HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.11.2012 | Tomáš Bečka, Ondřej Šenigl | A-tým

Spartak udolal Telč až po samostatných nájezdech

Pelhřimovská záloha si připisuje další vítězství. Diváci mohli vidět v první třetině hned šest branek. Do utkání vstoupili Pelhřimovští skvěle. Po 31 sekundách otevřel skóre utkání Moucha. Ale v šesté minutě Telč vyrovnala a za dalších osmatřicet sekund převrátila skóre na svou stranu. Jenže za půl minuty bylo vyrovnáno z hole Zadražila. Do konce periody přidali domácí hokejisté další dvě branky, tudíž šli do kabin za stavu 4:2. Prostřední část vyšla lépe hostům, když Telč dokázala stáhnout dvoubrankový náskok a vyrovnala na 5:5. Třetí dvacetiminutovka nabídla jen dva góly, po jednom na obou stranách. Na řadu přišly samostatné nájezdy, přičemž jediným úspěšným exekutorem se stal Vrátný, který tak poslal na bodový účet Spartaku bod navíc.

Pelhřimov B

24.11.2012
17:15
7:6 sn
(4:2, 1:3, 1:1)
Telč
Branky a nahrávky: 1. Moucha (Hubata), 7. Zadražil (Filip Kasalý), 17. Šáda (Vodička), 18. Moucha (Hubata), 26. Vrátný (Vodička, Šáda), 42. Knězů (Hubata, Filip Kasalý), 65. Vrátný, rozh. nájezd - 6. Ježek (Kret), 7. Taras (Koreš, Smejkal), 23. Kret (Šindler, Taras), 35. Šindler, 36. Kores (Čech), 58. Šindler (Smejkal, Kret) Vyloučení: 4:5 Využití: 1:2 V oslabení: 0:0 Diváci: 18 Rozhodčí: Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 6:5, 6:6 - 7:6

SPB: Jíra - Beneš, Dominik Kasalý, Jelínek, Linhart, Matoušek - Filip Kasalý, Siřiště, Vodička, Hubata, Kubíček, Zadražil, Knězů, Vrátný, Moucha, Šáda

TEL: Švec - Ježek, Prokeš, Taras, Havlík, Šťastný, Koreš, Čech, Jančo, Smejkal, Kret, Prášek, Šindler

Nástup do utkání byl velmi svižný. Hned po 31 vteřinách se domácí radovali z gólu. Tomáš Hubata poslal přihrávku přesně na hůl Marka Mouchy, který ujel obraně a bekhendovým blafákem překonal bezmocného gólmana. V 5. minutě putoval na trestnou lavici Lukáš Siřiště za sekání a to jako by Telčské hokejisty nakoplo. O minutu později už byl stav vyrovnaný. V přesilové hře z poza branky poslal Vojtěch Kret přihrávku do mezikruží Milanu Ježkovi a ten střelou po zemi umístil puk přesně k levé tyči. Netrvalo dlouho a Telč vedla už 2:1. Po necelé půl minutě se po závaru v brankovišti kotouč šťastně odrazil k Tarasovi a ten už neměl problém umístit kotouč do branky. Spartak ovšem dokázal bleskově odpovědět. Filip Kasalý přihrál osamocenému Janu Zadražilovi a ten pohotovou střelou vyrovnal. V 15. minutě mohl Hubata strhnout vedení na stranu Spartaku, ale v přesilovce trefil pouze tyč. A tak se Spartak dočkal vedení až v 17. minutě, když Tomáš Vodička poslal pas přes brankoviště, kam si najel Radek Šáda a střelou pod horní tyčku zařídil vedení svého mužstva. Po dalších 21 vteřinách stanovil Marek Moucha povedenou akcí konečný stav po první třetině.

Uběhly tři minuty ze druhé periody a Telčští hokejisté snížili. Jmenovitě Vojtěch Kret, kterého vyslal do brejku Taras a první jmenovaný zakončil únik střelou na vzdálenější tyč. Ve 25. minutě po krásném ťukesu Tomáše Vodičky a Radka Šády zakončil do odkryté branky Dominik Vrátný. Ve 29. minutě projel po levé straně Tomáš Hubata, ale o kousek přestřelil branku. O chvíli později Telč opět snížila v přesilové hře. Sólovou akci zakončenou gólem předvedl Šindler. Neuplynula ani minuta a už bylo vyrovnáno. V nepřehledné situaci se v brankovišti nejlépe zorientoval Zbyněk Kores, který doklepl puk až za brankovou čáru. Vteřinu před koncem druhé periody byl ještě na trestnou lavici poslán Tomáš Havlík za hákování.

Začátek 3. periody nemohl pro Spartak začít lépe. V přesilové hře si vyměnili kotouč Filip Kasalý, Tomáš Hubata a Václav Knězů, který zakončil do proti pohybu gólmana. Telč se snažila vyrovnat a už to vypadalo že její snaha vyjde vniveč. Leč dvě minuty před koncem vyslal na Jíru jedovatou střelu Kreta, pelhřimovský gólman levým betonem vyrazil touš před sebe do jízdy Šindlerovi, který dorazil puk do odkryté branky.

Vítěze utkání museli určit až samostatné nájezdy. Dominik Vrátný proměnil jako jediný své trestné střílení, a ve třetí sérii tak rozhodl o vítězství Spartaku 7:6 po samostatných nájezdech.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Spartaku Pelhřimov B): Dnes jsme měli získat tři body. K vidění byl bojovný hokej. Nejednalo se o žádnou pěknou hru. Vedli jsme, ale bohužel jsme vedení ztratili po hloupých inkasovaných gólech. Ale máme dva body a i ty se počítají. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme dát gól. Že musíme hrát dokonce naplno. Utkání se hraje šedesát minut, ovšem dnes to bohužel vypadalo, jakoby se hrála jen půlka, jen třicet minut. Druhou polovinu jsme neodehráli dobře. Dělali jsme chyby, které soupeř potrestal. Nám dneska trošičku chyběla bojovnost a u některých hráčů i chuť.

Ondřej Šenigl