HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2013 | Jiří Rada, Pavel Blažek | A-tým

Medvědi pokračují na čele tabulky

Pelhřimovští Medvědi dokázali ve čtvrtém kole 2. hokejové ligy skupiny Západ navázat na své dosavadní výsledky a v utkání proti Milevsku potvrdili roli favorita. Medvědy poslal do vedení Tecl, přičemž na tuto branku odpověděl Novotný. Pak úřadoval Pelhřimov, jenž dokázal přidal čtyři branky a rozhodl tak o vítězi utkání. V samém závěru ještě dokázal snížit milevský Drda. Konečné skóre utkání se tak zastavilo na 5:2 pro domácí Lední Medvědy.

Pelhřimov

28.09.2013
18:00
5:2
(1:1, 3:0, 1:1)
Milevsko

Branky a nahrávky: 8. Tecl (Hadrava Marek, Plachý), 27. Adam (Bezděk, Hadrava Martin), 28. Vylíčil (Votápek), 40. Hadrava Marek (Plachý), 43. Svoboda (Vylíčil) – 14. Novotný (Nevolný), 59. Drda (Hlinka). Rozhodčí: Pražák - Mertl J., Samuel. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.



PEL:

Brabec – Pavlík, Mečiar, Jelínek, Adam, Beneš, Veselý, Žuček, Kasalý, Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Bezděk, Hadrava Martin, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta

MIL:

Škubal – Čunát, Dvořák, Hlinka, Štych, Jakič, Procházka, Vejchoda, Korous, Novotný, Decsy, Pouch, Sumerauer, Urbanec, Homolka, Hamerle, Heřmánek, Nevolný, Novák, Fořt, Drda

Úvod sobotního duelu se nesl převážně ve vyrovnaném duchu. První vážnější šanci zápasu si vypracoval v 5.minutě hostující Urbanec, z dobré pozice ale minul. Od úvodu utkání se na straně domácích staral o ofenzivu hlavně druhý útok, leč bez vyložené šance. Na úvodní branku si diváci počkali jen do 8.minuty. Při přesilové hře domácích našel Marek Hadrava zpoza brány Tecla, který švihem otevřel skóre utkání. Následující minuty přinesly boj převážně o střední pásmo a hra byla plná nepřesností na obou stranách. Postupem času se ale do hry dostávali i hosté a jeden z jejich útočných výpadů skončil vyrovnávací brankou. Novotný ve 14.minutě lehce objel Brabce v domácí brance a pohodlně zavěsil do poloodkryté klece. Milevsko tato branka evidentně povzbudila a dál hosté ohrožovali domácí branku, Brabec se ale zaskočit nenechal. S přibývajícím časem se hra opět vyrovnala, Medvědi dostali možnost opět strhnout vedení na svou stranu v posledních okamžicích úvodní dvacetiminutovky, během krátké dvojnásobné přesilovky ale domácí tým nevyprodukoval více než Plachého tvrdou ránu do hostujícího Škubala. Úvodní dvacetiminutovka příliš neodpovídala hernímu projevu lídra tabulky.

V podobném stylu se nesl i začátek druhé třetiny, kdy hosté měli mírně navrch. Hráči Milevska se i dožadovali uznání vstřelené branky, neboť při jednom z útočných manévrů hostujícího celku byla branka dosažena, ovšem až po přerušení hry hlavním rozhodčím. Pelhřimov se postupně oklepal ze stávajícího tlaku Milevska a ve 26.minutě ho poslala do sedla minela Škubala, který podrazil Martina Hadravu, čímž si vykoledoval menší trest pro svůj tým. Netrvalo dlouho a přesilovka byla ve 27.minutě využita Adamem, jehož projektil zastavila až síť za Škubalem. A to nebylo ze strany domácích zdaleka vše. Ani ne za minutu úřadoval v obranné třetině Milevska třetí útok domácích a Vylíčil pohotově přidal třetí branku domácího celku. Záhy se hosté tlačili do korekce stavu, když ujížděli ve třech na jediného domácího obránce, výsledný efekt byl ale nulový. Snaha o snížení stavu utkání ze strany Milevska gradovala ve 29.minutě, kdy Brabec předvedl na brankové čáře akrobatický zákrok lapačkou, čímž rozesmutnil skupinku hostujících fanoušků. Ve zbytku prostřední periody se domácí tým tlačil za dalšími brankami, ale zpočátku ke gólovému efektu scházela přesná finální přihrávka. Domácí se ale ještě před druhou sirénou dočkali další branky. Běžela 40.minuta, během přesilové hry Tecl zachránil domácímu týmu útočné pásmo, následně Plachý předložil pas volnému Marku Hadravovi, který neměl problém se zakončením do poloprázdné hostující svatyně.

Náporem domácích Medvědů začala i třetí třetina. Nejprve ve 43.minutě ujížděli dva na jednoho Votápek se Svobodou, přičemž druhý jmenovaný byl blízko pátému gólu. Neúspěšný exekutor si ale necelou půlminutu později spravil chuť, když využil přesnou přihrávku od Vylíčila. Útočné choutky měl posléze i Kubát, když ve 45.minutě upaloval směrem k Škubalovi, ten ale v tento okamžik hosty podržel. Medvědi si bez větších potíží hlídali svůj náskok, ovšem domácí hráči buď ztroskotali na hostujícím gólmanovi nebo muže s maskou zastoupila branková konstrukce. Utkání směřovalo k vítězství pelhřimovského celku a nic na tom nezměnila ani 59.minuta, domácí obranou se při přesilové hře Milevska proháčkoval Drda, který napsal gólový epilog sobotního zápasu. Pelhřimovští Medvědi tedy porazili Milevsko 5:2 a i nadále vedou druholigovou tabulku skupiny Západ o skóre před Sokolovem.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Sice jsme vyhráli, ale nepředvedli jsme žádný oslnivý výkon, trápili jsme se skoro celý zápas. Už z přípravy jsme věděli, s čím na nás Milevsko vyrukuje, oni hráli hokej, který nám dnes nesedl. Pro nás to byl těžký zápas, ale zvládli jsme ho. Po první třetině jsme si v kabině něco řekli, pak jsme měli nějakou převahu, vstřelili jsme tři branky a třetí třetina se již pouze dohrávala.

Jiří Rada, Pavel Blažek