HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.02.2013 | Tomáš Bečka, reportáž převzata z webu www.shkhodonin.cz, foto: Robert Krůza | A-tým

Ze Slovácka se Pelhřimovští vracejí s prázdnou

Domácím se vydařil vstup do utkání. V sedmé minutě, v rozmezí třiceti dvou sekund, dokázali Barusovi svěřenci dvakrát skórovat. A o další půl minutu přidal třetí branku Fiedler. V polovině zápasu se podařilo snížit Votápkovi, ovšem Drtiči konstantně navyšovali své vedení až do stavu 8:1. Na konečných 8:2 snížil půl minutu před vypršením základní hrací doby obránce Adam. Touto výhrou si Hodonín definitivně zajistil první místo v centrální tabulce, ze kterého vykročí do vyřazovací části.

Hodonín

02.02.2013
17:00
8:2
(3:0, 2:1, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Špok (Smetana, Kučera), 7. Tomi (Peš, Stejskal), 8. Fiedler z trestného střílení, 27. Špok (Charvát), 35. Stejskal (Šťastný, Jurásek), 42. Jurásek (Peš, Špok), 44. Sajdl (Popela), 56. Miklík (Špok, Kučera) - 29. Votáepk (Kubát), 60. Plachý (Kořínek) Vyloučení: 4:11, navíc Jurásek (HOD) 10 minut Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Škrobák - Švarc, Velínský Diváci: 1161 Průběh utkání: 4:0, 4:1, 8:1, 8:2

HOD: Zavadil (Luner) - Pokorný, Miklík - Šťastný, Polesný - Svoboda, Skočovský - Popela, Procházka - Směřička - Smetana, Kučera, Špok - Peš, Jurásek, Stejskal - Sajdl, Charvát, Fiedler - Tomi

PEL: Čekal (Jíra) - Adam, Beneš, Jelínek, Veselý, Kasalý, Kořínek, Tobola, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava M., Votápek, Hadrava M., Svoboda, Suk, Kasalý

Místo v brance Jihomoravanů zaujal podruhé za sebou Petr Zavadil, jelikož Filip Barus je stále ve stavu nemocných. Stejně tak se s virózou potýká i centr prvního útoku Pavel Kříž a první formace tak hrála v netypickém složení Radoslav Smetana - Zdeněk Kučera - Martin Špok. Poprvé se v dresu s logem SHK na prsou představila posila do obrany Tomáš Procházka.

Úvodní vteřiny nebyly ze strany domácích úplně nejpovedenější. Už po necelé minutě a půl se otevírala vrátka trestné lavice, kam byl na dvě minuty vykázán Peš a spolu s ním si šel s osobním trestem sednout i Jurásek, který nesouhlasil s verdiktem sudího. Drtiči ale oslabení v pohodě zvládli a v zápětí vyrukovali s rychlým KO.

To se zrodilo v rozmezí necelé minuty. Všechno načal v čase 6:27 po výstavní přihrávce Smetany Martin Špok. Vteřinu před vypršením sedmé minuty se před brankou nejlépe zorientoval Jakub Tomi a Drtiči vedli o dvě branky. Spartak byl zralý na ručník a to ještě hosté netušili, že gólové smršti není konec.

Jen osmapadesát vteřin po první trefě se mezi dvěma obránci prosmýkl Ondřej Fiedler, kterého jen za cenu faulu zastavil Beneš. Rychlonohý štírek si s nařízeným trestním střílením poradil na jedničku a v polovině osmé minuty bylo o vítězi v podstatě jasno.

Drtiči v zápase jasně dominovali, o čemž svědčí i poměr střel - 53:20 ve prospěch Oranjes. Ve druhé části se domácí hokejem vyloženě bavili, jedna krásná akce střídala druhou a hostující obrana chvílemi doslova nevěděla, kde jim hlavy stojí. Z přehršle šancí se ale urodily jen dvě branky.

V sedmadvacáté minutě našlápl ve vlastní obranné třetině express Martin Špok a i když trochu ses štěstím, dotlačil puk za Čekalova záda. Až za stavu 4:0 se ke gólovému slovu dostal i Spartak. Chybu v domácí rozehrávce potrestal Petr Votápek. To ale byla ze strany hostí jen labutí píseň.

Pět minut před druhou přestávkou se totiž gólu dočkal i Vladimír Stejskal, který dokončil akci přihrávajícího Juráska a od modré střílejícího Šťastného.

Tak jako se domácím borcům vydařil nástup do první třetiny, vyšla Drtičům i první střídání v poslední části. Po dvou minutách závěrečné dvacetiminutovky prostřelil Čekala Zdeněk Jurásek a o necelé dvě minuty později prokázal důraz na brankovišti Jakub Sajdl.

Posledních deset minut hráli Drtiči v podstatě celou dobu v přesilovce, protože odevzdaní hosté byli nuceni pomáhat si fauly. A jeden z faulů také dokázali domácí přetavit v osmou trefu. Kučerovu přihrávku přes brankoviště zametl do pelhřimovské branky Martin Miklík.

Závěrečné slovo ale měli hosté z Vysočiny. Již ne zcela pečlivou obranu Drtičů využil třiatřicet vteřin před závěrečnou sirénou ke kosmetické úpravě skóre Tomáš Plachý.

Ohlasy po utkání

Miroslav Barus (hlavní trenér SHK Hodonín): Měli jsme výborný vstup do utkání. Vypracovali jsme si rychle tříbrankový náskok a pak jsme už hru až do konce v pohodě kontrolovali. V závěru jsme měli několik přesilovek, ale za rozhodnutého stavu se to hraje těžko. Není tam už taková koncentrace, jaká by byla, kdyby to bylo třeba o gól. V první lajně nám chyběl Pavel Kříž, ale Zdeněk Kučera na jeho místě nezahrál vůbec špatně. Poprvé nastoupil obránce Tomáš Procházka. V jednom střídání zabránil dvěma gólům, ale na nějaké větší hodnocení je po jednom zápasu a týdnu trénování s námi, na to je ještě brzo a chce to čas. Je škoda toho posledního inkasovaného gólu. Kluci musí myslet i na zadní vrátka a ne se jen hrnout do útoku.

Martin Meloun (hlavní trenér Spartak Pelhřimov): Takový zápas se těžko hodnotí. Začali jsme ale docela dobře, pak jsme ale během asi minuty a půl nechali soupeře vstřelit tři branky a bylo v podstatě rozhodnuto. V Hodoníně se takové skóre těžko otáčí. Domácí hráli to, co potřebovali. První góly jsme si dali v podstatě sami a pak už Hodonín dominoval. Mají šikovné hráče, kteří umí dát gól. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Většinu zápasu to tahali až do prázdné brány a před takovým skvělým publikem se jim určitě hraje parádně. Musím ale pochválit našeho golmana, i když dostal osm branek, tak nás několikrát podržel a jenom díky němu nebyl rozdíl ve skóre ještě vyšší.

zdroj: shkhodonin.cz

Tomáš Bečka