HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.10.2013 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov si smlsl i na Klatovech a i nadále vede

Pelhřimovští hokejisté v utkání 8. kola přivítali na svém ledě tým z Klatov a od prvních minut potvrzovali, kdo je favoritem utkání.V 5. minutě otevřel střelecký účet Medvědů Kopic a odstartoval tak další povedený večer Medvědů. Mezi další střelce se zapsali Plachý, Pavlík, Bezděk a Votápek. I v brankovišti se vystřídali oba brankáři Pelhřimova, neboť do třetí třetiny nastoupil Čekal a odbyl si tak svoji letošní premiéru, ve které předvedl sebejistý výkon.

Pelhřimov

16.10.2013
18:00
7:3
(4:1, 2:1, 1:1)
Klatovy

Branky a nahrávky: 5. Kopic (Bezděk, Jelínek Aleš), 7. Pavlík (Kubát), 16. Plachý (Hadrava Marek, Pavlík), 20. Bezděk (Adam), 21. Plachý (Hadrava Marek), 22. Bezděk (Kopic), 53. Votápek (Čekal) – 10. Vizinger (Čuban), 25. Krch (Kodýtek), 52. Farný (Bernad). Rozhodčí: Talpa- Polák, Rampír. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3, 7:3.



PEL:

Brabec (od 40. Čekal) – Mečiar, Pavlík, Jelínek, Adam, Beneš, Veselý, Žuček, Kasalý Dominik, Jelínek, Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Bezděk, Kopic, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta, Kasalý Filip

KLT:

Mastík – Zeman, Růžička, Martinec, Reiniger, Blumentrit, Farný, Fait, Kodýtek, Krch, Topinka, Bernad, Němec, Pitel, Vizinger, Vondryska, Čuban

Do utkání vstoupili o něco aktivněji hosté z Klatov a byl to zejména Němec, jenž několikrát prověřil aktuální formu pelhřimovského brankáře Brabce. Ovšem v 5. minutě nabídl hlavní rozhodčí domácím výhodu přesilové hry, kterou o několik málo okamžiků déle proměnil Kopic, jenž šikovně tečoval přihrávku od Bezděka. V 7. minutě hráli Medvědi další početní výhodu a tentokrát se mezi střelce zapsal obránce Pavlík, který nic nevymýšlel a jednoduše vystřelil švihem pod horní tyčku. Poté si vybrala slabší chvilku pelhřimovská obrana, které ne zcela koncentrovaně nabídla snížení stavu Vizingerovi, jenž nikým neatakovaný zamířil nad vyrážečku Brabce. I nadále měl útočnou převahu Pelhřimov a zásluhou toho byla další branka, tentokrát z hole Plachého. Zatímco se Medvědům dařilo v útoku, tak v zadních řadách vládl zmatek, ale brankář Brabec si zachoval klidnou hlavu a všechny nepříjemné situace s poklidem vyřešil. V samém závěru úvodní dvacetiminutovky zvýšil již na 4:1 pod horní tyčku Bezděk.

Kdo se zdržel o přestávce u bufetu, musel litovat. Na samém začátku prostřední části předvedl cit pro hru Marek Hadrava, jenž nádherně vrátil kotouč Plachému a ten zakončoval do zcela odkryté branky. To neunesl hostující brankář a odjel na střídačku, ze které byl ovšem vrácen zpět do hry. Jenomže to pravidla neumožňují a nastoupit musel Rückl. Než se stačil rozkoukat, Bezděk předvedl nádhernou individuální akci a vyhnal tak hostujícího brankáře zpět na střídačku. Klatovy se nemohly spolehnout na útočnou sílu a tak hrozily z rychlých protiútoků, přičemž jeden z nich využil Krch. Ve 35. minutě ujeli ve vlastním oslabení Plachý s Teclem. Plachý vybídl ke skórování kapitána Tecla, jenomže ten ani tentokrát nedokázal prolomit střeleckou smůlu.

Do poslední periody nastoupil do pelhřimovského brankoviště Jan Čekal, jenž si tak připsal první start v letošní sezoně a vedl i stejně jako v minulé sezoně sebejistě. Hned po úvodním rozkoukání musel řešit vyloženou šanci Klatov, ale tu vyřešil svojí holí na brankové čáře. Hosté stále hrozili z rychlých protiútoků, s čímž měli Medvědi problémy. V 52. minutě snížil stav utkání Farný, jenž využil nepozornosti domácích obránců. Odpověď Pelhřimova přišla v zápětí. Čekal rozehrál kotouč na útočnou modrou,kde ho zpracoval Votápek a střelou překvapil Mastíka, jenž si tuto branku za rámeček určitě nedá. Zbytek utkání se již pouze dohrával a na jeho konci se mohli radovat opět domácí Lední Medvědi, kteří v současné době drží šňůru vítězství šest zápasů v řadě.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Začátek zápasu se nám povedl, dali jsme rychlé branky, ale soupeř vstřelil kontaktní gól a dostal se do tempa. Soupeři jsme ale dál nic nedovolili, přidali jsme další branky a náskok hlídali. Byly tam ale fáze hry, kdy jsme propadali ve středním pásmu a byl malý důraz v obraně. Při vedení o pět, šest gólů není lehké udržet koncentraci, každý hráč najednou chce dát branku, pak se neplní některé taktické věci. Na to si musíme dát pozor, protože v příštích zápasech by se nám to mohlo vymstít.

Jiří Rada