HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.12.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Medvědi těsně podlehli kolínským Kozlům

Lepší vstup do utkání měl hostující celek. Pelhřimovské Medvědy dostal do vedení ve třinácté minutě Marek Hadrava. Do konce první třetiny žádný gól již nepadl, a tak šli Lední Medvědi do druhé dvacetiminutovky s jednobrankovým náskokem. Jenže už po čtyřech minutách prostřední části se trefil Šafránek a započal obrat svého týmu, když se o tři minuty později prosadil Jankovský. V polovině periody vyrovnal Svoboda, ovšem vzápětí se domácí dostali znovu do vedení po akci kapitána Malého. Po dvaceti sedmi sekundách závěrečné třetiny se ihned prosadil nejproduktivnější muž Kozlů Michal Valášek a stav byl znovu o dvě branky. Čtyřicet dva sekund před poslední sirénou ještě zdramatizoval závěr Martin Hadrava, jenže víc již hosté z Vysočiny nestihli. Kozlové tak na svém ledě vyhráli poměrem 4:3.

Kolín

07.12.2013
18:00
4:3
(0:1, 3:1, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 24. Šafránek (Jankovský), 27. Jankovský (Šafránek, Šifta), 33. Malý (Jankovský, Šafránek), 41. Valášek (Malý) – 13. Hadrava (Kubát), 32. Svoboda (Kotánek, Vylíčil), 60. Hadrava (Kopic, Plachý). Rozhodčí: Battěk – Žemlička, Tasch. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

KOL:

Moravec – Barták, Skokan, Muláček, Pácal, Kulhánek, Hanzl, Nedbal – Malý "C", Mejzr, Valášek – Šifta, Šafránek, Jankovský – Morkes, Kadlec J. sr., Kubát – Ježek, Zumr, Marvánek – Kadlec J. ml.

PEL:

Brabec – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Kasalý, Štěpán, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Votápek,Hadrava Martin, Kopic, Vylíčil, Brychta, Svoboda, Štěpánek

Vstup do utkání měly oba týmy svižný, hrál se otevřený hokej a na brankové příležitosti se nemuselo dlouho čekat. Otevřít skóre utkání mohli hosté, jmenovitě třetí útočná formace pelhřimovského celku, domácí Moravec ovšem svůj tým podržel. Kolínští se poprvé připoměli v 5.minutě, Brabec se ale rychle přesunul na brankovišti a všechny dorážky lapil do své výstroje. Bezbrankový stav vydržel až do 13.minuty. Pelhřimovský Kubát našel přesnou přihrávkou na brankovišti Martina Hadravu, který stál na svém místě a pohotově poslal puk za domácího Moravce. V 15.minutě mohlo být vyrovnáno, před Brabcem zůstal nepokrytý kolínský Kubát, ale na mladého pelhřimovského gólmana si nepřišel. Následně mohli Pelhřimovští odskočit na dvoubrankový rozdíl, Marek Hadrava ale ve slibné příležitosti přestřelil domácí klec. S blížícím se koncem úvodní dvacetiminutovky Kolín přitopil pod kotlem a domácí si připravili střelecké příležitosti, které však likvidoval jistý Brabec.

Druhá třetina nabídla zpočátku vyrovnanou partii, oba týmy bojovaly převážně o střední pásmo. Postupem času ale Kozlové zvýšili aktivitu, za což byli odměněni ve 24.minutě. Jankovský našel před odkrytou částí branky Šafránka, který pohotově vyrovnal stav utkání. Odpovědět mohl Svoboda s Vylíčilem, jejich střely ale pochytal domácí Moravec. Ve 26.minutě domácí zvedali ruce na oslavu vstřelené branky, leč zbytečně. Valášek se při překonání Brabce dostal až do brankoviště a rozhodčí proto branku neuznali. Kozlové ale nečekali na druhou branku dlouho, o necelou minutu později se před Brabce prosadil Jankovský a bekhendovou kličkou rozjásal domácí publikum. Kolín byl i nadále v laufu, své šance ale v následujících okamicích nedokázal využít. Ve 32.minutě přišla gólová chvíle aktivního třetího útoku Medvědů. Votápek s Vylíčilem zavezli puk před Moravce, kde ho na místo určení dopravil Svoboda. Vyrovnané skóre ovšem vydrželo pouhých 60 sekund. Ve 33.minutě přečíslili domácí hostující obranu, Jankovský nespěchal s přihrávkou a počkal si, až se Malý dostane do ideální pozice, domácí kapitán pohodlně zakončil do prázdné branky. Nejvytíženějším mužem na ledě byl v následujících minutách pelhřimovský Brabec, který několikrát zlikvidoval velké šance domácího celku. Předvedl se hlavně ve 38.minutě, kdy se pelhřimovské obraně vysmýkl Morkes a uháněl směrem k Brabcovi, ten se ovšem překonat nenechal.

Do třetí třetiny vstoupili Pelhřimovští s nadějí, že se jim podaří smazat jednogólové manko. Tento sen se ale rozplynul již po 27 vteřinách, kdy Valáškův střelecký pokus skončil pod břevnem Brabcovy brány. Od tohoto momentu domácí zavřeli Medvědy v obranném pásmu, žádná šance Kozlů ale brankou neskončila. Pelhřimovští se sice snažili vsítit kontaktní branku, která by je vrátila do zápasu, ale výborná domácí obrana a nedůraz v zakládání útočných akcí si vybrali svojí daň. Hra se dlouhé minuty odehrávala převážně ve středním pásmu a brankáři se do hry příliš nezapojovali. Pelhřimovští ale dokázali zdramatizovat stav utkání, po předchozím vyloučení domácího hráče a odvoláním Brabce přišla akce na jeden dotek, na jejímž konci byl Martin Hadrava, který 42 sekund před závěrečnou sirénou vsítil kýženou kontaktní branku. Ale to byla labutí píseň pelhřimovského celku v tomto zápase, Kozlové další drama nepřipustili a konečné vítězství si pohlídali. Pelhřimov dnes nedal svojí kůži lacino, byl domácímu týmu více než vyrovnaným soupeřem, ovšem nakonec ve vyrovnané bitvě podlehl 3:4. O další body do průběžné tabulky budou Medvědi usilovat příští sobotu 14.12., kdy pojedou na led posledního Milevska.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Těžce se mi to dneska hodnotí. Myslím, že rozhodl výpadek na začátku druhé třetiny, kdy jsme si nechali dát tři rychlé góly. Ale chtěl bych ocenit, že to hráči nezabalili a bojovali až do konce, tím myslím všechny hráče od gólmana po posledního útočníka.

Václav Rác (hlavní trenér SC Kolín): Z naší strany byla v celém utkání vidět živelná hra. Bylo to těžké a dobré utkání, ale naše vítězství je zasloužené. Důležité bylo, že jsme na vedení Pelhřimova dokázali ve druhé třetině odpovědět, hlavně útok Jankovský-Šafránek tam dal pěkné góly a oni mají velkou zásluhu na našem dnešním vítězství.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek