HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek, foto: Robert Krůza | A-tým

Hodonín si veze z Vysočiny dva body

Pohledný zápas dnes zhlédli diváci na pelhřimovském stadionu. Sem totiž přijel lídr z Hodonína a domácí bruslaři s ním odehráli vyrovnanou partii. Dokonce se dvakrát dostali do vedení. Nejprve v páté minutě rozjásal pelhřimovské ochozy Martin Hadrava a poté ve druhé třetině Libor Bezděk. Drtiči ale vždy dokázali dorovnat, tudíž zápas dospěl do prodloužení. V něm branka nepadla, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. Během nich se prosadil pouze hostující Kučera, takže bonusový bod putuje na jih Moravy.

Pelhřimov

15.12.2012
18:00
2:3 sn
(1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Hodonín
Branky a nahrávky: 5. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 34. Bezděk (Marek Hadrava) - 25. Vrba (Duchoslav, Skočovský), 36. Kučera (Fiedler, Miklík), 65. Kučera Vyloučení: 6:5 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 349 Rozhodčí: Jechoutek - Marek, Rybáček Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3

PEL: Čekal - Jelínek, Veselý, Dominik Kasalý, Posmyk, Beneš, Martínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Martin Hadrava, Bezděk, Marek Hadrava - Kubát, Votápek, Filip Kasalý

HOD: Barus (65. zavadil) - Smetana, Oško, Kříž, Fiedler, Špok, Stejskal, Skočovský, Pokorný, Vrba, Tomi, Svoboda, Šťastný, Směřička, Duchoslav, Čavoj, Kulyk, Jurásek, Popela, Kučera, Miklík

Vstup do utkání vyšel lépe Hodonínským. Od úvodní minuty se natlačili před Čekala, který ve spolupráci s bruslaři v poli úvodní útočné akce zlikvidoval. Ve 2.minutě poprvé přišla možnost přesilové hry pro Hodonín, hosté si větší šanci nevytvořili. Mohlo ale udeřit na druhé straně, unikající Martin Hadrava střelou z prostorů mezi kruhy zatím pouze prověřil Barusovu pozornost. Na první branku utkání se čekalo pouze do páté minuty, Martin Hadrava s Bezděkem ujeli do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný volil místo přihrávky střelu, která prošla Barusovi mezi betony. Drtiči se výrazně připomněli v 7.minutě, před Čekalem zůstal nekrytý Kučera, ale Čekal jeho pokus zlikvidoval. Ve 8.minutě přišla souhra prvního útoku, zakončující Hrbatý ovšem nedotáhl akci do gólového konce. V následujících okamžicích byl k vidění otevřený hokej a Čekal s Barusem několikrát čelili nebezpečným útokům. Ve 12.minutě přišla první domácí přesilovka, Spartak se ale do výraznější šance neprobojoval. O čtyři minuty později tu bylo další vyloučení na straně Jihomoravanů, tato přesilovka se Pelhřimovským povedla lépe, leč šance Plachého a Marka Hadravy vychytal Barus. Závěr třetiny přinesl ze strany domácích aktivní pojetí hry a snahu odskočit na rozdíl dvou branek, toto snažení v 19.minutě ukončila přesilová hra Hodonína. Nicméně poslední akce úvodní dvacetiminutovky patřila Spartaku - Jelínek krásným pasem našel Plachého, který ovšem v samostatném úniku na Baruse nevyzrál.

V početní nevýhodě vstoupili Pelhřimovští do druhé třetiny a museli odvracet slibné šance Hodonína. Vyrovnáno mohlo být ve 23.minutě, Pokorného dělovka však mířila mimo Čekalovu branku. Za dvě minuty přišel tlak hostujícího mužstva a Vrba ve skrumáži vyrovnal střelou, která se otřela o brusle jednoho z domácích obránců. Další minuty patřily především útočným manévrům Drtičů, které se ale povedlo ubránit. Vrátit vedení domácím mohl krátce nato Plachý a po něm Tecl, Barus ovšem hosty podržel. Ve 28.minutě následovala hodonínská přesilovka, kterou ukončil povedeným výpadem Bezděk - sice v samostatném úniku Baruse nepřekonal, byl však u mantinelu dohrán a rozhodčí určil, že následujících 87 vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Následnou krátkou přesilovku domácích nevyužil Tecl. Hra byla v této fázi vyrovnaná, o puk se bojovalo převážně ve středním pásmu. Ve 32.minutě přišla kombinace bratrů Hadravových, na jejímž konci byl Bezděk, v nadějné pozici ale přestřelil Barusovu svatyni. Druhý pelhřimovský útok se prosadil nedlouho poté, v probíhající 34.minutě šikovně zavezl Marek Hadrava puk před Baruse, na následnou Bezděkovu střelu byl Barus krátký. Vedení domácím ale dlouho nevydrželo. Ve 36.minutě se hostům provedlo přečíslení dva na jednoho a Kučera poslal puk mimo Čekalův dosah. Spartak se ještě do konce třetiny snažil strhnout vedení na svojí stranu, šance Martina Hadravy a Dominika Kasalého ale brankou neskončily.

Do třetí třetiny vstoupili lépe opět hosté, větší šance si ale nedokázali vypracovat, pokud došlo k ohrožení domácí branky, Čekal byl na místě. Skvělá příležitost se domácím naskytla ve 43.minutě - na konci pohledné akce druhého útoku byl Marek Hadrava, který měl před sebou téměř prázdnou klec. Barus se ovšem neskutečně stihl přesunout a střelu domácího útočníka zlikvidovat. O minutu později přišla hodonínská přesilovka, ve které pro změnu zazářil Čekal, jenž zlikvidoval několik šancí, včetně gólové dorážky Popely. Spartak mohl překlopit vedení na svou stranu v končící 49.minutě, Kubát ale ztroskotal na Barusovi. S postupem času zvyšoval Spartak tempo hry, rozdílovou branku se ale vstřelit nepodařilo. Poté přišla promarněná přesilovka domácích, závěr třetí třetiny poznamenalo vyloučení na obou stranách, v poslední minutě měli hosté výhodu přesilové hry čtyři proti třem, kterou domácí tým ubránil, po šedesáti minutách svítil na ukazateli stav 2:2 a zápas směřoval do prodloužení. Pro Spartak již čtvrtého v řadě.

Úvod prodloužení se nesl v duchu končící přesilovky hostí, po níž převzal otěže utkání Spartak. Tvrdé střely Martina Hadravy a Jelínka brankou neskončily a protože Hodonín si v prodloužení žádnou větší šanci nevytvořil, utkání směřovalo do samostatných nájezdů.

Jako první se na penaltu rozjel hodonínský Kříž, Čekal se jeho zakončením rozhodit nenechal. Na nájezdy se do hodonínské branky postavil Zavadil, jako první zlikvidoval nepovedený Hrbatého blafák. Poté se rozjel na Čekala Jurásek, jeho pokus cíl nenašel, následně mířil Martin Hadrava do Zavadilovy lapačky. Jako třetí ze strany Hodonínských se rozjel Kučera a střelou švihem posunul skóre ve prospěch Drtičů. Úkol vyrovnat padl na Tomáše Plachého, Zavadil si s jeho blafákem poradil. Spartak tedy padl v pohledném utkání s hodonínskými Drtiči 2:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Dnes byl vidět pěkný zápas s kvalitním soupeřem. Oba týmy se musely potýkat s okleštěnou sestavou, hra měla přesto spád a divákům se to muselo líbit. Dopadlo to tak asi spravedlivě, remíza je pro obě mužstva zasloužená, šance byly na obou stranách. Doufám, že do příštího zápasu s Nymburkem již bude tým více kompletní, bude to těžký zápas a snad se k nám přikloní více štěstí.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek