HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.12.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Benátky si z Pelhřimova zaslouženě odvážejí tři body

Pelhřimovští hokejisté v dnešním utkání nestačili na ambiciózní Benátky nad Jizerou a prohráli 5:1. Jedinou branku za Spartak vstřelil Jan Hrbatý. David Adamec, ač inkasoval pět branek, si připsal 38 úspěšných zákroků.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
22.12.2007
17:00
1:5
(0:2, 1:1, 0:2)
Benátky
Branky a nahrávky: 21. Hrbatý (Plachý) - 1. Malý, 10. Kadeřábek (Jakeš), 32. Skořepa (Kocman), 44. Stehno (Mrňa), 52. Mrňa (Kadeřábek, Stehno). Rozhodčí: Blecha - Reich, Skopal. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 22:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Vácha, Prostředník, Šustr - Hrbatý, Plachý, Tecl - Šejnoha, Anderle, Votápek - Digrin, Hadrava, Špatenka

BEN: Barek - Svoboda, Beránek, Nedbal, Klaban, Ton, Gajda - Malý, Skořepa, Kristek - Zajíček, Mařík, Kocman - Jakeš, Kadeřábek, Weiss - Stehno, Drak, Mrňa

Úvod utkání se Pelhřimovským vůbec nepovedl. Již v první minutě si srazil Jan Kašpar do vlastní sítě přihrávku Malého a poslal tak hosty do vedení. Benátky měly i nadále navrch a potvrzovaly roli favorita. První vážnější příležitost domácích měl v 9. minutě Hrbatý, avšak Barek si s jeho dorážkou poradil. O minutu později tak udeřilo na druhé straně. Jakeš vystřelil a Tomáš Kadeřábek dorazil Adamcem vyražený puk. Ve 14. minutě mohl alespoň snížit v oslabení po přihrávce Tecla Plachý, jenže Barek si s jeho nájezdem poradil.

Ve druhé třetině jsme se dočkali branky také v první minutě, ale tentokrát na straně Spartaku. Tomáš Plachý našel zpoza brány Jana Hrbatého a ten potvrdil svou střeleckou formu. Ve 24. minutě měl šanci Plachý, kdy jel z úhlu sám na Barka, ale hostující obránce ho stihl faulem zastavit. O tři minuty později mohl zvýšit vedení Benátek Mařík, ale tváří v tvář Adamce nepřekonal. Ve 32. minutě vstřelili hosté třetí branku po diskutabilním faulu Kašpara. Kocman našel Kadeřábka, který prostřelil Adamce. Ve 33. minutě měl tentokrát při početní výhodě Pelhřimovských šanci hostující Mrňa, ale Adamec stále držel naději na nějaký bodový zisk pro své barvy.

Ve 44. minutě přidaly Benátky čtvrtou branku a definitivně tak zlomily odpor Spartaku. Daniel Stehno zužitkoval krásnou přihrávku Pavla Mrni. V 52. minutě Benátky svůj gólový účet ještě rozmnožily. Pavel Mrňa vzal na sebe tentokrát po přihrávkách Kadeřábka a Stehna roli střelce. Benátečtí mohli ve třetí třetině vstřelit ještě více branek, ale své nájezdy neproměnili Kocman ani Zajíček. Poslední šanci zápasu měl Martin Tecl, ale jeho střela v poslední minutě skončila jen na brankové konstrukci Barkovi svatyně.

Hosté si z pelhřimovského ledu odvážejí zaslouženě tři body, domácí kromě druhé třetiny byli horším týmem. Od větší porážky je uchránil brankář Adamec. Kaňkou utkání byl nepřesný rozhodčí Blecha.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Je to sice zápas jeden z mnoha, bohužel jsme ho prohráli. Smutné je však to, jakým způsobem jsme ho prohráli. Nechci to nijak zvlášť rozebírat, ale podle mého názoru jsme k utkání nepřistoupili tak koncentrovaně, jak by bylo potřeba. Zápas skončil, jak začal. Dostali jsme vlastní gól a posléze jsme udělali příliš málo proto, aby se vývoj nějak změnil.

Marcel Doubek