HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Jan Hrbatý režíroval pokoření Nymburka

Pelhřimovští hokejisté po dvou prohrách zabrali a svého dnešního soupeře na domácím ledě vyprovodili šesti brankami. Činil se zejména Jan Hrbatý, který tři branky vstřelil a u tří asistoval.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
19.12.2007
18:00
6:1
(1:0, 2:1, 3:0)
Nymburk
Branky a nahrávky: 7. Hrbatý (Kašpar), 27. Tecl (Hrbatý, Plachý), 28. Hrbatý (Tecl, Plachý), 41. Hrbatý (Tecl, Kašpar), 45. Anderle (Hrbatý, Beránek), 55. Tecl (Hrbatý, Plachý) - 26. Hertl (Sirotek, Nýč). Rozhodčí: Němec - Drobílek, Svoboda. Vyloučení: 14:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Vácha, Prostředník - Hrbatý, Plachý, Tecl - Šejnoha, Anderle, Votápek - Digrin, Hadrava, Špatenka

NYM: Jágr - Dvořák, Krejčík, Kaulfus, Kumstát, Sem, Zeman - Hertl, Nýč, Tondr - Kadeřábek, Sirotek, Dulovec - Martinec, Šimek, Fišer - Turinský, Vondrlík

Prvních deset minut utkání příliš hokejové krásy nepobralo, na obou stranách bylo k vidění mnoho nepřesností. Přesto byly k vidění dvě vážnější šance, z nichž jedna skončila brankou. Ve 3. minutě trefil hostující Hertl brankovou konstrukci Adamcovi branky. Domácí měli také gólovou příležitost v 7. minutě. Na rozdíl od soupeře jí však dokázali využít. Kašpar vypálil v přesilové hře od modré čáry a Hrbatý dorazil kotouč za záda Jágra. Ve 14. minutě mohl zvýšit vedení Spartaku Anderle, ale nedokázal přehodit beton ležícího Jágra.

Druhá třetina již nabídla divákům lepší podívanou. Ve 24. minutě mohl přidat druhou branku domácích po krásné přihrávce Hrbatého zpoza brány Tecl, Jágr však zkrotil kotouč ve své náruči. Opět se tak potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Adamec střelu Tondra vyrazil pouze před nepokrytého Hertla, který uklidil puk do odkryté poloviny branky. Domácí jakoby vyrovnávací gól nabudil k větší aktivitě. V čase 26:16 se červenobílí radovali opět z vedoucí branky. Hrbatý vypálil a důrazný Tecl už jen doklepl puk do sítě. O minutu později Pelhřimov přidal další branku. Tecl našel v přesilové hře domácích před bránou Hrbatého, který poslal puk pod víko Jágrovy branky. I Nymburk měl v této třetině příležitosti ke skórování. Hlavně proti šancím Dulovce a Hertla se Adamec pořádně zapotil.

Hned zpočátku třetí třetiny přidal hráč večera Jan Hrbatý svou třetí branku. Po přihrávce Tecla prostřelil trochu překvapivě z úhlu Jágra. Další gól přidali Pelhřimovští ve 45. minutě. Kdo jiný než Jan Hrbatý našel u druhé tyče volného Marka Anderleho a ten si tak aspoň částečně zpravil chuť za nevyužité šance z první třetiny. Spartak přibalil na cestu již odevzdaným hostům ještě šestý gól. Po souhře prvního útoku střelou pod víko rozhodl o konečné podobě výsledku Martin Tecl. Nymburští mohli snížit Martincem, který jel po chybě Váchy sám na Adamce, ale ten svým zákrokem jen potvrdil dnešní velice dobrý výkon. Poslední větší šanci zápasu měl Špatenka, když v přesilovce otřel svoji střelu o tyčku.

Největší podíl na výhře Spartaku dnes měla první formace, v čele s šestibodovým Janem Hrbatým. Dobrý výkon předvedl gólman David Adamec.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Nebylo to tak jednoznačné utkání, jak ukazuje výsledek. Hra Nymburka se roky nemění, neustále hraje takový urputný hokej. Nám ale dnes po delší době přálo štěstí v zakočení a velmi dobrým výkonem se prezentoval brankář Adamec.

Marcel Doubek