. Zanedlouho byl vyloučen Adam, který navíc obdržel osobní trest za nějaké to slovíčko směřované hlavnímu sudímu. V přesilovce mohl snížit Maxa, ale z kruhu trefil jen tyčku hostující branky. Třetinu uzavřela Slavíkova střela do náruče hostujícího gólmana.

Do druhé třetiny vstupovali domácí v početní výhodě. V té se střelou od modré prezentoval Slavík, ale kotouč šel mimo. Ve 23. minutě se ocitli hosté v akci 2 na 1, Kopic se snažil najít Plachého, ale ten před odkrytou brankou promáchl. Na druhé straně minul branku z dobré pozice Vondryska. Domácí nevytěžili branku ani z tlačenice před Brabcem. Ve 28. minutě hosté navýšili vedení, když Štelmacha pokořil Pospíšil. V polovině utkání hráli domácí přesilovou hru. Tu dokázali využít, když se po nádherné kombinaci trefil do prázdné branky Topinka. O dvě minuty později byl vyloučen domácí Hucl. V přesilové hře vyslal Adam před branku střílenou přihrávku, ale Plachý na ni nedosáhl. Poté předvedl Štelmach parádní zákrok lapačkou proti pokusu Svobody. Ve 36. minutě trefil Topinkův pas Pouskovo brusle a od nich se puk odrazil do Brabce. V závěru třetiny si Štelmach připsal další zákrok po střele Votápka.

Do poslední třetiny vstoupili domácí aktivně. A odměnou jim byla branka ze 43. minuty, když se mezi betony Brabce trefil Topinka. O minutu později byl vyloučen Adam. Přesilovku domácí nevyužili. Ve 47. minutě byl trochu sporně vyloučen Martinec. V oslabení ujel Topinka, pokoušel se zakončit blafákem do bekhendu, ale nepovedlo se. O dvě minuty déle nechali domácí před brankou volného Jelínka, ale bravurně ho vychytal Štelmach. Na druhé straně mířil do gólmana Slavík. V 52. minutě vytvořili domácí chybu v obranném pásmu, kterou potrestal Votápek, proti jeho pokusu z blízka neměl Štelmach šanci. V 55. minutě byl vyloučen Kopic. V přesilovce se střelecky neprosadil Martinec, trefil jen před sebou stojící hráče. O minutu později přestřelil branku z luxusní pozice Němec. Stejný cíl měla i Topinkova střela z levé strany. V 58. minutě předvedl Štelmach parádní semafor proti pokusu Kopice. Poté se utkání jen dohrávalo, hosté hráli zkušeně a po závěrečné siréně mohli slavit zasloužené vítězství.

Reportáž převzata z webu: hc-klatovy.cz, autor: Martin Karlík

Tomáš Bečka, Martin Karlík