HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.12.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Pátá příčka po základní části patří Pelhřimovu

Spartak dokázal zvítězit na ledě Jindřichova Hradce, když v průběhu utkání dokázal smazat dvougólové manko. O dvě branky se postaral kapitán Martin Tecl.

Jindřichův Hradec
ZS Jindřichův Hradec
30.12.2007
16:00
4:5
(1:1, 2:2, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Dvořák (Novotný), 25. Dolina (Mazanec), 31. Cmunt J. (Ištvánik Mich., Novotný), 59. Vachulka (Mikš) - 8. Šejnoha (Anderle), 35. Tecl (Plachý, Hrbatý), 38. Beránek (Šejnoha), 44. Tecl (Plachý), 59. Plachý. Rozhodčí: Stach - Jindra, Flégl. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 585. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 4:5.

JHR: Kubeš - Chmel, Štěrba, Vachulka, Ištvánik Mar., Cikán, Novotný - Navrátil, Kašpárek, Dolina - Mikš, Cmunt J., Ištvánik Mich. - Formánek, Dvořák, Ton - Mazanec

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar (21. Prostředník), Beránek, Plch, Smetana, Vácha - Hrbatý, Plachý, Tecl - Florián, Anderle, Šejnoha - Digrin, Hadrava, Špatenka

Utkání začalo mírným tlakem Spartaku. Ve druhé minutě měl první vážnější příležitost Tecl, ale trefil jen dobře postaveného Kubeše. V páté minutě tak udeřilo na druhé straně. Novotný vypálil, Adamcovi kotouč vypadl a Marek Dvořák ho dorazil do odkryté klece. Využil tak hned první přesilovku domácích. Pelhřimovským se však o tři minuty později podařilo vyrovnat. Kubeš jen vyrazil Anderleho střelu a Jan Šejnoha jí dorazil do branky. Vedení strhnout na stranu Spartaku mohl Hadrava, který ale nevyužil chyby domácího obránce. O dvě minuty později měl na druhé straně šanci Dolina, ale nedokázal přehodit Adamcův beton. Po první třetině tak svítil na tabuli nerozhodný stav.

Spartak mohl zpočátku druhé třetiny přidat druhý gól. Šejnoha ve své šanci ovšem nedokázal zasunout puk do odkryté klece. Ve 23. minutě jeli dva na jednoho domácí Ton a střílející Dvořák, avšak Adamec si s jejich nájezdem poradil. Vajgar se branky přeci jen dočkal o dvě minuty později. Po přihrávce Mazance střelou překonal Adamce Jakub Dolina. Ve 31. minutě bylo Pelhřimovským ještě hůř. Jiří Cmunt využil přihrávku Michala Ištvánika a potrestal tak čtyřminutové vyloučení Petra Beránka. Ve 35. minutě měli možnost přesilové hry i hosté a také jim se ji podařilo využít. Po ose Hrbatý, Plachý se kotouč dostal k Teclovi a ten po zemi překonal Kubeše. O tři minuty později bylo vyrovnáno. Po závaru před brankou Vajgaru se dostal k puku Petr Beránek a trefil odkrytou polovinu klece. Chvíli před koncem třetiny mohl vrátit Hradeckým vedení Dvořák, ale Adamec jeho pokus zneškodnil. Po druhé třetině bylo skóre opět nerozhodné.

Spartaku se ve čtvrté minutě třetí třetiny podařila dát velice šťastná branka. Po přihrávce Tomáše Plachého vystřelil Martin Tecl, Kubeš jeho střelu vyrazil na sebe a ta se snesla za jeho záda. Červenobílí se snažili kontrolovat hru a domácí do žádných vyložených šancí nepouštěli. Ti měli příležitost na vyrovnání až v závěru utkání, kdy hráli přesilovku pět na tři. Když už byli Pelhřimovští ve čtyřech Tomáš Plachý vypíchl domácímu obránci kotouč a střelou pod břevno překonal Kubeše popáté. Domácím se přeci jenom tuto početní výhodu podařilo využít. Vachulka od modré propálil vše co mu stálo v cestě. Jindřichohradečtí pak ještě sáhli k power–play. Největší šanci měl čtyři sekundy před koncem Dvořák, ale Adamec už tři body pro své barvy uhájil.

Spartak si dnešním vítězstvím zajistil pátou příčku po základní části a v nadstavbové části se utká s týmy na sudých pozicích skupiny Západ. V sobotu pelhřimovští hokejisté zajíždí na led Sokolova.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Získali jsme důležité body, ale hra dobrá nebyla. Asi sami hráči by vám řekli, jak dostali v kabině po první třetině vynadáno. Nepředvedli jsme výkon, který by odpovídal pátému týmu tabulky. Na druhou stranu musím říci, že jsme to měli s přípravou na zápas těžké. Předzápasový trénink jsme absolvovali včera ráno v Humpolci a řada hráčů na něj kvůli střevním potížím nedorazila.

Marcel Doubek