HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.12.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Prohráli, ale nemají se za co stydět

Pelhřimovští hokejisté po sedmi zápasech nedokázali bodovat, když v domácím prostředí nestačili na Chrudim. Spartak v utkání sahal po bodu, ale hostující Buchal strhl necelé tři minuty před koncem vedení na stranu Východočechů. V domácím dresu se dvěma góly prezentoval útočník Jan Šejnoha.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
09.12.2007
17:00
3:4
(0:1, 2:2, 1:1)
Chrudim
Branky a nahrávky: 30. Šejnoha (Digrin), 39. Šejnoha (Anderle, Beránek), 48. Meloun (Kašpar) - 8. Žák (Šafařík), 27. Král (Pospíšil), 39. Zadina (Buchal), 58. Buchal (Zadina). Rozhodčí: Horák - Dančišin, Blažek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 26:44. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Vácha - Hrbatý, Němec, Tecl - Digrin, Anderle, Šejnoha - Prostředník, Hadrava, Špatenka

CHR: Hrazdíra - Daňo, Kuncl, Doseděl, Šafařík, Mainer, Fejgl, Giba - Žák, Král, Pospíšil - Zadina, Buchal, Horák - Potůček, Stavenský, Bělohlávek

Chrudimští nastoupili do utkání aktivněji, ale domácí je zpočátku do žádné větší šance nepustili. Až v 8. minutě se hosté dočkali gólu. Šafařík vypálil od modré a od betonu Adamce se puk odrazil před Žáka, jenž usměrnil kotouč do odkryté klece. Další branku mohli hosté přidat v 11. minutě, ale Daňo navrátivší se z trestné lavice tváří v tvář na Adamce nevyzrál. Největší šanci domácích v první třetině měl Hrbatý, ale z úhlu před Hrazdírou se mu skórovat nepodařilo.

Nástup do druhé třetiny měli opět trochu lepší Chrudimští. Ve 24. minutě měl velkou šanci v přesilové hře Pospíšil, ale nedokázal usměrnit puk do odkryté klece a ten tak jen proběhl za zády Davida Adamce. V téže přesilovce hostů měl velkou šanci domácí Němec, ale jeho střela skončila pouze na tyči Hrazdírovy branky. Z druhé branky v utkání se radovali přeci jen hosté. Po přihrávce Pospíšila vypálil zpoza kruhů Král a puk propadl Adamcovi do sítě. Ovšem odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Po přihrávce Marka Digrina prostřelil Hrazdíru mezi betony Jan Šejnoha. Ve 36. minutě mohli domácí vyrovnat, když měl v přesilové hře šanci Hrbatý, ale na světelné tabuli v kolonce domácích svítila stále jednička. Otřepané pravidlo nedáš, dostaneš, platilo i tentokrát. V čase 38:27 se po přihrávce Buchala prosadil exligista Zadina. Odpověď Spartaku byla blesková. Osm sekund po gólu hostí vyslal Anderle do samostatného úniku Šejnohu a ten kličkou do bekhendu nedal Hrazdírovi šanci.

Spartak se ve třetí třetině snažil vyrovnat, avšak paradoxně zpočátku měli větší šance Východočeši. V přesilové hře hostů nastřelil tyč Stavenský. O minutu později měl dobrou příležitost Král. Ve 48. minutě hráli červenobílí přesilovku. Kašpar přihrál Melounovi, který střelou zpoza kruhů rozjásal ochozy. Chrudimští se poté tlačili více dopředu, ale domácí je do žádné větší příležitosti nepustili. Když už se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, hosté udeřili. V 58. minutě vyslal do samostatného úniku Buchala Zadina a ten určil, že na východ Čech putují tři body.

Pelhřimovští v utkání nepředvedli vůbec špatný výkon, ale zkušenější hosté si nakonec připisují do tabulky tři body za výhru 4:3.

Ohlasy po utkání

Josef Lukašík, asistent trenéra Pelhřimova: Hokej je o chybách a my jsme jich udělali více. Proto jsme dnes prohráli. Nicméně je potřeba poděkovat celému týmu za bojovný a maximálně obětavý výkon. Papírové předpoklady se sice naplnily, ale dokázali jsme to Chrudimi pořádně znepříjemnit.

Marcel Doubek