HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2012 | Pavel Blažek | A-tým

Spartak si od Labe odváží všechny body!

Důležité vítězství dnes vybojoval A-tým Spartaku Pelhřimov. Skóre zápasu otevřel Marek Hadrava, domácí však ještě v první třetině vyrovnali. Záhy přidal druhý gól Plachý, ve druhé třetině se prosazovali pouze Pelhřimovští, jmenovitě Kubát a Martin Hadrava, a protože v závěrečné třetině po snížení domácích napsal gólovou tečku opět Martin Hadrava, odváží si Spartak na Vysočinu tři body za vítězství 5:2.

Nymburk

19.12.2012
18:00
2:5
(1:2, 0:2, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 18. Stehlík (Šefl), 53. Dvořák (Stehlík) - 11. Marek Hadrava (Martin Hadrava), 20. Plachý (Tecl), 25. Kubát (Votápek), 32. Martin Hadrava (Bezděk), 59. Martin Hadrava Vyloučení: 5:6, navíc Plachý 10 min. os. tr. Využití: 0:1 V oslabení: Diváci: 143> Rozhodčí: Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5

NYM: Kareš (od 25. Matoušek) – Malínský, Havlena, Knesl, Šefl, Kulich, Sem, K. Šimek – Tregl, Jonáš, Šimek – Velechovský, Stehlík, Sedlák – Dvořák, Bílek, Bičiště 

Domácí začali aktivně a měli střeleckou převahu, jenže to nebyly střely nebezpečné a tak si se všemi pokusy hostující brankář Čekal poradil. Do vedení se dostali hosté. Domácí obránce Havlena nešťastně přikopl puk rovnou na hůl Marka Hadravy a ten otevřel skóre zápasu. Domácím se podařilo vyrovnat zásluhou Stehlíka, který prostřelil Čekala pod vyrážečkou. Do kabin šli ale nakonec přeci jen radostnější hosté, když chybu při založení nymburského útoku útoku potrestal Plachý.

Ve 25. minutě překonal Kubát domácího Kareše potřetí a domácí trenér se rozhodl ke střídání brankářů. Do branky se postavil Matoušek, který vydržel bez inkasované branky jen chvíli. V přesilovce jej krásnou tečí překonal Martin Hadrava.

Nymburk nadále postrádal překvapivou a pohotovou střelu, přesto osm minut před koncem vykřesal naději pro domácí Dvořák – 2:4. V čase 56:44 byl vyloučen hostující Kubát, domácí se odhodlali k power play, ani v šesti proti čtyřem se ale do vážnějšího ohrožení Čekalovy brány nedostali. Naopak Martin Hadrava střelou do opuštěné branky napsal gólovou tečku a Spartak tedy porazil Nymburk na jeho ledě 5:2.

Zdroj reportáže - http://klub.nedhockey.cz Pavel Blažek