HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.01.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Z utkání plného zvratů si Spartak odnáší bod

Stejně jako do utkání se Žďárem, i dnes vstoupili Pelhřimovští do zápasu lépe a po deseti minutách vedli již 2:0. Ale přesně jako v sobotu o své vedení záhy přišli. Naštěstí pro hosty měl svůj den Libor Bezděk, který v polovině zápasu zkompletoval hattrick. Spartak se postupně dostal do třígólového trháku, jenže domácí si byli vědomi důležitosti střetnutí a opět se jim podařilo dotáhnout na hokejisty z Vysočiny. V 53. minutě vstřelil rozdílovou branku na 6:5 Votápek, leč domácí squadra o necelou minutu a půl znovu srovnala. Duel se přenesl až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí Kozlové. Pelhřimov si tedy ze středních Čech veze pouze jeden bod.

Kolín

16.01.2013
18:00
7:6 sn
(2:2, 1:3, 3:1 - 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky:12. Šifta (Morkes), 13. Cerk (Kadlec), 40. Morkes (Pácal), 48. Morkes (Šifta), 53. Morkes (Kadlec), 54. Šifta (Kadlec), 65. Šifta - 4. Pelán (Kubát), 11. Bezděk (Hadrava Martin), 26. Bezděk (Kubát), 32. Bezděk, 39. Hadrava Martin (Bezděk, Dominik Kasalý), 53. Votápek (Filip Kasalý) Vyloučení: 3:6 Využití: 1:2 V oslabení: 0:1 Rozhodčí: Battěk - Špringl, Ledinský Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 5:5, 5:6, 6:6, 7:6 Diváci: 580

KOL: Moravec (39. Brázdil) - Nedbal, Hanzl, Barták, Pácal, Pýcha, Špringl, Výborný - Malý "C", Kadlec, Cerk - Morkes, Šifta, Skokan - Ježek, Zumr, Šafránek - Pospíšil, Vágner, Semirád

PEL: Kůdela (Čekal) - Adam, Dominik Kasalý, Jelínek, Veselý, Beneš, Doubek, Tecl "C" , Pelán, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Hadrava Marek, Filip Kasalý

Místo zraněného Tomáše Plachého nastoupil v červenobílém dresu Pavel Pelán, do branky se opět postavil Hynek Kůdela. Spartaku vyšel úvod utkání, ve 2.minutě nastřelil Votápek v nadějné pozici puk pouze do boční sítě. Vzápětí tentýž hráč dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl, ale byli to Pelhřimovští, kdo se ujali vedení. Již ve čtvrté minutě vypíchl puk Kubát, před brankou našel Pelána, který dobře umístěnou střelou otevřel skóre utkání. Zbytek kolínské přesilovky se hostům povedlo ubránit, domácí si nedokázali vytvořit větší šanci na vyrovnání. Kozlové se ale brzy osmělili a tlačili se před hostující branku, Kůdela byl ale pozorný. V 10.minutě dostal Spartak poprvé v zápase možnost hrát přesilovou hru, po minutě mezi kruhy našel Martin Hadrava Bezděka, jenž střelou o tyč Moravcovy branky poslal hosty do dvoubrankového vedení. Rychle nabyté vedení ale hosté promarnili. Ve 12.minutě Kůdela vyrazil Morkesovu střelu, na dorážku Šifty byl ale krátký. Odpovědět mohl Bezděk, po krásném pasu Martina Hadravy ale pálil jen do Moravce. Ve 13.minutě vyrobil Jelínek na modré hrubou chybu, domácí dostali puk pod kontrolu a Cerk střelou k tyči Kůdelovy branky vyrovnal. Následující minuty byly domácí lepším týmem a několikrát se mohli chopit vedení, Kůdela ale Spartak podržel. Ke konci první třetiny mohli Pelhřimovští přidat další branky, slibné šance Hrbatého ani Pelána brankou neskončily.

V úvodu druhé třetiny byl k vidění vyrovnaný hokej, kdy se oba brankáři ke slovu příliš nedostali. Ve 24.minutě přišlo vyloučení domácího hráče, hosté ale měli problém usadit se v útočném pásmu. O minutu později dostal Spartak příležitost hrát 56 vteřin dvojnásobnou přesilovku, touto šancí již svěřenci trenéra Melouna nepohrdli, skrumáž před Moravcem prostřelil ve 26.minutě Bezděk. Ve 28.minutě prokličkoval obranným pásmem Spartaku Morkes, na Kůdelu ale nevyzrál. Kolín se opět nadechl k náporu, obrana Spartaku ale všem nájezdům odolala. Zejména Šafránkova šance ze 32.minuty volala po vyrovnání, tvrdá rána domácího útočníka ale skončila nad Kůdelovou brankou. Spartak se v těchto fázích zápasu dostal do jediné výraznější šance, ale dokázal ji využít - v končící 32.minutě ukončil závar před Moravcem střelou do odkryté branky Bezděk a zkompletoval tím hattrick. Ve 35.minutě, při přesilové hře domácích, zazvonila po střele kolínského kapitána Malého tyč, za dvě minuty se ocitl sám před Kůdelou Šafránek, hostující brankář si s jeho velkou šancí poradil. V další velké šanci domácích selhal Cerk, a tak udeřilo na druhé straně. Ve 39.minutě zachytil domácí rozehrávku Martin Hadrava a dobře provedeným blafákem vyhnal Moravce z brány, na jeho místo nastoupil Brázdil. Spartak ale bohužel nezvládl závěr třetiny. Šestnáct vteřin před druhou sirénou ujížděl na Kůdelu Morkes a přestože byl faulován, dokázal protlačit puk pod Kůdelovým betonem.

Třetí třetinu sice začali aktivněji hosté, kteří se snažili odskočit na výraznější brankový rozdíl, záhy ale převzali kontrolu nad hrou domácí hokejisté. Jejich mírnou převahu se občas podařilo přerušit útočným výpadem, ale přišla série dvouminutových trestů pro hráče Spartaku, které dostaly Kozly na dostřel. Ve 48.minutě přišla souhra Šifty s Morkesem a druhý jmenovaný se před Kůdelou nemýlil. Následující minuty odehrál Spartak v oslabení, 43 vteřin dokonce dvojnásobném, hostující obrana v čele s Kůdelou s obtížemi, ale přece ubránila všechny snahy domácích o vyrovnání. V 53.minutě se již domácí fanoušci dočkali. Morkes ujel pelhřimovským obráncům a dobře provedeným blafákem vyrovnal stav utkání. Radost domácích ještě ani neutichla, po vyrovnávací brance uběhlo 16 vteřin, Filip Kasalý našel před Brázdilem Votápka a Spartak ve střelecky bohatém utkání opět vedl. Ani toto vedení Spartak dlouho neudržel, v 54.minutě se ve skrumáži před Kůdelou nejlépe orientoval Šifta. Domácí, pokropeni živou vodou, se snažili dokonat obrat v zápase ještě v normální hrací době. Velkou šanci rozhodnout měl Šafránek, tutovku ale zakončil střelou mimo Kůdelovu branku. Více se už do konce zápasu nevešlo, zápas po šedesáté minutě za stavu 6:6 směřoval do prodloužení.

Nastavenou pětiminutovku začali lépe domácí, obrana Spartaku se ale ubránila. Poté přece jen přišly šance hostujícího celku, během poslední minuty mohl rozhodnout Adam a po něm i Martin Hadrava, domácí brankář ale všechny pokusy kryl. A protože se Kozlové v závěru prodloužení do velké šance nedostali, utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Oba týmy před první sérií vyměnili brankáře - do kolínské klece se opět postavil Moravec, Kůdelu střídal Čekal. Jako první se k samostatnému nájezdu rozjel Morkes, střelu mezi betony si Čekal pohlídal. Stejným způsobem to zkoušel Martin Hadrava na Moravce, který byl stejně úspěšný jako předtím Čekal. Jako další jel nájezd domácí Šifta, který povedenou kličkou překonal hostujícího brankáře. Odpovědět mohl Bezděk, ale jeho střela minula domácí branku. Rozhodnutí měl na holi domácí Kadlec, ale střelou mezi Čekalovy betony neuspěl. Votápek již musel vyrovnat, aby zápas pokračoval dál, jeho blafák si ale Moravec pohlídal. Domácí Kolín si tedy připsal dva body za vítězství 7:6 po samostatným nájezdech. Spartak si na Vysočinu odváží jeden bod.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Dnes to byl hotový brankostroj, padlo hodně branek, brankáři své týmy moc nepodrželi. Tím nechci říct, že by náš Kůdela chytal špatně, většinu branek jsme dostali po hrubých chybách v obranné třetině. Nevím, máme dobře rozehraný zápas, vedeme 5:2 a místo, abychom to zjednodušili a vystřelovali puky, tak soupeřovi umožníme lacině snížit. Poté jsme Kolín pustili do přesilových her, ze kterých domácí vstřelili nějaké branky. Když máme v prvních deseti minutách třetí třetiny několik vyloučených hráčů, je to vždy těžké. Sice jsme se poté opět dostali do vedení, ale měli jsme si to vzadu pohlídat.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek