HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.09.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov má první bod. Vajgaru podlehl po nájezdech

Ani na třetí pokus se pelhřimovským hokejistům nepodařilo zvítězit. Proti Vajgaru bylo vidět patrné zlepšení, ovšem ani to na Vajgar nestačilo. Jako první se v zápase prosadil již po dvou minutách Plachý. Hosté ale dokázali v prostřední periodě vyrovnat. Spartak dostal podruhé v zápase do vedení Tecl, jenže i na tento zásah hosté reagovali. Celý zápas se přehoupl až do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšnější hostující Jindřichův Hradec.

Pelhřimov

22.09.2012
18:00
2:3 sn
(1:0, 0:1, 1:1 )
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 2. Plachý (Tecl, Zelený), 50. Tecl (Plachý) - 36. Skokan (Tupý, Mařík), 54. Tupý (Mazanec), 65. Procházka Rozhodčí: Pokorný - Kotík, Zídek Vyloučení: 3:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 328 Střely na bránu: 31:30 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3

PEL: Čekal - Zelený, Rašner (od 40. minuty Kasalý), Tobola, Adam, Veselý, Z. Jelínek, - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Marek Hadrava - Votápek, Martin Hadrava, Barták

JHR: Kubeš - Procházka, Chmel, Tupý, Maryška, Ištvánik, Tržil - Kocar, Kupec, Dvořák - Mazanec, Mařík, Skokan - Turek, Záhora (od 21. min. Tomšík), Trummer.

Pelhřimov chtěl na domácím ledě odčinit předchozí dvě porážky a na Vajgar nastoupil ve velkém stylu. Plachý prolétl v přesilové hře útočnou třetinou a překonal bezmocného Kubeše. Chvíli po tomto okamžiku měl na své holi vyrovnání Procházka, ale svou ranou orazítkoval jen horní tyč.

Spartak měl ze začátku zápasu více ze hry a často se tlačil před gólmana Kubeše. Tecl se na začátku sedmnácté minuty ocitnul na hranici hradeckého brankoviště. Hostující branka však odolala dvěma pokusům pelhřimovského kapitána.

Po celý zápas se šance střídaly na obou stranách. První vážnější příležitost druhé třetiny si přichystal Trummer. V zakončení jeden na jednoho ale minul branku. Ve druhé třetině přebral taktovku hostující celek, který se snadněji dostával před Čekala. Důkazem toho byl průnik Maříka, který pokryl právě pelhřimovský gólman.

Brankářská jednička Spartaku dnes podala velmi solidní výkon. Asi nejpovedenější zákrok si Čekal připsal v polovině utkání. Před ležícím gólmanem se k odraženému puku dostal Chmel, přehodil si touš na bekhend a kotouči již nic nestálo v cestě do brány. Jenže domácí gólman rychle švihl lapačkou a letící puk schoval do své výstroje.

O čtyři minuty byl však pelhřimovský gólman na střelu Skokana krátký. Nejprve Mařík centroval puk před bránu, který Tupý protečoval na Skokana, jenž překonal dezorientovaného Čekala.

Do třetí třetiny udělal trenér Meloun několik změn. Nevynucené střídání přišlo v obraně, jelikož Rašner kvůli zranění kolene nemohl zasáhnout do třetí dvacetiminutovky. Místo něho se na ledě představil Dominik Kasalý. Dále v prvním útoku nahradil Bezděk Hrbatého, který po zbytek třetiny nastupoval ve druhé pětce po boku Martina Hadravy a Kubáta.

Tyto změny přinesly své ovoce v 50. minutě. Plachý našel zpoza brány Tecla, který svou ránu usměrnil přesně do černého. Jenže Vajgar se nevzdal a o čtyři minuty vyrovnal. Celou akci načal Mazanec, který v pádu trefil tyč. Domácí obrana se následně dostala do komplikací, když nedokázala vyhodit puk. Do toho se poté tvrdě opřel Tvrdý a střelou z pravého kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Jindřichův Hradec mohl dokonce rozhodnout již v řádné hrací době. Tří Hradečtí jeli na jediného obránce. Kocar přijal puk do jízdy a střelou z bezprostřední blízkosti orazítkoval levou spojnici tyče a břevna.

Po šedesáti minutách tak utkání nepoznalo vítěze. Následovalo prodloužení, ve kterém se hráči již podvědomě připravovali na samostatné nájezdy. Jako první šel na řadu jindřichohradecký Mařík. Jeho pokus mezi nohy však Čekal lapil. Po něm se rozjel Bezděk, ale dopadl podobně jako předchozí exekutor.

Druhou sérii načal Kupec a střelou na vyrážečku přelstil strážce domácí branky. Na druhé straně Kubeš vychytal Martina Hadravu. Procházka měl poté na holi rozhodnutí. Pomalým tempem dojel až k Čekalovi a podobně jako Kupec, střelou na vyrážečku, rozjásal hostující střídačku.

Pelhřimov tak stále čeká na své první vítězství. Dnes již získal alespoň první bod, ale na odlepení z posledního místa to nestačilo. Příští týden zamíří na pelhřimovský led dosavadní lídr z Hodonína.

Tomáš Bečka