HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.12.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Spartak si k Mikuláši nadělil dva body

Povedený dárek v podobě dvou bodů dostali diváci na pelhřimovském stadionu od domácích hokejistů k dnešnímu Mikuláši. Po bezbrankové první třetině se ve druhé periodě spustila gólová lavina. Brno se po čtyřiceti minutách ujalo vedení 2:4 a na začátku třetí části odskočilo již na rozdíl tří branek. Ovšem Spartak nehodil flintu do žita a postupně začal umazávat náskok Techniky. Když v 58. minutě vyrovnal Plachý na 5:5, vybuchla na stadionu vlna euforie. Celý obrat dokonal v samostatných nájezdech jediný úspěšný zakončovatel Martin Hadrava a Jan Čekal, který vymazal všechny brněnské nájezdníky.

Pelhřimov

05.12.2012
18:00
6:5 sn
(0:0, 2:4, 3:1)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 24. Tecl (Plachý), 36. Plachý (Tecl, Hrbatý), 42. Bezděk (Štebih), 53. Martin Hadrava (Suk, Plachý), 58. Plachý (Hrbatý), 65. Martin Hadrava – 21. Fadrný, 27. Bělohlávek (Fadrný), 29. Fadrný, 39. Fadrný (Rajnoha, Habrovec), 41. Kozák Rozhodčí: Talpa – Jakub Štětina, David Štětina Vyloučení: 4:6 Využití: 1:1 V oslabení: 1:1 Diváci: 241 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 6:5

PEL: Čekal - Tobola, Adam, Jelínek, Veselý, Suk, Štebih - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Martin Hadrava, Bezděk - Votápek, Marek Hadrava, Filip Kasalý

TEC: Novák (65. Chvátal) - Habrovec, Žalud, Strýček, Štindl, Klimeš, Valeš, Zapletal, Kozák, Brzobohatý, Rajnoha, Hnilička, Beníšek, Odehnal, Šedý, Bělohlávek, Fadrný, Bláha

Úvodní minuty středečního duelu přinesly vyrovnanou partii. Obě mužstva bojovala o puk hlavně ve středním pásmu a brankáři byli převážně pasivními pozorovateli. V 6.minutě se tlačili do nadějného úniku Bezděk s Martinem Hadravou, vzájemná kombinace se ale nezdařila. V 9.minutě se poprvé připomněli hosté, souhru Odehnala s Benýškem ale zastavil vracející se Adam. Postupem času se dostali ke slovu i oba muži v maskách, nejprve velkou šanci spálil Rajnoha, zanedlouho předvedl první útok povedenou souhru, Plachého pokus skončil pouze v Novákově výstroji. Ke konci úvodní dvacetiminutovky měli více ze hry hosté z Brna, Čekal všechny střelecké pokusy kryl. V 19.minutě přišla první přesilovka domácích, kterou se do konce třetiny nepodařilo přetavit v úvodní gól zápasu.

Vstup do druhé třetiny Spartaku hrubě nevyšel. Uběhlo 40 vteřin, v probíhající přesilové hře Spartaku využil nepřesnou kombinaci domácí pětice Fadrný a ze samostatného úniku se nemýlil. Domácí se snažili rychle odpovědět, Votápkova tvrdá střela ale minula Novákovu klec. Ve 23.minutě dostala Technika poprvé možnost hrát přesilovou hru, ale byl to spíše Spartak, kdo se tlačil do zakončení. Plachý samostatnou akci ještě ve vyrovnání neproměnil, o minutu později ale Plachý ujel brněnským obráncům, jeho střelecký pokus dorazil za Nováka Tecl. Brněnští dostali krátce poté opět výhodu přesilové hry, tentokráte jí ovšem využili - závar před Čekalem ukončil Bělohlávek, který poslal hosty opět do vedení. Následující chvíle přinesly tlak hostujícího týmu, ve 29.minutě přišel sporný moment utkání - faul na Kubáta sudí nepostřehl, v následném zmatku se nejlépe orientoval Fadrný, Čekal dělal co mohl, ale na finální zakončení již nestačil. Nervózně hrané utkání nabídlo další přesilovou hru Spartaku, domácím se však hrubě nevyvedla. Ve 35. minutě dostali domácí šanci na reparát a tentokrát již přesilovku využili, závar před Novákem zužitkoval Plachý. Poté přišly vyložené šance Spartaku, jmenovitě Martin Hadrava mohl vyrovnat stav utkání, Novák ale hosty podržel. A tak platilo staré známé pravidlo "nedáš - dostaneš", ve 38 minutě hosté rozebrali domácí obranu a Fadrný neměl mnoho práce s dokončením hattricku.

Nástup do třetí třetiny opět patřil Brněnským. Pouhých 26 vteřin stačilo Kozákovi, aby popáté rozesmutnil hrstku domácích fanoušků. Následovaly další šance hostujícího celku, které ovšem končily u Čekala. Ve 42.minutě se Spartaku povedlo snížit, Bezděk si najel za kruhy a tvrdou střelou do horního růžku nedal Novákovi šanci. Hned vzápětí hráli domácí přesilovou hru, byli to ale hosté, kteří častěji hrozili z rychlých protiútoků. V dalších minutách byla k vidění snaha domácích hráčů zdramatizovat vývoj utkání, Novák ale zatím všem střeleckým pokusům odolal. V 53.minutě vykřesal domácím naději Martin Hadrava, který využil zmatku před Novákem a přesnou střelou k tyči zadělal na dramatický závěr. Spartak byl od této chvíle jako politý živou vodou a stále více se tlačil za vyrovnáním. V 56.minutě, po nezaviněném střetu Votápka s napadajícím útočníkem Techniky, následovala krátká šarvátka za Čekalovou brankou, která byla odměněna současným vyloučením na obou stranách. Tlak Pelhřimovských dále narůstal, v končící 58.minutě ujeli Hrbatý s Plachým a druhý jmenovaný střelou po ledě vsítil vyrovnávací branku. Dokonalý obrat mohl být dokonán v posledních okamžicích třetí třetiny, ve skrumáži před Novákem se dobře orientoval Tecl, který tvrdou střelou pouhé 3 vteřiny před koncem zápasu trefil dobře připraveného Nováka.Po šedesáti minutách tedy svítil na ukazateli skóre nerozhodný výsledek 5:5.

Prodloužení začal aktivněji Spartak, žádná šance však rozhodující branku nepřinesla. Poté se hra vyrovnala a svojí šanci rozhodnout zápas měla i Technika, Odehnalovu tutovku ovšem Čekal kryl. Víc se do nastavené pětiminutovky nevešlo, na řadu přišly samostatné nájezdy. Jako první se k nájezdu rozjel Rajnoha, jeho blafák ale Čekal zlikvidoval. Na samostatné nájezdy se do brněnské branky postavil Chvátal, jako první se proti němu rozjel Martin Hadrava, který střelou mezi betony posunul stav utkání ve prospěch domácích. Následně Fadrný přestřelil a Bezděk trefil dobře vyjetého Chvátala. Posledním exekutorem ze strany Brněnských se stal Štindl, který tváří v tvář proti Čekalovi neuspěl, Spartak tedy dokázal v samostatných nájezdech dokončit obrat v téměř ztraceném zápase a do tabulky si připisuje cenné 2 body za vítězství 6:5.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Zápas se mi hodnotí dobře. Musím poděkovat všem chlapům, co na ledě byli, za bojovnost a jsem rád, že jsme stav utkání také jednou otočili my. Prohrávali jsme 2:5, ale nakonec jsme to otočili. Člověk stále musí věřit tomu, že zápas dokážete ještě zvládnout. Jinak by nemělo cenu dělat tuto práci. Dostali jsme gól poté, co byl faul na Jirku Kubáta. U další branky nás soupeř vybagoval. My jsme si k tomu řekli, že se s nimi dá hrát, že jim můžeme vstřelit nějaké góly a nakonec se to povedlo.

Pavel Blažek