HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.12.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov si nadělil pod stromeček tři body

Tři body si pelhřimovští hokejisté nadělili pod vánoční stromeček. Ovšem na začátku utkání to vypadalo s Melounovými svěřenci všelijak. Ve druhé minutě totiž otevřel skóre zápasu Kesner. Do konce třetiny ale Pelhřimov zvládl otočit vývoj skóre. Nejvíce se o to zasloužila první formace. Jmenovitě Hrbatý, který dvěma góly zvrátil průběh úvodní. Jihlavský rodák ve druhé periodě završil hattrick a Spartak si bruslil pro tři body. Chotěboř ovšem byla stále nebezpečná a hrozila z protiútoků. Ve třetí dvacetiminutovce ale Plachý vstřelil čtvrtý gól a definitivně zlomil jakýkoli odpor soupeře.

Pelhřimov

22.12.2012
18:00
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 14. Hrbatý (Plachý), 20. Hrbatý (Posmyk, Tecl), 25. Hrbatý (Plachý, Tecl), 56. Plachý (Tecl, Hrbatý) - 2. Kesner (Pešek, Hemský) Rozhodčí: Měrtl - Kotlík, Zídek Vyloučení: 11:9, navíc Adam a Plachý 10 min OT a Hemský 5+OK Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 380 Průběh utkání: 0:1, 4:1

PEL: Čekal - Tobola, Beneš, Jelínek, Veselý, Posmyk, Adam - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Votápek, Filip Kasalý - Bezděk, Marek Hadrava, Martin Hadrava

CHO: Mahdal - Brychta, Fedoskov, Šíma, Pešek, Zítka, Voženílek, Havelka, Blažek, Hemský, Kesner, Hospodka, Dolinský, Půlpán, Zídek

Po třech zápasech nastoupil k soutěžnímu utkání obránce Richard Adam. A hned po minutě a čtyřiceti sekundách musel sledovat, jak jeho kolegové z obrany nepokryli Kesnera, který pohotově dorazil odražený kotouč za Čekalova záda.

Domácí byli chvíli zaskočeni průběhem utkání, ale včas zareagovali a začali s dobýváním chotěbořské svatyně. První vážnější šanci si vybudoval Hrbatý, jenž se dostal k zakončení z mezikruží, ale Mahdal jeho pokus zlikvidoval.

Skóre na světelné tabuli se hnulo až ve 14. minutě. Hrbatý se hbitě prosmýkl až před Mahdala, kde povedenou střelou pod horní tyč zařídil vyrovnání. Chvíli poté měli domácí příležitost přesilové hry pět na tři, ovšem ta zůstala nevyužita.

Vyrovnané skóre zůstalo až do devatenácté minuty a šesté sekundy. Druhý zářez na pažbě zaznamenal Hrbatý, jenž zasáhl do nahození Posmyka a tečoval mimo dosah chotěbořského strážce brankoviště.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí bruslaři a jejich snaha byla korunována třetím gólem. Opět mělo v této brance prsty trio Tecl – Plachý - Hrbatý, když posledně jmenovaný zužitkoval zaváhání domácí obrany a v poklidu zametl puk za záda gólmana Mahdala.

V polovině utkání se roztrhla na ledě první vážnější rozmíška, do které se pustil Filip Kasalý s Michalem Dolinským. Oba následně putovali na lavici hanby. Ve druhé třetině rozdal rozhodčí celkem devět dvou minutových trestů, ale ani jedno mužstvo nedokázalo početní výhody využít.

Na začátku třetí třetiny zasypal Melounův celek Lvy sprškou střel, leč Mahdal byl v brance i nadále jistý. Jak plynul čas, tak se na ledě začalo čím dál více přiostřovat. Vše vyvrcholilo v 52. minutě. Jelínek se před branku dostal do potyčky s Hemským. Pelhřimovský obránce byl zasažen vysokou hokejkou do obličeje, ale v leže ještě sekl po chotěbořském forvardovi. Ve chvíli, kdy se starší z bratrů Jelínků zvedal z ledu a nehleděl na dění na ledě, se k němu přiřítil Hemský a tvrdě ho atakoval. To vzbudilo v domácích hráčích velké emoce, a každý chtěl svého spoluhráče pomstít. Hlavní sudí nakonec udělil Hemskému trest na pět minut plus do konce utkání.

Domácí hráči se nakonec pomstili nejlépe, jak mohli. V 56. minutě objel Plachý bránu a naservíroval puk Teclovi. Pelhřimovský kapitán vystřelil na Mahdala a ten neměl puk plně pod kontrolou. K chotěbořské bráně se přihnal pelhřimovský rychlík a protlačil touš za brankovou čáru.

Poté se již utkání v klidu dohrálo a pelhřimovští fanoušci na poslední minuty zapálili prskavky a písničkou popřáli pelhřimovským hokejistům veselé Vánoce. Svátky klidu a míru přečká Spartak na čtvrté pozici, jen bod za Žďárem nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Já doufám, že už jsme se z minulé domácí prohry s Chotěboří ponaučili. Hlavně se koncentrovat. Někdo totiž můžete tohoto soupeře podcenit a pak to může dopadnout, jak to dopadlo minule. Chotěboř si vypracovala nějaké šance a mohla se na nás dotáhnout. Naštěstí pro nás ona své šance nevyužila. Pro nás to byl těžký zápas, ovšem zvládli jsme ho.

Tomáš Bečka